WE, fashion, trui, sweater, mode, 50 plus, herfst, winter, fashion, cargo, broek, laarzen, blokhak

Het is weer tijd voor een heerlijke sweater

Als ik iets lekker vind om te dragen in de herfst is het een sweater, vandaar dat ik ook altijd roep ‘het is weer sweater weater’. Een trui is vaak te warm, want de zon piept zo nu en dan nog vrolijk door de wolken heen. Dan is de keuze van een sweater een beter idee, want het is warm, maar niet te overdreven zweterig. En ja, als 50 plusser zit je vaak al te puffen met je opvliegers.

Sweater voor draagcomfort

Naast dat een sweater niet  te warm is, is het voor mij ook belangrijk dat deze lekker zit. De stoffen kunnen variëren van een sweater en het liefst moet deze lekker zacht van binnen zijn. Ik kijk bij het kopen daarvan of de binnenkant ook comfortabel aanvoelt.
Naast voelen is natuurlijk ook een print of stof voor mij een must bij het kopen van een sweater. Een standaard uitvoering zie je bij mij niet zo snel terugkomen, ik kies vaak voor een printje, opdruk of aparte manier van design (open mouwen, aparte halslijn).

WE, fashion, trui, sweater, mode, 50 plus, herfst, winter, fashion, cargo, broek, laarzen, blokhak

WE Fashion

De sweater die ik deze keer uitkoos komt van WE Fashion. Na een hele lange speurtocht, diverse sweaters aan huis laten komen is dit een blijvertje. De print sprak mij aan, het is niet echt een animal print, waar ik overigens dol op ben, maar meer een slang die lekker eigenwijs was… net zoals ik dus! 🙂

Gelukkig weet WE Fashion wel deze sweater te omschrijven en is de print een Jaquard print.
Materiaal: 59% Polyester, 40% Katoen, 1% Elastaan.

WE, fashion, trui, sweater, mode, 50 plus, herfst, winter, fashion, cargo, broek, laarzen, blokhak

Waar ik ook naar kijk dus is de samenstelling van een stof. Aangezien sweater vaak uit een rekbare stof gemaakt zijn, wil je natuurlijk ook weten hoe rekbaar. Dit is aangegeven in het percentage Elastaan.
Doordat er ook katoen inzit, weet ik dat het materiaal niet heel erg ‘zweterig’ is.

WE, fashion, trui, sweater, mode, 50 plus, herfst, winter, fashion, cargo, broek, laarzen, blokhak

Show me the look

Ik combineer deze sweater met een zwarte Cargo broek, die ik al in mijn bezit had. Deze had ik trouwens nog niet aan jullie laten zien, maar is er een uit de C&A collectie van een tijdje terug.
Ook de laarzen, heerlijk die blokhak, heb ik al weer enkele jaren in mijn kast en ik ben nog steeds blij dat ik ze heb.
Een colsjaal geeft mijn nek wat warmte, daar ik nu het kouder wordt weer erg veel pijn ervaar.
En als laatste een riem in de zelfde kleur als mijn laarzen.

WE, fashion, trui, sweater, mode, 50 plus, herfst, winter, fashion, cargo, broek, laarzen, blokhak

Wat is jouw favoriete sweater?

 

PS Mijn excuus voor de belabberde kwaliteit van mijn foto’s… dit had te maken met het irritante licht binnenshuis.

Like
    Nancy
    30 Oct 2020
    7:39am

    Heel erg mooi! Ik vind die laarzen ook super!

Laat een reactie achter!