Biotine, Palmers, littekens, huidveroudering, droge huid, vergelijking, yustsome, stria, pigmentvlekken

Huidolie test

Vandaag heb ik een vergelijking voor jullie klaarstaan. Omdat mijn gezicht erg droog is/was vond ik het tijd worden om mijn Bio-oil eens te testen. Echter ik kwam bij het Kruidvat ook een merk tegen dat er erg veel weg van heeft en bijna hetzelfde beloofd… is dat ook zo?

Naast Bio-Oil die velen wel kennen is er dus ook Palmer’s verzachtende huidolie.
Ik keek naar de verpakking en dacht dit is best leuk om eens naast elkaar te gaan testen. Ik nam het mee naar huis en heb 2 maanden lang mijn ene helft ingesmeerd met Bio-Oil en de andere helft met Palmers. Ik geef je vandaag de uitslag van mijn vergelijking.

Biotine, Palmers, littekens, huidveroudering, droge huid, vergelijking, yustsome, stria, pigmentvlekken

[ezcol_1half]Palmers[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Bio-Oil[/ezcol_1half_end]

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Beide flesjes hebben een inhoud van 60 ml. echter de dosering is wel anders. Heb je bij Palmer’s een pompje, doseer je bij Bio-Oil met een simpel dopje en een gat.
Het pompje van Palmer’s heeft de neiging om een hele plens olie te geven terwijl ik bij de Bio-Oil iets vaker moest schudden om de juiste hoeveelheid olie eruit te krijgen. Dus waar gaat je voorkeur naar uit.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Dames ik ben totaal geen expert wat betreft de ingrediënten van producten, maar ik zie als leek toch wel enkele die in beide voorkomen. Het product Bio-Oil zegt dat er een speciaal uniek ingrediënt in zit en wel Purcellin Oil. Nu ben ik dan wel erg Aagje wat dat dan nou is… het is dus eigenlijk vet wat eenden tussen hun veren smeren om zeg maar waterdicht te worden. PurCellin Oil heeft echter ook een andere naam namelijk: cetearyl octanoate en wat schetst mijn verbazing? Dat zit dus ook in de olie van Palmer’s! Dan zet Palmer’s op de voorkant dat er Cetesomate E complex in zit… okay nu ik toch bezig ben dat verbetert de huid penetratie en absorptie-eigenschappen van de formule in de epidermale laag van de huid.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Dan kom ik nu op het stuk ruiken, voelen en absorberen. Bij de Palmer’s merk ik meteen het rozen geurtje op, dat komt natuurlijk ook door de toevoeging van rozenbottel parfum. Bij de Bio-Oil kan ik niet precies zeggen waar het naar ruikt, maar het is een zacht poederig geurtje.
Mijn voorkeur gaat naar die van Bio-Oil omdat ik zelf niet zo van rozen geur ben, maar gelukkig is er ook 1 te koop van Palmer’s zonder geur.
Beide zijn transparant van samenstelling en absorberen redelijk goed in mijn droge huid. Nu moet ik ook hier stellen dat bij mij de Bio-Oil net iets sneller ingetrokken was dan de Palmer’s die blijft nog wat vochtig. Dus moest ik wat langer wachten met de rest van mijn routine.

Ik kocht het ook om te kijken of ik van mijn pigmentvlekjes af zou kunnen komen, maar helaas dames ook dit beloofd het wel, maar doet het niet! Littekens heb ik niet dus daar kan ik zelf niets van zeggen. De droge huid is in ieder geval zeer zeker verbeterd en heb ik geen last meer van velletjes. Zo nu en dan en dan smeer ik weer een beetje olie op. Oud wordt ik ook en daar hoef ik ook niet op te hopen dat deze olie mijn nu weer een stuk jonger maakt. Mijn hamster wangen zitten er nog steeds en ook mijn rimpels. Al met al kan ik alleen maar stellen dat beide oliën lekker zijn om je droge huid te voeden, maar verder heeft het voor mij geen meerwaarde gehad.

Ik vergelijk de prijzen en dan koop ik 60 ml. Bio-Oil voor 8,95 (momenteel afgeprijsd van 11,95) bij Kruidvat en de Palmer’s kocht ik bij de Trekpleister voor 6,79.
In principe zijn ze beide voor mij even goed. En vind ik dat je zelf hierin een keuze kunt maken. Smaken verschillen.

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

PS de Bio-Oil won ik bij BeautyByBabs een hele tijd geleden!

 

 

Like
1
  chucky1012
  8 Mar 2017
  4:39am

  Goede test!
  Ik heb ze beidden en vindt ze zo goed!
  De droge huid wordt goed soepen en elastischer.
  Vooral op de ellebogen en buik.

  Xoxo

  Jolanda
  8 Mar 2017
  8:25am

  Fijne review! Ik heb de bio-oil, superfijn voor oa de zwangere buik! Toevallig komt er morgen een artikel over online op m’n blog incl. winactie ?

   YuStSoMe
   8 Mar 2017
   7:24pm

   Oh dat is echt heel toevallig zeg! ??

  nancy
  8 Mar 2017
  9:09am

  Handig! Ik had de Bio oil altijd al eens willen uitproberen.

  jeapiebel
  8 Mar 2017
  5:03pm

  Ik heb zelf al twee flessen Bio oil opgemaakt. Er staat nu nog een volle fles. Fijne werking, wel merk ik maar een heel kleine beetje van litteken vermindering. De Palmer’s had ik laatst gezien. Ik was even aan het twijfelen, maar na deze review niet meer. 🙂 Bedankt!

  Roxanne
  19 Mar 2017
  9:13pm

  Balen dat ze beiden niet zo handig in gebruik zijn. Zelf ben ik altijd bang met olie dat ik er een oliebollen toet van krijg, ondanks mijn droge huidje. Ik gebruik olie dan wel weer graag voor mijn schuurpapier droge benen, en momenteel ook voor mijn babybuik

Laat een reactie achter!