Huidverbetering, van Rosmalen, kliniek, skincare, huid, peeling, botox, Fillers, anti-age, aging, ouder, vrouw

Huidverbetering bij Van Rosmalen kliniek te Nijmegen

Een mooie huid dat willen we allemaal! Dat kun je thuis doen door het goed te verzorgen, maar soms moet je voor echte huidverbetering naar een specialist! Dit keer onderging ik voor het eerst in mijn 50 plus leven een peeling.

Huidverbetering door Peeling

Wat is een peeling?

Een peeling is een vorm van exfoliatie waarbij als het ware het bovenste laagje van de huid wordt gepeld (vandaar de naam, peeling). Dat gebeurt met behulp van alpha hydroxy en beta hydroxy zuren. Alpha hydroxy zuur (AHA) is een verzamelnaam voor organische zuren die de exfoliatie van je huid stimuleren en de celcyclus versnellen. Voorbeelden zijn glycolzuur (uit suikerriet), melkzuur, amandelzuur en fruitzuren. Beta hydroxyzuur (BHA) is een verzamelnaam voor een speciaal type organische zuren. In de cosmetische wereld wordt alleen salicylzuur peeling toegepast. Dit zuur is in tegenstelling tot alpha hydroxyzuren niet water-, maar vetoplosbaar. Dat maakt BHA perfect voor de vette- en probleemhuid. De peelings die je bij de Van Rosmalen Kliniek kunt doen, noemen we chemische peelings of cosmetische peelings.

Huidverbetering, van Rosmalen, kliniek, skincare, huid, peeling, botox, Fillers, anti-age, aging, ouder, vrouw

Bron: Van Rosmalen Kliniek

In mijn video die ik hieronder deel zie je hoe mijn Peeling uitgevoerd werd.
Ik licht een en ander nog toe in de onderstaande tekst.

Eerst een huid analyse

Voordat je een Peeling laat doen is het verstandig de huid goed te laten onderzoeken. Niet alle Peelings zijn geschikt. Mijn huid is gevoelig en dan is het raadzaam om het op te bouwen. Je begint dan met een milde Peeling zodat je huid zich goed kan herstellen. Een te heftige peeling zou juist averechts werken en dan heb je niks aan huidverbetering.

Bij Van Rosmalen kliniek kreeg ik bij binnenkomst een tablet in mijn handen waar ik al wat punten kon noteren zoals medicijn gebruik en of ik bekend ben met ziektes. Dit onder het genot van een kopje koffie natuurlijk!
Daarna werd eea nog mondeling besproken en uitvoerig ingegaan op mijn ingevulde lijst.

Huidverbetering, van Rosmalen, kliniek, skincare, huid, peeling, botox, Fillers, anti-age, aging, ouder, vrouw

De behandeling

Nadat ik in de behandelstoel had plaats genomen werd mijn huid nog eens goed bekeken. Ik heb grove poriën bij mijn neus, ouderdomsvlekjes en talg vorming op mijn kin.

Maar ook de nodige zichtbare adertjes op mijn wangen, wat betekend dat er couperose aanwezig is.

Voor de behandeling!

Daar lag ik dan met mijn schattige mutsje op!
Als eerste werd mijn huid grondig gereinigd, dit werd gedaan met Dermaceutic cleanser. Het schuim verwijdert make-up en het teveel aan talg (vet) op de huid. De cleanser bevat een combinatie van reinigende ingrediënten wat een zuiverende werking heeft op talg en onzuiverheden. De Dermaceutic Advanced Cleanser geeft door de toevoeging van xylitol en glycerine, de huid een zacht en verzorgd gevoel.

Daarna werd de reiniging afgerond met de Dermaceutic Foamer 15. Dit is de parel onder de exfoliërende reinigingsproducten op basis van glycolzuur. De mousse bevat 15% glycolzuur, wat de celvernieuwing stimuleert, dode huidcellen exfolieert en de huid diep reinigt.

Klaar om de Peeling in te zetten!

Nu kunnen we echt gaan werken aan mijn huidverbetering. Want de Peeling haalt als het ware de stoflaag van je huid af. In ieder geval toen het werd aangebracht zei ik meteen dat het een beetje rook naar afbijtmiddel bij schilderwerk! In principe kun je je zoiets ook voorstellen bij wat een Peeling doet bij je huid.

Natuurlijk niet zo heftig! Tenslotte kreeg ik een milde behandeling!

Huidverbetering, van Rosmalen, kliniek, skincare, huid, peeling, botox, Fillers, anti-age, aging, ouder, vrouw

Zie filmpje!!!

De Peeling is een geheim recept, die mocht ik niet delen, maar dat is niet erg. Deze werd aangebracht en ik mocht even blijven liggen want deze moet even haar werk doen.

Nabehandeling

Als de Peeling is ingewerkt gaat de reiniging ingezet worden. In het filmpje zie je hoe relaxt dat gaat. Ik werd er zelf ook best loom van.
Nadat je huid schoon is van de Peeling worden er diverse producten aangebracht om je huid te voeden, en te beschermen, want let op… je huid is als herboren!

Wat is er gebruikt?


SKINCEUTICALS | CE FERULIC

De combinatie van vitamine C, E en ferulinezuur verhoogt het natuurlijke beschermingsvermogen van de huid. Geschikt voor een normale tot droge huid.

SKINCEUTICALS | MINERAL RADIANCE UV DEFENCE

Vanwege de minerale filters is deze fluide geschikt voor iedere huid, zelfs de meest gevoelige huid. Vanwege de natuurlijke teint laat Mineral Radiance UV Defense geen ‘witte waas’ achter op de huid, maar geeft het de huid een egale stralende teint.

RENOPHASE | REBIRTH L

Renophase Crème is een sterke hydraterende dagverzorging voor de vette huid op basis van anti-oxidanten voor bescherming van de gepigmenteerde huid.

Het resultaat? Een mooie glanzende huid die weer vrij is van dode huidcellen en een boost heeft gekregen.

Ik merkte eigenlijk niks van brandende huid of ongemakken, dus deze milde Peeling was een goede zet om mijn huidverbetering in te zetten.

Behandelplan

Als bonus krijg je een op jouw huid afgestemd behandelplan mee. Natuurlijk met de producten die ook in de kliniek verkrijgbaar zijn of via de eigen WEBSHOP.

Ik heb de monstertjes die ik meekreeg natuurlijk gebruikt en mijn huid ziet er nog steeds geweldig uit. Ik ben 2020 echt super fris ingegaan!

 


De beste wensen voor jou ❤️

 
Wil jij de kliniek ook bezoeken? Dit kan in Nijmegen en in Rotterdam!

🖊 Deze behandeling had ik recent gewonnen! Dit ter info!

Like
1

Laat een reactie achter!