HYPERVENTILATIE OF PANIEK? SET YOURSELF FREE

De leukste feestjes, de laatste mode en de lekkerste plaatjes op social media. Natuurlijk kun je niets missen, behalve misschien wat slaap. Je bent jong en vol energie. Toch? Als je het allemaal even niet meer trekt ben je niet de enige. Steeds meer jongeren hebben last van hyperventilatie. Spanning, druk of angst brengt de ademhaling uit balans en je raakt in paniek. Dat kan gevolgen hebben voor bijna alles wat je doet. De angst voor een nieuwe aanval werkt verlammend: een avondje uit? Wat als ik weer in paniek raak?! Voor de ongeveer 1 miljoen Nederlanders die dit maar al te goed kennen is er goed nieuws. De HyperFree-cassette is een klein apparaatje dat een hyperventilatieaanval kan stoppen en voorkomen. Adem een paar minuten door de cassette en je bent weer in balans. Hij past in elke partybag of broekzak en kan dus overal mee naartoe.  

Gejaagde ademhaling

Stress, zorgen, een te volle agenda… Tegenwoordig kent bijna iedereen dat opgejaagde gevoel wel; alsof je altijd achter de feiten aanloopt. Je hebt het druk, je maakt je druk en opeens ben je de controle kwijt. Paniek! Je ademhaling wordt te snel of te diep – je hyperventileert. Normaliter stemt je ademhaling zich automatisch af op je lichamelijke behoefte aan zuurstof. Bij intensief sporten heb je meer zuurstof nodig, dus gaat de ademhaling sneller. Door sneller of dieper te ademen terwijl je lichaam in rust is, wordt het zuurstofgehalte in je bloed te hoog en het koolzuurgehalte te laag. Dan krijg je nare klachten als benauwdheid, duizeligheid, misselijkheid, hartkloppingen en flauwvallen. Angst triggert een aanval en zo kan een vicieuze cirkel ontstaan: de angst voor een aanval wekt een aanval op.

hyperfree-cassette-met-verpakking

In balans

Gezond en ontspannen leven in een wereld vol stress is sowieso niet gemakkelijk, maar zeker niet als je last hebt van hyperventilatie. Gelukkig is er HyperFree. Door via de cassette te ademen wordt de vicieuze cirkel doorbroken: de balans tussen koolzuur en zuurstof wordt door het kleine labyrint in de cassette weer op peil gebracht en de aanval stopt. Het werkt volgens hetzelfde principe als in een plastic zakje ademen, maar dan geïntegreerd in een onopvallend en functioneel apparaatje. Het is zo klein dat je het altijd mee kunt nemen. Dat is meteen nog een voordeel van HyperFree. Als je weet dat je de cassette bij je hebt, ben je minder bang om te hyperventileren, omdat je een aanval snel kunt stoppen. Die wetenschap zorgt voor minder angst en dus minder hyperventilatie. hyperfree-cassette-product

Niets is zo vervelend als last hebben van hyperventilatie. Als kind had ik hier erg veel problemen mee. Gelukkig is het door therapie en training nu grotendeels voorbij, echter recent moest ik toch weer even mijn aangeleerde technieken toepassen, omdat het zomaar ineens kwam opzetten.

Prijs & verkrijgbaarheid

De HyperFree-cassette is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en in verschillende webwinkels voor de verkoopadviesprijs van € 14,95. Met de cassette is het zowel mogelijk een aanval te stoppen als te voorkomen. Voor een preventieve werking wordt aangeraden drie keer per dag een minuut door de cassette te ademen. HyperFree is een medisch hulpmiddel dat onbeperkt kan worden gebruikt.  


Over HyperFree

Hyperventilatie komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Ongeveer een op de tien van hen gaat naar de huisarts, maar meestal helaas zonder resultaat. Hyperventilatie is een enorme uitputtingsslag voor het lichaam, de HyperFree-cassette kan uitkomst bieden. Het werd in eerste instantie met name gebruikt in het medisch vakgebied, zoals op ambulances en in ziekenhuizen. Onderzoek[1] wijst uit dat de HyperFree-cassette een hyperventilatie-aanval zowel kan stoppen als voorkomen. Zie voor meer informatie ook www.hyperfree.info.

[1] Boellaard, Van Doorninck,  Roldaan, Van Klink: “De ademcassette, een bruikbaar hulpmiddel bij hyperventilatie” – Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde (1991)

Like
  Babs
  28 Nov 2016
  7:06am

  Dat is handig! Ik denk dat je zoiets altijd makkelijk bij je kan dragen. Geen papieren zak of iets dergelijks meer nodig!

  Annette
  28 Nov 2016
  7:25pm

  Ja dit is handig, jaren mee rondgesjouwd met zo’n apparaatje. Gelukkig nu niet meer nodig maar toen ik wat jonger was en een hoop stress (lees scheiding en er alleen voor staan met 2 ukkies) had was het regelmatig een uitkomst voor me 😉

  Wendy
  29 Nov 2016
  7:07pm

  Gelukkig heb ik hem niet nodig..maar goede tip! Ik onthou hem, just in case.

  Pippi
  8 Dec 2016
  7:52am

  Wat ene handig ding. Gelukkig heb ik ‘m niet nodig!

Laat een reactie achter!