Balea, tattoo, hautpflege, tatoeage, huid, verzorging, crème, direct, gebruik

I got inked! Maar hoe verzorg je nu een tatoeage?

Ik weet nog dat ik thuis kwam op mijn 28 of 29e en mijn moeder mijn tatoeage liet zien. Kind, hij is erg mooi, als je maar niet vol komt te zitten!

Nee mam, het blijft er 1.

Herken je dat? Het is zo lekker om je zelf te verfraaien met een mooi kunstwerk, dat ik nu mijn 4e keer gehad heb, maar slecht 2 plaatjes! 😉

De eerste was een beertje met de naam Stef. Toen Yuri geboren werd kwam er Yuri bij. Echter die knul had het eigenlijk verpest, door mijn letters (ik had het precies goed uitgeprint) te vergroten en daar zat ik dan… ik heb het jaren zo gedragen, maar met tegenzin.

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[/tx_row]

Daarna liet ik 3 sterren zetten… deze man was al aan het mopperen dat sterren niks zijn. Nou dat was ook te merken, lompe kwast!

Kortom,… laat je niet ompraten door vrienden, van vrienden… bla die bla!

Eindelijk vond ik dan na jaren een super vent, met ook een Grafische achtergrond en een heerlijke babbel, maar ook de rust zelve als het om tatoeëren gaat. Hij maakte mijn 3 sterren weer mooi en zette er de vlinder bij en nog losse sterretjes.

Omdat ik dus nooit tevreden was over de naam Yuri bij het beertje, besloot ik vorige maand om een cover-up door deze All-Style-tattoo uit te laten voeren.

[tx_heading style=”default” heading_text=”COVER-UP | ALL STYLE TATTOO” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Ik wist dat ik iets met een veer wilde en wederom sterren, zodat het mooi zou passen bij de andere tatoeage.

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[/tx_row]

En deze foto stuurde ik per mail naar hem toe, zodat hij een idee kreeg van mijn wensen.

 

Bij een Cover-Up ben je natuurlijk afhankelijk van de oude tatoeage en met wat passen en meten zijn we uiteindelijk op 7 juli j.l. zeer geslaagd.

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERZORGING TATOEAGE” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Vroegerrrrr… werd er na het zetten aanbevolen om er een tijdje de folie op te laten zitten, te smeren met Vaseline, of zelfs nog een speciale lotion. Daarna kon je met goed invetten en gaasverband aan de slag. Echter, tijden veranderen en zal de ene het nog op een ouderwetse manier doen, de ander kiest voor smeren, licht vet houden en gewoon in de openlucht genezen.

Meestal kiest men voor Bepanthen of Tattoo Goo. Smeer er maar een heel dun laagje op, doe er niet te veel op want dan verstik je de tatoeage.

Deze keer koos ik voor een nieuwe zalf die ik vond bij de DM drogist in Duitsland.

[tx_heading style=”default” heading_text=”BALEA | TATTOO ” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Balea, tattoo, hautpflege, tatoeage, huid, verzorging, crème, direct, gebruik

Ik had deze crème al een paar keer zien liggen en dus toen eenmaal de datum van mijn tatoeage bekend was, nam ik het bij het winkelen mee.

Balea, tattoo, hautpflege, tatoeage, huid, verzorging, crème, direct, gebruik

 

Toen ik thuis kwam heb ik mijn tatoeage voorzichtig gewassen met een zachte doek en wat zeep. Drooggedept en even laten drogen. Daarna begon ik meteen met smeren van deze crème.

Het was heerlijk! De crème zorgde er voor dat het brandende gevoel een stuk minder werd. Want ja, het voelt toch als een flinke schaafwond.

Balea, tattoo, hautpflege, tatoeage, huid, verzorging, crème, direct, gebruik

 

Indien je geen Duits kunt lezen… Deze verzorgende formule met vochtinbrengende Panthenol en Berkenbast extract verzorgen de geïriteerde huid en maakt ze weer zacht.

 • De formule met Allantoïne en Bisabolol kalmeren de huid
 • Bevat 5% Panthenol
 • Amandelolie en Sheabutter zorgen voor een verzachtend huidgevoel.

*
Bisabolol kalmeert en wordt al jaren gebruikt als stimulans voor wondheling. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende eigenschap die schimmel en bacteriën tegengaat. Vanwege haar subtiele geur kan Bisabolol ook worden gebruikt als onderdeel van een parfumering.

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[tx_column size=”1/2″][/tx_column]
[/tx_row]

In de eerste twee dagen begon mijn tatoeage al te genezen. Dit betekend ook jeuk, want er vormt zich korst op je huid. Deze moet er vanzelf afvallen. De crème zorgde goed voor de korstjes en als ik mijn crème opdeed, voelde het weer gekalmeerd. Na een week was mijn tatoeage op een paar plekjes geheel genezen. En ik had nergens last van.

Nu een maand later ziet het er geweldig uit, geen beschadigingen! Yeah!

Balea, tattoo, hautpflege, tatoeage, huid, verzorging, crème, direct, gebruik

Foto hierboven is genomen na 2 weken!


Inhaltsstoffe
AQUA | BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER | GLYCERIN | PANTHENOL |CETEARYL ALCOHOL | GLYCERYL STEARATE CITRATE | UREA | PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL | SUCROSE STEARATE | BETULA ALBA BARK EXTRACT | CITRIC ACID | SODIUM BENZOATE | ALLANTOIN | POTASSIUM SORBATE | BISABOLOL | XANTHAN GUM | LACTIC ACID | PARFUM.
Ohne Alkohol, Ohne Aluminiumsalze (ACH), Ohne Farbstoffe, Ohne Nanopartikel, Ohne Parabene, Ohne Paraffine / Mineralöle, pH-Hautneutral, Sensitive Pflege, Vegan


[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOPPUNT” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Balea koop je bij de DM drogerie gevestigd in Duitsland. Voor 50 ml. betaal je slechts 2,95

 

 

Psssst… over een paar weken moet/mag, door zorgverzekering lichtelijk opgedrongen, stop ik met mijn traumagroep. Dan wil ik nog een tatoeage laten zetten. Weet alleen nog niet waar, maar ik dacht bij mijn borstbeen. Een driehoek… Vechten, vluchten of bevriezen voor deze 3 woorden zoek ik nog een symbool.

Like
  Marije Strobos
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Blijft een super mooie tattoo. Grappig dat Balea daar ook iets voor heeft

  Bianca| pinkit.nl
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat gaaf dat Balea gewoon zo’n product in hun assortiment heeft, vaak zijn dit soort producten toch wat prijziger? Ik heb dan zelf wel geen tattoo (ooit op een dag…), maar vind het super gaaf uit zien. Ben ook erg benieuwd hoe je nieuwe tattoo er uit zal gaan zien x

  Marleen Weijman
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Ow wow die cover up is echt steengoed gezet!!! Relaxt dat Balea dat spul heeft! 🙂

  Jolanda Caris-Janssen
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat mooi zeg! Ik wist helemaal niet dat Balea een tattooverzorfing had! Top!!

  Annette Guitoneau
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Mooi, ik heb ook 2 tatoeages en 1 zou ik ook wel een cover-up over willen (ik heb een hello Kitty tattoo van voor de tijd dat Hello Kitty overall op werd geprint grrrr) hahaha maar wil eigenlijk nog een kleine op mijn pols maar kan nog niet beslissen wat het moet worden.

  JoyceElise
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Balea heeft toch ook alles he! Je tattoo is echt super mooi geworden! <3

  Marsha von Winckelmann
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Ik vind hem echt heel mooi geworden! <3

Laat een reactie achter!