Secret, speedstick, deo, deodorant, fris, zweet, geur, oksel, vrouw, populair, beautysome, review, getest,

I have a Secret | Hou het fris!

Wees maar niet bang, ik ga geen geheimen onthullen, geen roddels verkopen of andere ongein. Mijn ‘Secret’ op dit moment is lekker fris!

Secret deodorants

De deodorant is de meest bekende anti-perspirant van de Verenigde Staten en is voortaan ook in Nederland verkrijgbaar. De Lady Speed Stick is door vele beauty-experts uitgeroepen als beste deodorant van de Verenigde Staten en ook steeds meer Nederlandse dames en heren ontdekken het populaire merk.

De Lady Speed Stick is makkelijk in gebruik, laat geen vlekken achter en heeft geen inwerktijd nodig. Je kunt iedere kleur kleding dragen zonder je zorgen te maken over vervelende strepen op je shirt. Daarnaast biedt deze stick optimale bescherming tegen zweten en gaat hij het transpireren daadwerkelijk tegen, in tegenstelling tot vele gewone deodorants die enkel de zweetgeur proberen te verbloemen. Ook tijdens actieve bezigheden zoals schoonmaken of sporten, blijft de deodorant tegen zweet zijn werk optimaal doen.

Bron: Secret deodorant


Secret, speedstick, deo, deodorant, fris, zweet, geur, oksel, vrouw, populair, beautysome, review, getest,

In de test

Een tijd geleden ontving ik deze Secret deodorant sticks en heb dus een flinke tijd gehad om ze te ervaren! Toen er dus sneeuw viel, heb ik mijn foto’s opnieuw gemaakt omdat ik het beter bij het plaatje vond passen… fris!

Van links naar rechts: Secret Outlast Clear Gel, Secret Clinical Lavender, Secret PH balanced 

Secret, speedstick, deo, deodorant, fris, zweet, geur, oksel, vrouw, populair, beautysome, review, getest,

Secret Outlast | 7,95

Het eerste wat opvalt aan deze stick is dat het een gel variant is. En bij mij roept dat meteen een onaangenaam gevoel op. Ik ben niet zo van dat gel gevoel en vooral niet als ik het ook nog op mijn huid moet smeren. Goed, dat is punt 1. Een ander eigenlijk veel zwaarder tellend punt is dat hier Aluminium in zit. En dat dus bij alle 3… maar is dat erg dan? In de meeste deodorants zit aluminium, echter ik denk dat ik wel een kleine uitleg hierna mag geven.

Ondanks dat ik dacht dat een gel creepy zou aanvoelen viel dat reuze mee! Sterker nog, het droogde snel op en ik had geen ‘nat’ gevoel onder mijn oksels.

Ook tijdens inspanning, huishouden, bleef ik fris! Echter het heeft een paar dagen wel tijd nodig om goed in te werken op je oksels, dat als kanttekening.

PS mijn man gebruikt nu deze deo en vind hem heerlijk, hij houdt wel van de gel substantie! Kijk, hier in huis komt alles weer goed!

Er zijn ook speciale deo’s voor heren!


Een Antiperpirant is geen deodorant! Het verschil zit hem in de Aluminium zouten die zijn toegevoegd. In een deodorant verdoezelen ze alleen een geur, omdat in een ”gewone” deodorant vaak triclosan of alcohol zit en flink wat geurstoffen. Een Antiperpirant bevat ook metaal zouten die toegevoegd zijn echter die reageren met het keratine in de huid waardoor er een propje ontstaat en het zweet tegengehouden wordt. Er word beweerd dat dit toevoegen van zouten kankerverwekkend is, maar dat ligt aan de hoeveelheden die zijn toegevoegd. Daarbij krijg je met eten en drinken ook heel veel Aluminium zouten binnen, dus de wetenschap is nog niet zover om de schuld puur op deze zouten te leggen.


Secret, speedstick, deo, deodorant, fris, zweet, geur, oksel, vrouw, populair, beautysome, review, getest,

Secret Clinical Soft Solid | 12,95

Nu is Lavendel niet mijn meest ideale keuze als het om geuren gaat, echter bij deze soft stick had ik geen last van de normaal voor mij scherpe geur. Gelukkig is de geur heel subtiel en dat gaf mij al weer een fijner gevoel. Over gevoel gesproken, deze soft stick heeft een hele fijne crème achtige substantie (zie collage) en geeft ook nog eens een verzorgend gevoel, dat komt doordat er tribehenin is toegevoegd, wat dienst doet als hydratatie.

Secret, speedstick, deo, deodorant, fris, zweet, geur, oksel, vrouw, populair, beautysome, review, getest,

Secret PH Balanced | 5,95

Dit is de goedkoopste en tevens de meest favoriete stick van vele Secret lovers. Echter vind deze Hollandse kniesoor dat ook?

Qua geur is dit voor mij de nummer 1, ik hou van de poederige, zachte en best romantische geur. Ik doe het zelfs op mijn hand om af en toe er aan te ruiken, zo wil ik dat mijn net gewassen was ook ruikt… zalig!

Wat ik wel jammer vond is dat ik zelf bij deze variant meer het gevoel had dat ik nog ‘nat’ was. Dat kan natuurlijk bij iedereen anders voelen! Doch ik wil eerlijk blijven in mijn reviews!

En dan de term PH-balanced, op de site waar deze producten verkocht worden kon ik niets terug vinden waarom deze variant dit labeltje draagt en moest ik zelf op onderzoek uit. Want zorgt het nu ervoor dat de zuurgraad in evenwicht komt of is het product zo gemaakt dat het in balans blijft?

Na wat Google, Amerikaanse sites en nog meer vakbladen kan ik alleen maar het volgende zeggen: als jouw PH te basisch of te zuur is, is de verhouding verstoord en kunnen huidaandoeningen zoals dermatitis, eczeem en rosacea het gevolg zijn. Een huidverzorgingsproduct kan beweren pH-gebalanceerd te zijn, maar let op, hoe weet jij wat jouw eigen PH waarde is?

In dit geval zou deze deo daar ook cijfers van moeten laten zien, maar helaas kan ik geen PH waardes vinden. Goed, moet ik daar nu nachten van wakker gaan liggen? Nee, toch zet het je wel aan het denken.

Secret, speedstick, deo, deodorant, fris, zweet, geur, oksel, vrouw, populair, beautysome, review, getest,

Samenvatting

Ik die altijd tegen het gebruik van een stick of roller was, ben toch gaan nadenken en weet nu dat ik geen deo, normale, meer koop. Ik kocht al zelf vaak natuurlijke varianten. 

Dat deze deo populair is snap ik wel, het is de enige stick waar ik een fijn gevoel bij had na het aanbrengen. En de geuren die subtiel zijn, maar wel lang aanhouden. 

Mijn favoriet is de Secret Clinical, omdat deze ook een verzorgend gevoel gaf en lekker droog bleef. En ondanks de Lavendel, Hihihi! Een mens is toch best flexibel!

Verkrijgbaar

Wil je meer Secrets ontdekken? Dat kan via de website van Exclusively.nl

 

 

 

Like
  Marije
  25 Jan 2019
  5:57am

  Oh ik hou van Secret! Ga zeker even kijken.

  bychristiana
  25 Jan 2019
  9:48am

  Ik vind de kwestie van aluminiumzouten ook altijd interessant. Ik weet dat bepaalde onderzoeken dit in verband brengen met een hormoonverstorende werking en irritaties op de huid. Anderen beweren weer dat er niets aan de hand is. Moeilijk, want wij kunnen met het blote oog niet bepalen of deze producten nu echt zo gevaarlijk zijn als sommigen beweren!! Zelf ben ik heel lang al zoek naar echt goede natuurlijke deo’s zonder aluminiumzouten. Punt is: ik heb er slechts 1 gevonden waardoor ik echt de hele dag fris bleef ruiken. En ja, DAT is toch echt de belangrijkste reden waarvoor ik zo’n product gebruik. Ik hoef aluminiumzouten dus niet perse te vermijden.

  Annette
  25 Jan 2019
  4:58pm

  De clinical heb ik ook en gebruik ik altijd als ik moet presenteren of een training moet geven, dus bij ‘spanning’. De poeder variant is mijn dagelijkse samen met de deo van Suave, ik wissel het een beetje af. Ze houden mij de hele dag schoon en fris en ook zo goed als droog. De gel variant ben ik niet zo kapot van, die heb ik ook maar vond die niet zo lekker.

  Deb
  26 Jan 2019
  8:37am

  Mijn favoriet is de secret deo in gelvorm. Ik moest er ook aan wennen, maar ik vond de gel lekker verkoelend en verfrissend en hij droogt gelukkig snel op. Ps. mooie foto’s heb je genomen! Leuk zo in de sneeuw, al ben ik blij dat het weer bijna allemaal weg is 😊.

  Bianca
  28 Jan 2019
  12:06pm

  Dit merk heb ik wel eens geprobeerd en was zeker fijn! Momenteel gebruik ik de stick’s van Rexona die zijn toch net wat makkelijker verkrijgbaar x

Laat een reactie achter!