Ik draag je mee, voor altijd met een Assierraad

Het leven hoort bij ons, maar ook de dood. Het is iets waar we liever niet aan denken, maar toch komt het soms heel dichtbij.
Zeker nu we met een ernstige ziekte te maken kregen en er mensen van ons heengingen die nog in de bloei van hun leven waren.
Om je dierbare te blijven herinneren kun je bijvoorbeeld een tatoeage nemen met een beetje as (mits dat nog mag), maar wil je liever niet iets definitiefs, dan is een Assierraad natuurlijk een uitkomst.

Hoe ga jij met de dood om?

Het is voor iedereen anders, de een kan er heel nuchter tegenaan kijken en een ander raakt er helemaal door van slag. Dit heeft natuurlijk ook met de band te maken.
Zo zal ik, als de tijd daar is, heel erg verdrietig zijn als ik mijn moeder moet gaan begraven of cremeren. Ik moet er nu nog helemaal niet aan denken, sterker nog ik heb haar denk ik nog steeds nodig.
Terwijl ik bij mijn andere verwekker er helemaal niet rouwig om zal zijn.
Zo is het leven…
Zelf ben ik niet bang voor de dood, maar wel voor diegene die ik achter zal laten. Zullen mijn kinderen wel zonder mij kunnen. En hoe verdrietig moet het zijn voor mijn partner.

Heb jij alles al geregeld?

Natuurlijk ook heel belangrijk is om over na te denken dat er na je dood een heleboel geregeld moet zijn, maar ook alles voor je ceremonie. Ik heb via mijn begrafenis onderneming al geregeld hoeveel kaarten er verstuurd mogen worden en wat ik wil serveren, bijvoorbeeld koffie met een broodje.
Maar ook de muziek, want dat vind ik persoonlijk heel belangrijk. Muziek hoort bij mijn leven, het geeft rust en kan daar intens van genieten of op meezingen!

dood, herinnering, assierraad, sieraden, dierbare, regelen, vader, moeder, kind, beautysome, artikel

Een ster past perfect bij mij, een mooie herinnering om bij je te dragen of als ze dat later niet willen… te bewaren in een doosje.

Ik wil dan ook dat mijn dierbaren een herinnering van mij krijgen. Zo zal er binnenkort geregeld worden dat er een Assierraad gemaakt zal worden. Mijn keuze is een ster, ik vind dat dus echt helemaal bij mij passen, zoals jullie weten ben ik gek op sterren.
Ik leg die dan in mijn kluisje, waar ik bijvoorbeeld ook mijn papieren bewaar waar alles op staat. Mochten ze later nog de as ergens anders voor willen gebruiken is dat aan hun. Ik vind dit mooier dan een urn, daar wil ik niet in belanden!

dood, herinnering, assierraad, sieraden, dierbare, regelen, vader, moeder, kind, beautysome, artikel

Wat is belangrijk in het leven na de dood?

Het is een rare vraag die ik aan mijzelf stel, maar ik wil dus dat mijn kinderen goed achterblijven. Maar ook mijn partner. We hebben samen een huis gekocht en daarvoor een hypotheek lopen. Je wilt dan graag dat hij zonder zorgen er kan blijven wonen. Hiervoor neem je contact op met je hypotheek adviseur die je kan attenderen op een goede levensverzekering.
Ook niet onbelangrijk is om de erfenis te regelen. Om die reden zijn mijn partner en ik een verbintenis aangegaan in de vorm van een geregistreerd partnerschap. Hierin zijn al dingen opgenomen die betrekking hebben op erven in de wet. En willen we het nog meer specificeren, dan kunnen wij nog een notaris vragen om echt alles tot in de puntjes toe te wijzen aan mijn kinderen en zijn zoon.

“Maar voor nu ga ik intens genieten van het leven”.
En draai ik mijn mooiste nummers, zing, dans en zwier ik, omdat het nu nog kan!

Like
    Tessa
    21 Jun 2021
    2:58pm

    Wat goed dat je hier aandacht aan besteed. Veel mensen vinden alles rondom de dood eng

Laat een reactie achter!