Overgang, opvliegers, 50 plus, promensil, spray, verfrissing, vaginaal, klachten, droogheid, droog, membrasin, zalf, creme, transpireren, yustsome, 4

In de overgang | hulp bij klachten

De overgang, het kan een hel zijn of je surft er zo doorheen alsof er niets aan de hand is. Helaas is een groot deel van de vrouwen de sjaak wat betreft klachten. Denk vooral aan de opvliegers, het aankomen in gewicht en soms ook depressief voelen. Welke tips heb ik voor jou…

De overgang en nu?

Veel vrouwen denken dat de overgang pas begint bij je 50e levensjaar, echter vergis je niet… er zijn al gevallen bekend van vrouwen die in hun bloei van het leven opeens onverwachts in de overgang zijn. Ik ken iemand die slechts 28 jaar oud was.

Zelf begon mijn pre-overgang al rond mijn 42e en dat werd bevestigd door een onderzoek in het ziekenhuis. De woorden, het kan nog wel 10 jaar duren voordat het echt doorzet waren nou niet echt bemoedigend.

Waar ik zelf toen al last van kreeg waren vooral stemmingswisselingen, depressies en aankomen in gewicht en af en toe wat onregelmatigheden in ongesteld zijn. Ook af en toe een opvlieger, maar nog niet zo heftig.

Burn-out

Door mijn overgang kwam ik een tijdje daarna in een Burn-Out terecht en ik denk zelf dat het hele hormoon huishouden op zijn gat lag. Aan de ene kant wel goed dat het destijds kwam, want daardoor werden ook dingen duidelijk. Zo ontdekten ze bij mij toen pas dat ik PTSS had en een traumatische ADHD had ontwikkeld.

Ik werd zwaarder en begon toen ook met sporten. Eerst 1x in de week en daarna werd het zo’n verslaving dat ik er soms ook 7x per week stond.
Dat sporten beviel mij goed en ik verloor toch aardig wat kilo’s.
Echter toen ik 50 werd en mijn helemaal wilde focussen op droog trainen, kwam ik erachter dat die overgang nu ook op andere plekken haar slachtoffer gevonden had, vetverbranding.
Ik kreeg het niet meer voor elkaar om echt droog te trainen en dat was zo frustrerend.

Ongemakken en hulpmiddelen

Je gaat steeds meer ongemakken krijgen en vooral het laatste jaar merk ik dat mijn lichaam veranderd is. Ik heb 8 jaar therapie erop zitten en voel mij een stuk meer mens en weet nu wie ik ben. Het heeft geleid tot onder andere een scheiding, maar ook tot een nieuwe liefde.

Ik heb veel geleerd op mentaal/psychisch vlak, echter de andere overgang perikelen, daar had ik nog geen grip op.

Droge vagina

Wat je gaat merken is dat je vagina een stuk droger gaat worden. Dit heeft op seksueel vlak soms nog wel eens wat minpuntjes en kan het ook wel eens pijn gaan doen.
Het hormoon oestrogeen zorgt voor goed werkende slijmvliezen. Tijdens de overgang kunnen die slijmvliezen droger worden, doordat je lichaam minder oestrogeen aanmaakt. Door de afname van oestrogeen kan de vaginawand dunner en droger worden en kun je een droge vagina hebben.

Neem daarom ook tijd voor een goed voorspel zodat je ontspannen aan de daad begint.

Echter bij diverse vrouwen is het echt een hel en daarom zijn wij zo blij dat er hulpmiddelen op de markt zijn die dat kunnen verhelpen of verzachten.

Overgang, opvliegers, 50 plus, promensil, spray, verfrissing, vaginaal, klachten, droogheid, droog, membrasin, zalf, creme, transpireren, yustsome, 3

Membrasin, vaginale crème

Membrasin Vaginal Vitality Cream is een hormoonvrije vaginale crème die door middel van een drievoudige werking, symptomen verlicht als gevolg van vaginale droogheid.

Het bevat duindoornbes-olie en hyaluronaat voor optimale hydratatie en melkzuur om de normale pH-balans te behouden.

Van lokaal aangebrachte duindoornbes-olie is klinisch bewezen dat ze het slijmvlies en huid van de intieme zone voedt en onderhoudt.

Membrasin Vaginal Vitality Cream kan zowel uitwendig als inwendig gebruikt worden en is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

Hoe gebruik je dit?

Je brengt deze crème in met de bijgeleverde applicator. Je kunt die heel gemakkelijk op de tube schroeven en dan de crème erin trekken.

Ik moest wel even 3x kijken tot welk streepje ik het moest vullen, want dat was wat onduidelijk.

Je brengt het in en veegt even je vagina af.
Breng het in de avond aan, want overdag is geen optie dames! Ik liep de hele dag met een nat inlegkruisje rond en dat is geen fijn gevoel… van droge sahara naar een natte prut!

Zet deze crème minimaal een week in en bouw het dan af, dat is mijn ervaring!
Je merkt dat je veel minder last hebt van droogheid (en jeuk, dat was mijn irritatie puntje).

Ben je niet zo van het inwendige? Geen punt deze kan ook op de schaamlippen worden aangebracht.

Opvliegers blus je af met Promensil

Je herkent dat wel als je zwaar in de overgang bent… opvliegers! Vooral in de nacht een heel irritant iets want zo heb je het koud en het ene moment zwem je in je eigen zweet.
Overdag merk ik het na het eten van bepaalde producten en drinken van koffie (ik zit nu dus aan de thee).
In de nacht hoef ik maar te gaan liggen en kan mijn man zich warmen aan mijn warme lichaam. Gisteren zei hij nog… joh, ik voelde gewoon jouw huid nat worden! En nee hij deed niks, lag gewoon naast mij.

Ik heb dus nu de spray van Promensil ontdekt en naast mijn bed gezet (ook handig bij zweetvoeten trouwens!). Een kleine spray op mijn gezicht, geeft al weer een beetje afkoeling zodat ik weer direct in slaap kan vallen… tot de volgende opvlieger!

Oh houdt je ogen goed dicht, want het kan wat prikken (kuch, uit ervaring vernomen).

Overgang, opvliegers, 50 plus, promensil, spray, verfrissing, vaginaal, klachten, droogheid, droog, membrasin, zalf, creme, transpireren, yustsome, 3

Verkrijgbaarheid

De producten kun je bij diverse drogisterijen verkrijgen. Vandaag licht ik die van de online drogist even uit en deze verkoopt heel veel producten voor de overgang (nou ja om je te helpen deze zo goed mogelijk door te komen).

Like

Laat een reactie achter!