Alt tekten, SEO, bloggen, wordpress, tips, online, marketing, focus, hulp, 1

Waarom is een goede SEO belangrijk?

Als je net begint met bloggen ben je natuurlijk super blij met je eerste artikel dat je online gezet hebt. Wellicht zijn je eerste stappen richting bloggen via een gratis site als blogger of WordPress. Als je merkt dat je blog serieuzer wordt zul je overstappen naar een betaalde versie. En dan begint ook het fine-tunen van je website, want je wilt goed gevonden worden.
Een van de eerste dingen die ik op orde bracht was mijn SEO… wat is dat dan? Ik leg je in dit artikel uit hoe je die kunt optimaliseren en hoe je goed gevonden kunt worden op bijvoorbeeld Google.

Wat is SEO en waarom is dat zo belangrijk voor je website?

SEO staat voor Search Engine Optimiser… daar wordt je natuurlijk nog niet wijzer van, dus daarom ga ik dat voor je uitleggen in JIP en JANNEKE taal.

SEO zet je in op je website om bovenin de zoekresultaten van GOOGLE te komen. Je gebruikt het in elk artikel en dat begint met een FOCUS woord. Dit woord kies je zorgvuldig uit, want dat is eigenlijk de rode draad die bepaald of jouw artikel straks hoog in de ranking komt te staan van zoekmachines.

In dit artikel is SEO mijn focus woord… Ik gebruik het in mijn KOPPEN en laat het meerdere keren terugkomen.


Maar… dat is allemaal leuk en aardig, er komt nog veel meer bij kijken

Nu denk je vast, dat is Appeltje Eitje, echter bij een goede vindbaarheid via de zoekmachines heb je nog veel meer stappen te doen.

  • Je website aanmelden bij Google & Bing
  • Google Analytics
  • Onderzoek doen naar zoekwoorden
  • Goede teksten schrijven
  • Etc.

En ik kan mij voorstellen dat het je nu al begint te duizelen… gelukkig kun je daar als blogger, maar ook als bedrijf hulp bij inschakelen door een online Marketing bureau. Die helpen jouw website te optimaliseren en zo het beste uit jouw site te halen.
Natuurlijk mag je met SEO, mits je zelf een beetje technisch ingesteld bent, ook zelf mee aan de slag gaan.


Of ik nog meer tips heb?

Natuurlijk heb ik nog meer tips… Ik deel graag mijn eigen manier van bloggen met je.
Naast een focus woord is het ook belangrijk dat je dit woord terug laat komen in de ALT-tekst van je illustraties (foto’s).
Dit doe ik eigenlijk al direct als ik mijn foto’s bewerkt heb, dan sla ik de foto op met alle steekwoorden die ik mij kan bedenken waarop nieuwe lezers zouden kunnen zoeken.
Die tekst (met komma gescheiden) kopieer ik dan en plak het in mijn ALT gebied.

ALT teksten, waar vindt ik dat?

Als je werkt met WordPress, dan maak je gebruik van afbeeldingen. Na het uploaden krijg je aan de rechterkant diverse opties te zien (oude versie tijdens het uploaden). Daar zie je een blok Alt tekst, daar vul je de steekwoorden in, gescheiden met een komma.

Alt tekten, SEO, bloggen, wordpress, tips, online, marketing, focus, hulp, 1

Zorg voor goed lopende teksten

Naast leuke plaatjes is het schrijven van goede teksten ook een must. Je SEO zal dit waarderen als je regelmatig een mooie tussenkop gebruikt. Zorg ervoor dat je zinnen niet te lang zijn. Een lezer haakt snel af bij ellenlange zinnen waar je je doorheen moet worstelen.

Ook het gebruik van moeilijke woorden is niet aan te raden, dus hou het simpel en richt je op de doelgroep, de lezer.
Ik kan ook met complexe woorden gaan gooien in mijn blogartikelen, echter ik schrijf zoals ik zelf ook geïnformeerd wil worden.

Gebruik de plugin YOAST

Ik gebruik al jaren de plugin YOAST. Daarvoor had ik een andere plugin, die was wat simpeler, maar voldeed niet aan mijn wensen.
Met YOAST SEO kan ik zien waar ik fouten maak. En ik ben meer gefocust op het krijgen van groene vinkjes tijdens het schrijven van mijn artikelen!

Alt tekten, SEO, bloggen, wordpress, tips, online, marketing, focus, hulp, 2
Via YOAST SEO zie je waar je nog verbeteringen kunt aanbrengen in je te publiceren artikel.

Op moment van schrijven zie ik dat ik nog interne links moet plaatsen. En dat ik de titel wat moet inkorten.

Bloggen is maatwerk

Bloggen lijkt in eerste instantie heel leuk, maar het is echt maatwerk. Je wilt een stukje kwaliteit achter laten op het wereld wijde web.
Daarom zorg ik dat mijn foto’s van goede kwaliteit zijn, op maat gemaakt, met de juiste omschrijving.
De teksten geschreven vanuit mijn eigen visie en leesbaarheid.

Een blog schrijven doe je niet in een uurtje… dit is naast fotografie en schrijven en posten op social media echt een vak.

En bij mij is het hobby. Ik merk de laatste tijd ook dat het soms te veel tijd van mijzelf in beslag neemt en ben een stapje terug aan het doen.
Waar ik eerst alles maar deed posten voor het posten en aandacht te krijgen… bedenk ik nu wat is de meerwaarde van dat ik iets post.

En daarmee wil ik dit artikel afsluiten.

Alt tekten, SEO, bloggen, wordpress, tips, online, marketing, focus, hulp, 1
Like

Laat een reactie achter!