Je darmen uit de knoop

Altijd eerst nog even naar de wc, voor de zekerheid. En of je nu in een restaurant, bij iemand thuis of op kantoor zit: je weet altijd de kortste route naar het dichtstbijzijnde toilet. Buikpijn, lichte darmkrampen en winderigheid – wie last heeft van het prikkelbare darmsyndroom (PDS) weet hoe pijnlijk, vervelend en zelfs gênant het kan zijn. Zo’n twee en een half miljoen Nederlanders, waaronder veel jonge vrouwen, weten er alles van. Om deze mensen wat rust in hun buik te geven, is er Tempocol ter verlichting van bepaalde PDS-klachten. Het is het enige geneesmiddel met pepermuntolie en bewezen effectief. Dat pepermunt helpt bij buikklachten is al langere tijd bekend, zeker als het werkt waar het moet: in de darmen.

tempocol-bienpr-maag-capsules-winderigheid-buikpijn-krampen-darmen-yustsome-review-pil3

tempocol-bienpr-maag-capsules-winderigheid-buikpijn-krampen-darmen-yustsome-review-pil2

 

Blije buik

Steeds terugkomende krampen, een opgeblazen buik en dan weer diarree. PDS is een chronische aandoening waar 10-20% van Nederland last van heeft. Het komt veel voor bij vrouwen tussen de 25 en 40 jaar, maar zij zijn lang niet de enigen. De diagnose is lastig te stellen en ook de behandeling is maatwerk. Behalve het leren omgaan met de klachten wordt vaak een dieet, meer bewegen, voldoende ontspanning en het voorkomen van stress geadviseerd. Daarnaast kan Tempocol helpen bij de verlichting van symptomen als buikpijn, lichte darmkrampen en winderigheid. Dit natuurlijke geneesmiddel zorgt voor een blije buik, zodat je weer op pad kunt zonder constant de omgeving te scannen op wc’s.

tempocol-bienpr-maag-capsules-winderigheid-buikpijn-krampen-darmen-yustsome-review-pil4

Pepermuntje tegen de pijn

Weet je nog, dat pepermuntje tegen de buikpijn, toegestopt door je oma of je moeder? Het is een bekende oplossing voor een veelvoorkomend probleem. En niet voor niets. Dit zoethoudertje werkt echt, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van pepermunt bij buikklachten. Al jaren worden positieve resultaten gemeld van pepermuntolie bij de behandeling van buikpijn, lichte darmkrampen en winderigheid. Het werkzame bestanddeel is menthol, dat zorgt voor ontspanning van de darmen en verlichting van de pijn. Om ervoor te zorgen dat de pepermuntolie ook daadwerkelijk de darmen bereikt, hebben Tempocol-capsules een maagsapresistente coating. Zo komt de menthol ongeschonden in de darmen terecht, om daar aan de slag te gaan.

tempocol-bienpr-maag-capsules-winderigheid-buikpijn-krampen-darmen-yustsome-review-pil1 

Wetenschappelijk bewezen

De werking van Tempocol is wetenschappelijk bewezen: pepermuntolie in capsulevorm helpt bij het verlichten van bepaalde PDS-klachten. Onderzoekers bekijken nu wat een extra coating om de maagsapresistente capsules verder kan betekenen voor de symptomen van PDS {1}. Dan komt de pepermuntolie nog later vrij, in de dikke darm. Bij 180 mensen met PDS wordt het effect van pepermuntolie in maagsapresistente capsules vergeleken met capsules met die extra coating en met een placebo. Verwacht wordt dat de eerste onderzoeksresultaten over ongeveer twee jaar kunnen worden gepresenteerd.

 

Prijs & verkrijgbaarheid

Tempocol is het enige geregistreerde geneesmiddel op basis van pepermunt voor de verlichting van bepaalde PDS-klachten zoals buikpijn, lichte darmkrampen en winderigheid. Het is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek of online via bijvoorbeeld leef.nl of deonlinedrogist.nl. De verkoopadviesprijs van een verpakking van 60 capsules is €14,95.


Helaas is recent bij mij ook PDS vastgesteld doordat ik zo’n last had van mijn darmen, winderigheid en vooral kramp. Mijn hele darmhuishouding stond op zijn kop.
En niets is zo vervelend als constant winden te moeten laten, gênant. Ik kreeg al zakjes mee om mijn stoelgang wat te helpen, maar ik had er niet echt veel baat bij. Een kleine pleister zeg maar op de wond.
Toen ik het persbericht over Tempocol ontving, was ik dan ook erg blij dat ik deze testen mocht.
En ik heb echt een goede ervaring… serieus ik dacht echt in eerste instantie dit zal wel weer een ‘zoethoudertje’ zijn. Jajaja kan ik net zo goed een rol pepermunt kopen. Echter die rol kocht ik ook en vergeleek het met de Tempocol. Ik kan je verzekeren bij mij hielp dit tabletje eerder dan de pepermuntjes en kon ik weer rust in de darmen voelen. Ja ik voel gewoon dat de innerlijke storm afneemt!


Over Tempocol

Tempocol is een product van Will-Pharma, een Nederlands farmaceutisch familiebedrijf met een geschiedenis die 90 jaar teruggaat. De firma werd in 1924 opgericht in Amsterdam en is door de jaren heen uitgegroeid tot betrouwbare partner in de zorg. Will-Pharma werkt actief samen met nationale en internationale partners om het welzijn van mensen maximaal te bevorderen. Met dat doel in het achterhoofd, ontwikkelt en verkoopt het bedrijf originele en kwalitatief hoogwaardige geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, cosmetische producten en voedingssupplementen. Will-Pharma heeft drie vestigingen: in Nederland, België en Luxemburg. Zie voor meer informatie ook www.tempocol.nl en www.willpharma.com.

[1] PDS dient eerst te zijn vastgesteld door een arts, lees voor gebruik de bijsluiter.

 

Like
  Jolanda
  29 Oct 2016
  7:06am

  Gelukkig heb ik hier geen last van!

  jeapiebel
  29 Oct 2016
  7:21am

  Ik heb ook vak last van problemen met mijn darmen, als ik verkeerd eet dan krijg ik meteen buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Meestal probeer ik dit op te lossen door de voeding. Ik durf vaak het niet echt op te lossen met de pil.

  Monica
  29 Oct 2016
  8:33am

  Ik kende dit nog niet. Zelf heb ik al jaren Pds en schrijf daar ook over. Ik wist niet dat jij er ook last van hebt. Bij mij zorgt het voornamelijk voor buikpijn (dagelijks) en pijn in mijn maag streek en opgeblazen gevoel. Pds kan soms zo moeilijk zijn om mee te dealen. Momenteel gebruik ik een lage dosering amitriptyline wat goed helpt maar wel zorgt dat ik inmiddels 8 kilo zwaarder ben geworden. Ik weet alleen nog niet wat ik erger vind, buikpijn of al die extra kilo’s 🙁

   YuStSoMe
   29 Oct 2016
   8:14pm

   Ja vervelend is het zeker. Soms ook zeer pijnlijk. Ik loop nu ook met een megadikke buik, ging met kramp weg bij restaurant.
   Ik vind het wel fijn dat ik door veel sporten ben afgevallen. En idd je zit er niet op te wachten!

  chucky1012
  29 Oct 2016
  8:44am

  Goed artikel!
  Velen hebben er tegenwoordig last van.
  Zo een goed artikel.

  Xoxo

  Babs
  29 Oct 2016
  10:28am

  Dat vind ik interessant! Ik heb er ook last van en als het mis is loop ik met een opgeblazen buik, alsof ik 6 maanden zwanger ben. Deze ga ik onthouden!

  Annette
  29 Oct 2016
  5:10pm

  Herkenbaar hoor deze klachten. Is dit iets dat je elke dag inneemt of alleen bij klachten? Daar ben ik nog wel benieuwd naar.

Laat een reactie achter!