lachen, gezond, onzichtbare, beugel, mooie, tanden, beugels, gebit, mondzorg, smile, yustsome, lach

Je lach is het mooiste sieraad

Natuurlijk is het mooi als je iemand ziet glimlachen, daar kan niets tegenop. Het is een uitdrukking die ons mensen een fijn gevoel geeft.
Een lach, dat doe je met heel veel spieren in je gezicht, wist je dat er wel 20 spieren aan te pas komen?
De manier van lachen is voor iedereen persoonlijk, ik zelf heb daar nogal wat problemen mee…

Jouw lach is gezond

Lachen zorgt goed voor ons lichaam, dat zie je wel bij mensen die herstellende zijn. Door te lachen of ze aan het lachen maken helpt ze om sneller te herstellen. Dat komt omdat je door te lachen het immuunsysteem een boost geeft. Er worden extra witte bloedcellen aangemaakt. Deze witte bloedcellen ruimen virussen op, zo ben je beter bestand tegen infecties.

Nog meer feiten

Door stress, je mood is dan niet echt happy te noemen, kun je je bloedvaten vernauwen. Dit kan leiden tot een hartaanval.
Cortisol neemt toe als je weer eens een glimlach op je gezicht tovert.
Echter er zijn nog meer stofjes die goed voor je lichaam zijn, waardoor je lichaam nog beter functioneert. Denk hierbij aan endorfine, serotonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding, zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.

Sportief bezig zijn

Nog een bijkomend effect van lachen is dat het goed voor je buikspieren is, maar ook je hartslag gaat ervan omhoog en zo kan het bloed in je lichaam sneller rondgepompt worden!

Toch leuk om dit eens te lezen wat het lachen allemaal met je kan doen.

lachen, gezond, onzichtbare, beugel, mooie, tanden, beugels, gebit, mondzorg, smile, yustsome, lach
Photo by Lesly Juarez on Unsplash
lachen, gezond, onzichtbare, beugel, mooie, tanden, beugels, gebit, mondzorg, smile, yustsome,
Photo by Nick Fewings on Unsplash

Maar wat als je niet durft te lachen?

Kijk, nu komen we aan bij een persoonlijk stukje van mij… ik durf niet mijn lach te tonen met mijn tanden bloot. Ja, ik heb nou niet echt lelijke tanden, maar wel een kaak die niet 100% goed staat.

Mijn tanden staan niet goed en ik heb altijd het idee dat mijn mond scheef trekt als ik lach… ik schaam mij er altijd voor.

Tja, wat doe je daar dan aan? Ik heb wel eens aan iemand gevraagd om een keer keihard op mijn kaak te slaan en dat die dan brak zodat ik een hersteloperatie zou kunnen krijgen. Echter, het idee gaf mij ook weer de kriebels.

Een beugel, is dat de oplossing?

Natuurlijk weet ik ook dat als je tanden scheef staan dat je dan een beugel kunt uitkiezen. Mijn zoon heeft een stel prachtige tanden, want in zijn jeugd was ik er snel bij toen deze begonnen scheef te staan. Waarom ik het dan zelf nog nooit gedaan heb? Het idee van al dat ijzer in je mond was voor mij een no-go!
Gelukkig zijn wij in deze tijd voorzien van allemaal nieuwe technieken en kun je ook kiezen voor een onzichtbare beugel. Wow, ik zie ze tegenwoordig vaker voorbij komen en ik zit er dus serieus aan te denken om daar naar te gaan kijken.

Je ziet hier hoe scheef eigenlijk alles staat. Daarbij heb ik ook nog 1 tand die donkerder is doordat deze er vroeger zwart uit kwam en dat is hersteld met een stifttand.

Hoe werkt een onzichtbare beugel?

Ja, daar moest ik natuurlijk ook even induiken en heb zo her en der wat gelezen en zal het kort samenvatten.

  • Je kunt gewoon in je luie stoel blijven zitten, want een eerste consult gaat via je telefoon.
  • Na een beoordeling krijg je een pakket toegestuurd (mits je probleem te verhelpen is met deze manier van correctie) waar je dan zelf afdrukken kunt maken van je gebit (het bekende happen). En deze toestuurt aan het laboratorium.
  • Je ontvangt dan een simulatie van hoe je gebit er na het dragen van de onzichtbare beugel eruit gaat zien.
  • Ben je tevreden over het toekomstbeeld, dan ontvang je de ‘aliners’ thuis en kun je starten met de eerste periode (14 dagen) waarna je wisselt naar de volgende aliner.
  • Een onzichtbare beugel draag je 3 tot 6 maanden afhankelijk van de correctie.
  • Nadat je tanden weer mooi in je gebit staan stap je over op een ‘retainer’ die je minimaal nog 2 jaar moet dragen. Een retainer is eigenlijk bedoeld om je tanden in positie te houden, deze draag je in de nacht.
Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Is het prijzig zo’n behandeling?

Wij Nederlanders willen natuurlijk ook overal een prijskaartje aanhangen en bij deze zal ik een indicatie geven van wat zoiets gaat kosten.
Een behandeling is persoonlijk en bij de een kan een onzichtbare beugel binnen 3 maanden al resultaat geven en bij de ander duurt het 8 maanden. De vanaf prijzen zijn dan ongeveer 1000,-.

Een lach op je gezicht toveren,
doe je met je hele lijf

Maar de mond zorgt voor het perfecte plaatje!
Like

Laat een reactie achter!