Nina Ricci bague Anaïda yustsome review ring sieraad juweel juwelier showroomprivé

Jewelry for ladies | Bague Anaïde |

Dat ik een zwak voor sieraden heb… yes I do,… welke vrouw kan nu een mooi juweel weerstaan?
Wellicht zijn wij vrouwen geboren eksters en alles wat maar lijkt op een diamant of een glinstering, kan ons bekoren.
Nu heb ik geen man getroffen die mij overlaad met prachtige juwelen, hij is wel heel lief en behulpzaam, dus koop ik regelmatig zelf een hebbe-dingetje!

[tx_heading style=”default” heading_text=”NINA RICCI” tag=”h3″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Een Franse kledingontwerpster, Nina Ricci, leefde van 1883 tot 1970.
De geboortenaam van Nina was Maria Adélaide Nielli en zij is oorspronkelijk uit Turijn, maar kwam later met haar familie in Florence wonen op een leeftijd van vijf jaar oud.

In 1895 verhuisde ze naar Frankrijk en verwierf Nina haar bijnaam. In het eerste jaar van haar tienerjaren werd zij een stagiair in een kleermakerij. In de loop van haar tienerjaren bleef Nina haar liefde voor de modewereld voortzetten. In de loop der jaren, in 1904, trouwde ze met Luigi Ricci, een componist en juwelen ontwerper. Het echtpaar had een kind genaamd Robert. Vier jaar na haar huwelijk kwam zij in 1908 bij Raffin, een modehuis, als ontwerper en werkte daar voor de volgende twee decennia. Snel daarna werd ze partner van Raffin en was ze in 1932 in staat haar eigen ontwerpbedrijf te vestigen. Op dat moment was Nina negenenveertig jaar oud en was gedreven om zelf ontwerpen te maken onder haar eigen naam.

In 1948 introduceerde Nina’s label L’Air du Temps, dat mede ontworpen werd door haar zoon en Marc Lalique. In de jaren 1950, toen Nina bijna zeventig jaar oud was, ging ze geleidelijk van het ontwerp af en koos ervoor om het huis alleen te leiden. In 1954 werd Jules Francois Crahay de hoofdontwerper van het merk. Nina Ricci is overleden in 1970 op 87-jarige leeftijd en achttien jaar later stierf haar zoon ook. Het bedrijf dat Nina Ricci naam heeft gegeven, wordt nu geleid door Robert’s schoonzoon, Gilles Fuchs.


Haar verhaal lezend krijg ik gewoon respect voor deze vrouw. Zij begon haar imperium gewoon even op dezelfde leeftijd als ik nu ben! Wauw!


Iedereen kent Nina Ricci vooral van haar parfums. Wie kent nou niet L’Air du Temps het bekende flesje met de duifjes! Of het appeltje (ik heb zelf twee nep flesjes, maar binnenkort komt mijn eerste geur hier online) beter bekend als Nina.

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″]

Bron: Walmart.com

[/tx_column]
[tx_column size=”1/2″]

Bron: Walmart.com

[/tx_column]
[/tx_row]Het merk Nina Ricci heeft 74 parfums uitgebracht. De vroegste editie is gecreëerd in 1946 en de meest recente zijn van het jaar 2017. Wil je meer weten over de geuren, kijk dan eens op deze site www.fragrantica.nl

[tx_heading style=”default” heading_text=”Bague Anaïde” tag=”h3″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Recent was ik online wat aan het surfen en kwam hier en daar wat mooie sieraden tegen. Totdat ik op een site kwam en de prijzen er zo leuk uitzagen dat ik voor een ECHTE Nina Ricci hetzelfde uit kon geven als een ringetje bij de lokale juwelier… oeh! Ik was met een kloppend hart verder gegaan (klik) en zag zoveel moois, dat ik bijna niet kon kiezen.
Deze shop toont vaker designer kleding, sieraden, tassen en zonnebrillen of andere zaken en af en toe heb je dus geluk!

Deze collectie met de mooie naam “Anaïde” verleid ons naar de geest der natuur. De motieven zijn geïnspireerd op Ginkgo, ook bekend als de Boom van veertig kronen, bekend om zijn deugden van de grote vitaliteit en zuivering van het lichaam …

De Japanse notenboom of Japanse tempelboom, ook wel ginkgo genoemd is oorspronkelijk afkomstig uit China. Toen ik het design in eerste instantie zag, zonder dat ik wist waarop het geïnspireerd was, had ik ook iets bedacht dat het een Egyptische afkomst kon hebben. Ik moest denken aan de gewaden die Cleopatra droeg.

Bron: mirfaces.com

Nu zijn jullie vast heel erg benieuwd naar de foto’s… nou hier komen ze dan!

[tx_heading style=”default” heading_text=”ZILVER” tag=”h3″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Nina Ricci bague Anaïda yustsome review ring sieraad juweel juwelier showroomprivé

Ik ben zelf het type dat sneller voor zilver kiest dan goud, maar recent heb ik toch ook een keer een stap gemaakt buiten mijn comfort en iets met goud gekocht en ja ook rozegoud! Dus je ziet maar, wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Nina Ricci bague Anaïda yustsome review ring sieraad juweel juwelier showroomprivé

Goed, zilver dus en dat is deze ring met een zilver waarde van 925 (925/1000). Het is tevens behandeld tegen oxidatie en ook de steentjes zijn beschermd. Deze steentjes zijn Zirkonia’s (3 stuks). Een Zirkonia lijkt op diamant, maar dat is het niet!

Aan de binnenkant van de ring prijkt nog een echtheid stempeltje!

Nina Ricci bague Anaïda yustsome review ring sieraad juweel juwelier showroomprivé

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h3″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Deze ring kocht ik via de site showroomprive.nl voor de prijs van 18,00 excl. verzendkosten. En het duurt dan ongeveer een week tot je jouw product binnen hebt.

De oorspronkelijke prijs was in 2016 nog 99,00 euro! 

Ik heb nu al 2 keer een bestelling gedaan en ik moet zeggen dat mij dit zeer goed is bevallen!
Je moet wel een account aanmaken, maar dan krijg je in je mail elke dag wel leuke aanbiedingen! En oeps, dit kan heel verslavend werken!

Nina Ricci bague Anaïda yustsome review ring sieraad juweel juwelier showroomprivé

Ik hoop dat ik jullie een mooi en ook informatief stukje leesvoer heb kunnen voorschotelen!
Dan wens ik jullie een fijn weekend en anders tot morgen, komt er weer een swatch online!

Like
  Marije Strobos
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wauw, wat een toffe ring voor zo weinig geld

  Chelsey
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wat een bijzondere, maar mooie ring!

  JoyceElise
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wauw, wat een prachtige ring <3 Wist niet dat Nina Ricci ook ringen verkocht, kende alleen de parfums!

Laat een reactie achter!