Johnny is the new Tony? | Chocolade test | Johnny Doodle

Hallo allemaal,

Vandaag (nou ja dinsdag voor mij) bega ik een grote zonde!
Ik laat jullie kennismaken met een nieuwe verslaving hier in ons gezin.
Het begon op 3 april… toen ik bij de Jumbo kwam en even snel een cadeau voor de jongste zocht om aan zijn broer te geven die jarig was.

Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-Intro

Ik postte de foto op Instagram en meteen kreeg ik de vraag hoe deze beviel?
Nou dat kon ik op dat moment niet zeggen omdat ik slechts mijn zoon zijn cadeau kon gaan oppeuzelen!
Een paar dagen later vertelde het vriendinnetje van mijn zoon dat het een HEMELSE ervaring was!


 

Wie?

Johnny Doodle

Wat?

Direct Trade Chocolade

Johnny Doodle komt uit Rotterdam. Gewoon recht voor zijn raap!
Een echte snoep liefhebber. Zelfgemaakt!

Johnny is een echte levensgenieter. Johnny houdt van de goede dingen in het leven,
maar bepaalt zelf wel wanneer de dingen in het leven ook écht goed zijn.
Johnny laat zich geen onzin aansmeren. Stop the nonsense, break the bullshit!

Johnny is niet gek, Johnny is echt, een Limited Edition!

Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-all

Johnny Doodle heeft voor ons 8 verschillende smaken ontwikkeld.
Eigenwijze smaakcombinaties die onze papillen moeten doen prikkelen!

De repen zijn helemaal in Johnny stijl: Puur, ambachtelijk en met lef!

 

Johnny Cares

We praten allemaal over keurmerken en eerlijke prijzen, maar als consument weet je dat nooit honderd procent zeker. Wij gaan daarom met Johnny Doodle bewijzen dat het écht kan. Johnny heeft een eigen cacao coöperatie in Ghana, waar Johnny de cacao bonen gaat kopen die momenteel nog aan de bomen groeien. Zo wilt Johnny de gehele keten onder controle hebben. Daarnaast brengen we de Ghanese cacaoboeren wat ze echt persoonlijk nodig hebben: rubberlaarzen, kruiwagens, medische voorzieningen, onderwijs etc. Per verkochte reep gaat er tien cent naar de coöperatie, zodat we daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Het bewijs hiervan is te zien aan de binnenkant van de chocoladewikkels.

(bron: Johnny Doodle)

Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-1

De binnenkant van elke wikkel is voorzien van een stuk tekst. Elke smaak een andere boodschap.
Een boodschap voor de mens achter de Direct Trade, boeren voor hun eerlijke handel, over de cacao en de kinderen die weer kunnen leren.

Fudge? Yes some Fudge please!

Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-all-fudge

Naast Chocolade is er onder de naam Johnny Doodle ook nog eens lekkere Fudge te koop.
Buy the way…Fudge is vegetarisch, glutenvrij en halal-gecertificeerd. Chocolode bevat alleen natuurlijke ingrediënten, is UTZ gecertificeerd en ook nog eens vegetarisch.


De van de Sandetjes testpanel!

Ja het Testpanel zat klaar. Op dinsdagmiddag, gewoon om 3 uur. Manlief was eerder thuis omdat we samen even naar de dokter moesten en de jongste zoon was vroeg thuis ivm toetsenweek.

Koffie en iets lekkers erbij!
Het moet kunnen, ondanks dat ik stevig aan het lijnen ben, mag je af en toe best even iets lekkers pakken!

Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-all-testers

Voor ons op tafel lagen van links naar rechts:

 • Speculoos
 • Fudge & Brownie
 • Amaretti

Mijn man brak de repen in stukjes (het gaat net als bij Tony met brute kracht gepaard) aangezien ik geen kracht heb in mijn vingers, vraag ik hem dat!

[ezcol_1third]Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-3-white-speculoos[/ezcol_1third] [ezcol_1third]Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-3-fudge-brownie[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-3-amandel[/ezcol_1third_end]

[ezcol_1third]Witte chocolade met onderop heerlijke stukjes speculoos. De chocolade is romig en smelt in je mond. De combinatie met koek is heerlijk en de speculoos ook goed gekruid.[/ezcol_1third][ezcol_1third]Melkchocolade met een laag Fudge & Brownie aan de onderkant. De stukjes vallen minder op qua smaak. De chocolade in dit geval overheerst meer. Dat had iets meer Brownie gemogen, dat misten we alle 3. [/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]De Amaretti is een melkchocolade die ook heel romig is en als extraatje mini Amaretti/bitterkoekjes in de chocolade heeft. De smaak ik hemels en ook hier is de combinatie koek en chocolade een topper.[/ezcol_1third_end]

We gaven zonder dat we het wisten van elkaar een cijfer en weet je welke de winnaar is?

Johnny-doodle-yustsome-chocolade-test-winner

Tadaaah… Witte chocolade met SPECULOOS!

En dat was ook de reep die mijn zoon cadeau gekregen had voor zijn verjaardag!

Waar te koop?

Bij de supermarkt, ik zag ze bij de Jumbo, AH en Nettorama (2 voor 2,99 nu deze week).
2,69 per reep (180 gram).

De Fudge kost 1,59 (zak 200 gram).

Hou je van chocolade met een bite, een crisp of een anderen uitdagende smaak? Wij zijn fan, Doodle fan!

En ja… sorry, maar hier is Johnny de nieuwe Tony!

Handtekening

 

Je Naam
Like

17 reacties

 1. Hier een Tony’s fan van het eerste uur. En wat mij betreft is Johnny ECHT NIET de nieuwe Tony. De smaak van chocola is goedkoop. Het gaat hier waarschijnlijk gewoon om bonen uit Ghana van derderangs kwaliteit. In de documentaire van Tony zelf kon je zien hoe in Rotterdam die gewone bonen gewoon allemaal naast elkaar lagen, maar juist de fairtrade apart van de rest. Plus veel niet fair trade bonen van Ghana ruiken naar schimmel. Nu dan de chocolade, het heeft niet die Belgische kwaliteit waarmee Tony zich onderscheid van de rest. En wat Joëlle al zegt, die UTZ is geen garantie en boeren moeten betalen voor dit keurmerk. Moet toegeven dat ik mij ook door marketing en door de verpakking heb laten overhalen om een reep te kopen. Wat Tony wel doet, en dit merk dus totaal niet is dat de bijproducten ook volledig of biologisch, of eerlijk of fairtraide zijn. En dat is bij de smaaktoevoegingen van Johnny Doodle niet het geval. Ze marketen eigenlijk gewoon hun chocolade weg als “eerlijk” terwijl de rest van de ingredienten zo unfair als de pest kunnen zijn. Ik had de aardbei en Merengue. De aardbei, een gevriesdroogde substantie.. smaakte niet eens naar aardbei.. En de merengue. Tsja.. t kwam in de buurt.. maar is dit dan gemaakt van vrije uitloop biologische eerlijke eitjes? Staat nergens op de verpakking :). Datgene wat aardbei moest voorstellen bestaat uit geconcentreerde appelpuree en aardbeienpuree, het omstreden fructose glucose-stroop, suiker, tarwevezels, pectine en palm-vet, appelzuur, kleurstoffen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tony’s gebruikt alleen maar de real deal, zonder nare bij ingrediënten om het maar zo mooi en houdbaar mogelijk te maken. Dus uw conclusie wat betreft: De nieuwe Tony? ABSOLUUT NIET. Tony’s is nog steeds aanvoerder van de lijst als het gaat om eerlijke producten maken. Het is goed dat bedrijven dit initiatief willen volgen of mee willen liften op ‘t succes. Maar doe dat dan ook volledig eerlijk, transparant en vooral zonder nare bijsmaken.

 2. Net de JD met fudge getest tegen een stuk Tony. melkchocolade. Ik heb bij JD de fudge eraf gesneden om de basis te kunnen te vergelijken. (We pakken dit wetenschappelijk aan). De choco van Tony is toch wel beter hoor. Romiger, warmer en een stevigere en typische Tony-nasmaak. Ik ben ook niet zo’n fan van de fudge blokjes bij JD. Ik vind het te overheersend.

 3. Johhny Doodle doet het leuk: meeliften op het succes van Tony Chocolonely, maar ZONDER de cacaoboeren een eerlijk inkomen te garanderen. Want alleen bij Fairtrade wordt echt een minimumprijs betaald; bij UTZ is dat niet het geval en kan de verkoopprijs ook onder de kostprijs uitkomen. En dat terwijl de boer zelf voor het UTZ certificaat moet betalen.
  Jammer dus, dat er chocoladeliefhebbers zijn die zich zo laten inpakken door de marketing van Johnny. De chocolade is lekker, maar als je eerlijk proeft, heeft hij een naar bijsmaakje.

 4. Owww dear, wat lekker! Ja, die wil ik allemaal proeven. Tom is dol op witte chocolade , dus die komt zeker hier langs.
  Wat goed dat je ook Fudge benoemd hebt. Toevallig vroeg ik vandaag of Jeroen fudge wilde halen voor een recept… de Lidl had het niet, zei hij.
  De Jumbo zit er vlak naast dus de volgende keer ook meenemen.
  Volgens mij zijn ze ook goedkoper dan Tony?
  Lekker hoor…zin in 🙂

 5. Een eigen cacao coöperatie in Ghana, dat klink goed. Ik ken het merk niet, erg hé. Wel vind ik de verpakking er leuk uitzien. Ik ben zelf ook dol op chocolade, wel puur. Anders vind ik ze te zoet. De Fudge dat heb ik nog nooit geprobeerd.

Leuk dat je er was... een reactie op mijn artikel is erg fijn!