Kalahari, phyto, plantaardig, serum, Carina Franck, phytaflora, review, bacterie, flora, 1

Kalahari | PHYTOFLORA SERUM by Carina Franck

Laat mij niet los op een beauty beurs met een volle bankrekening, want dat geheid fout. Dus toen ik een maandje of twee op de beurs in Gorinchem was met Marije, was ik blij dat ik niet echt veel meer te besteden had… ik had in ieder geval een wens en dat was de EE Cream die ik toen kocht. En dan komt er nog een stand met zo’n mooie producten dat ik mij niet kon inhouden… Kalahari.

Kalahari

Ik maakte op de beurs kennis met Kalahari, ancient desert secrets by Carina Franck.

De Kalahari is een halfwoestijn in zuidelijk Afrika. Het is een gebied van ongeveer 900.000 km². Hoewel er over het algemeen naar wordt verwezen als een woestijn is het dat eigenlijk niet, omdat er aanzienlijk meer regen valt dan in een echte woestijn.

Het assortiment van Kalahari is het resultaat van vele jaren toegewijd onderzoek door een team van botanici en cosmetische wetenschappers.

Kalahari brengt superieure plantaardige producten die de huid herstellen, voeden en beschermen.
Zorgvuldig is er gebruik gemaakt van:

 • Farmaceutische kwaliteit plant oliën
 • Geconcentreerde plant extracten
 • Superieure phyto samenstellingen en phyto chemicaliën.

Carina Franck, oprichtster van de Kalahari Lifestyle werkt uitsluitend samen met gerenommeerde Phytotrade organisaties en gecertificeerde duurzame grondstoffen.

Kalahari, phyto, plantaardig, serum, Carina Franck, phytaflora, review, bacterie, flora

Phytoflora serum

Phyto of  in het Nederlands Fyto betekend: de leer of kennis van de planten. Eigenlijk is Flora ook de verwijzing naar plantenrijk en dus heeft de naam een verdubbeling.
Het klinkt in ieder geval heel luxe en vooral als je het doosje uitpakt komt er een nog mooier flesje tevoorschijn.

Kalahari, phyto, plantaardig, serum, Carina Franck, phytaflora, review, bacterie, flora

Het Phytoflora Serum zorgt voor het behoud en evenwicht van de natuurlijke bacterieflora van de huid. Daarnaast zorgt het voor een radicale verbetering van het afweersysteem en de barrièrefunctie. Andere voordelen zijn een verhoogde zuurstoftoevoer naar de cellen, bescherming tegen schadelijke milieu-invloeden en een algehele preventie van celveroudering.

Kalahari, phyto, plantaardig, serum, Carina Franck, phytaflora, review, bacterie, flora, 1

Weetje…
Malachiet bestrijdt de dagelijkse stress en werkt heel goed als een after-sun ingrediënt. Malachietextract is een extract van malachiet dat is verkregen door de steen te malen en vervolgens opgelost met zoutzuur en te neutraliseren met natriumbicarbonaat. Werkt super als een anti-oxidant.

Gezondheidseffecten van probiotica op de huid: Probiotische bacteriotherapie kan een groot potentieel hebben bij het voorkomen en behandelen van huidziekten, waaronder eczeem, atopische dermatitis, acne en allergische ontsteking of overgevoeligheid van de huid, UV-geïnduceerde huidbeschadiging, wondbescherming en als een cosmetisch product.

Mijn ervaring

Het serum is erg stevig en lijkt meer op een gel. Ik had dan ook moeite om het met het pipet op te zuigen. Eenmaal eraan gewend hoe het werkt is het wel te doen. De  substantie is zuurstofrijk dat merk ik wel doordat het vol aanvoelt, maar niet heel erg vochtig is. 

Kalahari, phyto, plantaardig, serum, Carina Franck, phytaflora, review, bacterie, flora, 1

Het serum is zo vlot met intrekken o mijn huid dat ik amper de tijd kreeg om het goed te verdelen. Dus dat ik een vochtarme huid heb is hiermee wel bewezen.
Het is geschikt voor elk huidtype, echter ik wil wel zeggen dat met een vochtarme huid het flesje zo op is, oeps!

Na het serum is het aan te raden een goede dagverzorging te gebruiken met een SPF erin.
Ik heb het zelf nu al een tijdje in gebruik gehad en ik moet zeggen dat het wel ervoor heeft gezorgd dat mijn huid weer lekker gevoed is, maar om nou echt een mega resultaat te ontdekken? Nee, sorry dat is mij niet opgevallen.

Nu ben ik wellicht al te overrijp en zelfs een banaan krijg je dan niet meer groen al zou je het willen… ik denk dat als ik dit 10 jaar eerder was gaan gebruiken er wel nog wat te behalen zou zijn geweest. Goed, een leermoment.

Ingrediënten:

Aqua (Water), Butylene Glycol, Glycerin, Tropaeolum majus Flower/Leaf/Stem Extract, Rosa damascena Flower Extract, Malachite Extract, Jania Rubens Extract, Sodium Carrageenan, (Actibiome) Seawater, Laminaria Digitata Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Saccharide Isomerate, Aloe Ferox Leaf Extract, Carbomer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

Verkoop:

Ik heb dit product zelf gekocht op de beurs tegen een speciale prijs.
Het staat op de website te koop voor 49,95

Wil je meer weten over Kalahari producten, kijk dan op de website.

Like
  Marije
  3 Apr 2019
  5:31am

  Oh ja met die mooie verpakkingen. Was al benieuwd hoe je deze producten zou vinden.

  bychristiana
  7 Apr 2019
  7:39am

  Klinkt heerlijk. Mijn vochtarme huid zal het ook wel willen opslurpen;-) Leuk dat je op zo’n beurs toch weer allemaal nieuwe merken ontdekt.

  winterharde palmbomen
  26 Apr 2019
  12:25am

  Nou ja, misschien een idee om palmboomblad te verwerken in een zalfje :p Voor tropische huidseffecten.

Laat een reactie achter!