Kerst inkopen tip | Shoppen met flinke korting

Zodra wij het woord KORTING horen, zijn onze oren gespitst. Want wie wil er nou niet een heel mooi en exclusief cadeau geven zonder al te veel geld uit te geven? Ik beken dat ik ook altijd even rondkijk online of dat wat ik wil kopen ergens nog een paar euro’s goedkoper kan.

Wanneer koop je met korting?

Na Black Friday lijkt het wel of er opeens nergens meer korting op is, maar dat is niet juist. Veel online shops blijven strooien met korting en soms koop je na de Black Friday items voor nog goedkoper dan jouw BIG DEAL.

Vaak zijn dit items die te maken hebben met een houdbaarheidsdatum, maar denk ook aan iets wat trend afhankelijk is. Wat nu in de mode is, behoort vanaf januari al weer tot de oude collectie.
Om daar dan nog snel vanaf te komen, blijven de kortingen zich opstapelen!

Vergelijk

Mijn tip is om altijd even te vergelijken. Welk merk is het, welk type nummer heeft het en gooi dat eens in de zoekbalk van Google.

Een voorbeeld: Ik zocht voor mijn man een mooi sieraad. Ik zat te denken aan iets wat hem zou herinneren aan onze datum… 25 januari zijn wij alweer 1 jaar geregistreerd partners.
Een armband draagt hij wel in de weekenden en ook een horloge, echter die heeft hij vorig jaar al gehad… mmmmm, een armband leek mij beter te passen.
Ik vond een mooie bruin lederen van Tommy Hilfiger… bij de ene shop kost deze in de sale 39 euro en bij Starlounge.nl slechts 25 euro!

Vergeten bijzaken

Soms lijkt een deal te mooi voor woorden… vooral als je gaat kijken naar de leveringskosten. Eenmaal alles in je winkelmand, blijken de verzendkosten torenhoog of ook de retour voorwaarden zo dat je als je iets terug wilt sturen dat zelf moet betalen.
Recent kocht iemand een mooie deal uit Engeland… helaas door Brexit zijn daar ook de verzend voorwaarden veranderd en kun je voor onverwachtse douane kosten komen te staan.
De meeste shops hebben online dit duidelijk vermeld, lees dat dan ook alvorens je een koop sluit.

Betalen voor je aankoop

Een koop doen is nog niet zo heel moeilijk, maar een deal maken wel. Wil je zeker zijn van je aankopen? Doe dit dan met PayPal of je Mastercard. Die hebben een heel mooi beleid dat als jouw aankoop niet aankomt zij het van je overnemen. Ik heb dat vaak gehad dat ik iets bestelde bij Ebay en ik kon fluiten naar het product. PayPal heeft mij altijd direct het geld terug gestort en handelde dat af. Ik hoefde mij nooit meer druk te maken of uren aan een telefoon te hangen en het 10x uit te leggen.

Ik hoop dat je met deze kooptips de mooiste deals kunt scoren en met kerst de mooiste glimlach op iemands gezicht kan toveren.
En niet alleen met kerst… deze tips kun je ten alle tijde toepassen!

Like

Laat een reactie achter!