Jeans, pasvorm, man, vrouw, billen, buik, zalando, lange benen, kort, bierbuik, klein, zandloper, figuur, help, tips

Kies het juiste model Jeans uit

Niet elke vrouw is gemaakt voor een Skinny Jeans. Wij zijn allen uniek qua lichaamsbouw en daarom is het zo belangrijk om het juiste model Jeans voor jouw figuur te kiezen.
Maar hoe bepaal je nou welk model geschikt voor jou is? Dat lees je vandaag in onderstaand artikel.

Welk model Jeans past bij mij?

Je kent dat wel, dan zie je een hele mooie Jeans in de winkel hangen en vervolgens zit het voor geen meter.
Ik ben zelf heel blij dat de tijd van die hele lage, bijna ‘ziet poes net niet’ Jeans verleden tijd zijn (alhoewel ik in de fashion wandelgangen wel al weer hoorde dat die ‘op retour’ zijn). Laten wij (50 plussers) hopen dat we daar niet meer aan mee hoeven te doen!

Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een goede pasvorm die je minpunten veranderd in pluspunten! En welke vrouw wilt dat nou niet!
De taillehoogte van een Jeans is wat mij betreft puntje nummer 1 voor de aanschaf van een ‘spijkerbroek’.

De zogenaamde High-Rise zijn dan ook ideaal voor vrouwen met wat meer rondingen bij de taille. Ze geven je meer een zandloper figuur doordat alles netjes verpakt wordt, ipv dat je als een rollade eruit komt te zien!

Bij elk figuur de juiste fit!

Optisch langere benen

Heb je niet van die lange stelten van je ouders meegekregen? Geen nood, door deze tip lijken je benen opeens een stuk langer.

Kies dan voor een nauwsluitend model (Skinny) met hoge taille. Ben je niet van de Skinny, dan is een Flared model ook nog een optie, die je dan over een paar Western Boots draagt met een hak.

Heb je juist hele lange benen en wil je jouw figuur meer in balans krijgen… kies dan voor de cropped modellen!

Hallo brede heupen, ronde billen?

Brede heupen? Ik zelf ben ook breed en draag vaak een model Jeans die dan een rechte pijp heeft. Het liefst trek ik er 1 bij mijn man uit de kast, ik vindt die vaak lekkerder zitten!

Kijk ook of de zakken van je Jeans flatteren, want een te kleine achterzak maakt je billen en heupen juist groter!
Vermijd eigenlijk ook borduursels en patches ter hoogte van jouw heup en billen het trekt te veel aandacht naar die plek die je juist wilt camoufleren!

Een opgezette buik?

Soms heb je last van een opgezette buik of ben je helaas door omstandigheden een appel model.
Kies dan voor een Jeans die veel stretch in zich heeft. Zo krijg je ook geen buikpijn van een te strakke broek. Een bol buikje verstop je in een high waist model. Het is net als corrigerend ondergoed, houdt alles mooi op de plek.
Een boyfriend jeans is voor jouw figuur uit den boze en kun je beter vermijden!

Zijn er ook tips voor mannen?

Jazeker! Ook de man heeft wel eens moeite met het uitkiezen van de juiste Jeans.
Als je gespierde bovenbenen hebt dan kun je het beste kiezen voor de Tapered modellen of de Jog-Jeans (die ik ook heerlijk vindt zitten).

Heeft je man een buikje? De bekende bierbuik is voor veel mannen een probleem. Een Low-waist geeft meer comfort, omdat de buik over de tailleband kan vallen. Neem een broek met genoeg stretch, zodat het bewegen prettig voelt.

De regular en Skinny fit is er eigenlijk voor alle mannen! Dit model jeans zal bij de een beter zitten dan de ander, maar met een stoere riem kun je veel bereiken. En rol je jeans lekker op boven een paar gave sneakers!

Als jij nog tips hebt… je mag ze altijd hieronder in de comments met ons delen!


model, jeans, keuze, dames, heren, welke, past, bij, mij, hulp, zoeken, 50 plus, yustsome,
Photo by Jason Leung on Unsplash
model, jeans, keuze, dames, heren, welke, past, bij, mij, hulp, zoeken, 50 plus, yustsome, zalando, high-waist, high-rise
Photo by Andreea Juganaru on Unsplash
model, jeans, keuze, dames, heren, welke, past, bij, mij, hulp, zoeken, 50 plus, yustsome, zalando, high-waist, high-rise
Photo by Ergita Sela on Unsplash
Like
  Tonnie
  17 May 2022
  10:39am

  Ik draag geen jeans, of ja zelden.
  De tips zijn wel heel fijn geschreven!

  Stephanus
  17 May 2022
  10:41am

  Eindelijk een keer een tip voor mannen.

Laat een reactie achter!