Blazer, zwart, basis, kledingstuk, kleding, kast, musthave, shopping, fashion, Wehkamp, beautysome, 7

Klassieke zwarte blazer, een basis in je kledingkast

Met de feestdagen kun je eigenlijk wel een paar basisstukken in je kledingkast hebben, naast het zwarte jurkje is een zwarte blazer ook erg welkom.

In de winter kan het weer stervenskoud zijn en daar zit je dan met je prachtige jurk, korte mouwtjes of strapless… een mooi basis jasje als een blazer is dan geen overbodige luxe.

Zwarte blazer

In bijna elke winkel is momenteel wel een zwarte blazer te verkrijgen en dus nu de tijd om er 1 te kopen! Je hebt dan het hele jaar er plezier van.

Ga jij voor stoer met nepleder, ga je voor sjieke en rijke stoffen of hou je het simpel? Let op bij de aankoop dat je nadenkt over hoe vaak en hoe lang je hem gaat dragen. Ik heb in mijn kast een jasje dat al meer dan 10 jaar oud is en nog heel goed kan, echter hij is te groot, gekocht in de tijd dat ik wat dikker was.

Ik ging dus op zoek naar een nieuw jasje en had 2 eisen… 1 het moest een mooie stof zijn en 2 gevoerd. Vaak zie je een blazer, ongevoerd en dan is het na 1 keer wassen een scheef en flodderig ding. Nee, ik wil een goede pasvorm die een tijd meegaat.

WE Fashion

Bij WE Fashion slaagde ik voor een model die ook nog eens een fijne armlengte heeft. Net op de bil valt en een beetje getailleerd is. Bingo, ook nog eens gevoerd.

Blazer, zwart, basis, kledingstuk, kleding, kast, musthave, shopping, fashion, Wehkamp, beautysome

Omdat ik al gelezen had dat een maatje groter gewenst is door het slimfit model, nam ik daar ook gehoor aan. Zeker omdat ik niet ‘klein’ ben en redelijk ‘mannelijk’ gebouwd ben.

Ik trok hem aan en het zat gelijk heerlijk! Kijk, dat willen we hebben, een blazer die past!

Combineren

Een zwarte blazer kun je eigenlijk met echt alles combineren! Je slaat de ‘modeplank’ hiermee nooit mis. Sollicitatie? Trek je blazer aan! Feestje? Trek je blazer aan… kortom, ik laat je hier maar wat inspiratie zien hoe ik mijn blazer draag.

Blazer, zwart, basis, kledingstuk, kleding, kast, musthave, shopping, fashion, Wehkamp, beautysome

Casual met een T-shirt en een jeans. Ik draag dus bijna nooit een jeans en zodra ik er 1 heb gaan ze na een tijdje richting mijn zus of vriendinnen. Geef mij maar zachte stoffen.

Blazer, zwart, basis, kledingstuk, kleding, kast, musthave, shopping, fashion, Wehkamp, beautysome

Voor een feestje of speciale gelegenheid zou ik dus mijn blazer dragen op een rok met een leuk gekleed bloesje. Is het een feest in de avond? Bloesje uit en zorgen dat je een mooi hemdje draagt dat een kanten inzetje heeft. Neem een mooie ketting mee, bijvoorbeeld diverse lengtes parels!

Blazer, zwart, basis, kledingstuk, kleding, kast, musthave, shopping, fashion, Wehkamp, beautysome, 5

Op sollicitatie ga ik vaak in kleding die bij mij past. Natuurlijk kijk je ook in welke functie je gaat werken. De blazer draag ik nu op een lekkere sweater, strakke geruite broek en sjaal. De muts vond ik gewoon leuk erbij en mijn haar zat weer eens shitty! 🙈

In ieder geval, deze blazer is mijn favoriete kledingstuk op dit moment!

Draag jij ook vaak een blazer?

Like
1
  Nancy
  20 Dec 2018
  6:59am

  Ja ideaal! Ik trek die van mij ook aan met de feestdagen! Mooi met die geruite broek zeg!

  Marije
  20 Dec 2018
  8:19am

  Ik hou van zwarte blazers! Ben nog steeds op zoek naar de perfecte zwarte blazer die helemaal naar mijn smaak is.

  bychristiana
  20 Dec 2018
  9:06am

  Ik draag dus nooit een blazer! Wel leuk hoe jij drie verschillende outfits laat zien. De derde combi vind ik het leukst. (heeft natuurlijk ook te maken met dat gezellige mutsje;-))

Laat een reactie achter!