Koffie uit een cupje | nieuwe ontdekking

Recent was ik wat aan het scrollen op internet en zo ook op Instagram en kwam opeens een advertentie tegen die mij aansprak.
Hier moest ik meer van weten en klikte door naar de website.
Een nieuwe ontdekking op het gebied van koffie…

Belmio | koffie capsules

Aluminium koffiecapsules voor alle espressomachines. Intens van smaak en overal beschikbaar. Het Belgische koffiemerk Belmio tilt espresso drinken naar een nieuw niveau. Alleen het beste is goed genoeg.

Koffie is een delicaat product. Voor een optimale smaakervaring zijn bewaring en bereiding cruciaal. Onze premium aluminium capsules beschermen tegen zuurstof, licht en vochtigheid. Aroma’s en smaken komen zo 100% tot hun recht en garanderen u de perfecte espresso.

Als u de machine heeft, hebben wij de capsule. Belmio® koffie capsules zijn compatibel met de meeste Nespresso®* koffiemachines zodat u verzekerd blijft van uw kwaliteitskoffie. De Belmio capsules zijn compatibel met volgende Nespresso®* machines: KITCHEN AID, LATTISSIMA, CITIZ, PIXIE,MAESTRIA, INISSIA, ESSENZA, MAGIMIX*, CUBE.
Niet compatibel met de Expert, U machines, Prodigio, professional en built-in modellen!

Voor de hedendaags koffiedrinker is alleen het beste goed genoeg. En terecht. Uw koffiemoment is heilig. Daarom selecteert Belmio alleen de beste Arabica-en Robusta-bonen voor zijn vijf karaktervolle en rijke koffies. Espresso’s, ristretto’s en lungo’s maken we elke keer volgens de regels van de kunst. Zodat uw kleine, intense moment van genot en luxe elke keer weer voor het grijpen ligt.


Soms ben ik ook brutaal, nou ja… gelijk zo negatief, laat ik het dan anders stellen ‘nieuwsgierig’ en ik mailde het bedrijf of er wellicht een kleine samenwerking kon plaats vinden.
Eigenlijk had ik een nee verwacht, maar de eigenaar mailde mij direct terug dat er een paar dagen later een testpakket op mijn deurmat zou vallen.
Wauw, wat lief!
Mijn man en ik zijn echte koffie leuten en elke avond maakt Paul een kopje koffie na het eten. Ik mag dan aan tafel blijven zitten.
Nu is dat niet zo moeilijk denk je wellicht, maar ik vind het elke keer een cadeautje. Zo lief… tegenwoordig doet hij het ook als ik beneden kom! Mmmmmmm!

Het testpakket bevat 5 smaken! Nu denk je 5 cupjes? Nee… het waren 5 volledige staven vol!
En ik ging meteen aan de slag met fotograferen om jullie van dit koffiemerk te laten genieten.

De smaken

Allegro | Zoet, fruitig en kruidig

Belmio-koffie-nespresso-review-kopje-cups-smaken-testen-yustsome-1e

De Allegro is een bijzondere melange van Arabica- en Indische Robustabonen. Hij werd matig gebrand. Dit proces geeft deze smaak een zeer unieke samenstelling van zoete, fruitige en volle, sterke toetsen. Zijn smaak onthult kleurrijke, kruidige accenten en vleugjes van pure chocolade. De afdronk vult zich hemels met een zweem van honing- en houttoetsen.

Origio | Fruitig, vol en sterk

Origio combineert de beste koffiebonen voor een ronde smaak met karakter. Door het unieke brandproces krijgt Origio een volle body met de essentiële en pure accenten die een koffie nodig heeft.
Deze 100% Arabica koffie wordt breed gesmaakt en is ideaal voor een ontspannen onderonsje met vrienden.

Intenso | Krachtig, robuust en subtiel

De Intenso is een bijzondere krachtige telg van de Belmio famillie. Deze Zuid-Amerikaanse Arabica-parel ondergaat een erg intens brandproces waardoor de “Strictly High ground”-bonen een uiterst robuuste smaak en een lage graad van aciditeit krijgen. Dankzij de heerlijk subtiele toetsen van cacao en kruidige noten is zijn smaak betoverend. Deze intense, volle koffie is de perfecte afsluiter van een weelderig feestmaal.

Risoluto | Sterk en kruidig

De Risoluto is de meest straffe koffie van Belmio. Het donker roosteren van de beste selectie Robusta en Arabica bonen, voegen sterke en volle elementen toe aan de koffiesmaak waar kruidige accenten en een vleugje karamel kunnen worden erkend.

Largo | Subtiel, fris en zacht

Deze heerlijke ronde koffie werd samengesteld uit de beste 100% Arabicabonen van Zuid- en Midden- Amerikaanse oorsprong. Zijn iets lichtere brandgraad zorgt voor een subtiel en fris bouquet. Zijn ronde smaak zit boordevol zachte, zoete en fruitige accenten. De Largo is de ultieme Lungokoffie. Zijn smakenpallet houdt zich zelfs als grote koffie perfect staande. Hij combineert zijn rijke aroma’s met een prachtige, volle crémalaag.

Testen Belmio

We gingen er eens goed voor zitten en kozen ieder een andere smaak uit. Mijn eerste smaak was de Origio en Paul koos voor de sterkste in deze lijn en dat is de Risoluto.
Ons apparaat is een Nespresso Magimix, dus ik als huisvrouw ging er wel vanuit dat die capsules geschikt zijn. Het paste in ons apparaat en hup op stand 3 (we kunnen kiezen voor een ristretto, espresso of lungo dmv de tiptoetsen) een volle bak koffie. Echter we kregen heel sumier een bakkie pleur! Echt wat is dit nou?

Nog maar een keer een zelfde kopje eronder en dan zal het wel lukken! Echter we bleven maar kleine beetjes koffie (ristretto formaat) krijgen op de stand voor Lungo.
Aaaaah nee, wat balen, want de koffie smaakte wel hemels. Echt het crema-laagje was zelfs top!

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Dom blondje?

Echt, wat is dat nou toch? Ik bleef er een paar dagen mee in mijn maag zitten. Ik vond het zo vervelend om hiervan een review te schrijven.
Ondertussen zat ik ook niet stil en Paul is wat dat betreft ook technisch aangelegd en zag dat de punten voor het water niet optimaal erin geperforeerd konden worden, waardoor we merkte dat het water er aan de zijkant uitliep. “Ik stop er mee” zei Paul, straks is ons apparaat kapot! Ondanks dat hij een extra gaatje erin prikte, bleef het bar en boos.
Tja,… toen dacht ik… ik snij er een gleufje in. kan mij het schelen… en warempel, er kwam eindelijk de juiste hoeveelheid water door de capsule heen!

Ik kreeg een mail van Belmio of alles naar wens was, eigenlijk ook wel blij dat hun de mail stuurden, want ik had het zelf bijna niet meer gedurfd.
Wat blijkt? Kucht… we hebben dan wel een Magimix, maar het type U en dat betekent dat die capsules NOG niet geschikt zijn! Uhm… ik schaamde mij natuurlijk enorm! Wat een dom blondje was ik toch! Ik had het wel gelezen op de site, maar stond totaal niet stil bij ons type!
Ik sprak af dat we de koffie zouden reviewen, maar ik ook heel eerlijk mijn stomme fout zou vermelden!

Heerlijke koffie voor een zachte prijs

Per slof (mag ik het zo noemen?) betaal je 3,29
Neem je meteen het pakket (gift-pack) dan ben je nog wat goedkoper uit 17,50 en kun je genieten van alle hierboven getoonde smaken.
Aangezien smaken verschillen is dit wellicht voor een eerste bestelling een tip, zodat je gelijk jouw favoriet kunt vinden!
De verzendkosten zijn 6,75, wellicht ook hier de tip om dan meer tegelijk te bestellen.

Onze favoriet is geworden: Risoluto voor Paul (ja die drinkt graag een straffe kop koffie) en voor mijzelf kan ik niet goed kiezen tussen de Allegro en de Origio! Alle koffie is qua smaak even goed, ik moet zeggen dat de originele koffie (Nespresso) hier zeker niet beter is. Daarbij vind ik de prijs en kwaliteit perfect op elkaar afgestemd. Zodra de capsules voor ons U-type beschikbaar zijn zal ik wederom de gift-box kopen, want het was echt top!

Bedankt voor je bezoekje en kijk ook eens op de site van Belmio of er voor jou apparaat ook de juiste capsules te koop zijn!

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

 

 

Like
2
  Jolanda
  6 Apr 2017
  5:39am

  Leuk! Om de een of andere manier vind ik koffiecups er altijd zo luxe uitzien ☺

   YuStSoMe
   6 Apr 2017
   5:41am

   Ja dat klopt! Ik krijg er altijd een George Cloony gevoel bij! ?

  YuStSoMe
  6 Apr 2017
  6:14am

  ☕️

  jeapiebel
  6 Apr 2017
  8:30am

  Dom blondje..aachh… ik zie mijzelf dezelfde fout maken, met dit soort dingen ben ik ook niet altijd alert. de juiste capsules goed opletten iedereen. Leuk dat zijn zoveel smaak sensatie heeft om te genieten. 🙂

  mermaidsvsunicornsshop
  12 Apr 2017
  5:18pm

  What else…. 😉

Laat een reactie achter!