Konjac Sponge | TIGER | review

Vandaag een review van een sponsje.
Niet zomaar een spons, nee het is eigenlijk een zoals ik zelf ben.

Vrijdag had ik mijn wekelijks rondje GGZ en daar had ik mijn beoordeling.
Hoe gaat het er mee en hoe vinden anderen van de groep hoe je het doet…

Lees mee en vergelijk mij met het sponsje! Klopt het?

De Konjac aardappel- of Konnyaku is een plant welke groeit in het warme subtropische en tropische Oost-Azië. Al meer dan 1.500 jaar wordt deze Konnyaku (Konjac aardappel) in Azië gebruikt als een schoonheidsbehandeling voor de gevoelige huid op eco-vriendelijke wijze.

Konjac-spons-reiniging-huid

Een van nature hydraterende plantvezel die de zuurtegraad van de huid in balans brengt.

Wat doet de Konjac spons?

De Konjac spons is een uiterst zacht reinigingsmiddel voor je gezicht. De spons is als het ware een zachte exfoliator, die de dode huidcellen verwijdert op de meest zachte manier. Na gebruik is je huid schoon, zacht en fris….. helemaal natuurlijk!

Konjac-spons-reiniging-huid2

Gebruik:

Ik maak de spons helemaal nat. Dit doe je omdat de spons eigenlijk knoephard is. Echt serieus gebruik je dit zonder het nat te maken, dan kun je dus je huid verwonden. Het is dan net schuurpapier op de meest grove korrel. Dus let op dat je daar niet zo mee aan de slag gaat.

Konjac-spons-reiniging-huid3

De spons is grof van structuur. Het ruikt niet (of ik ruik het niet) en verder eigenlijk helemaal niks bijzonders, tot je het nat maakt…

Konjac-spons-reiniging-huid4

Bij het nat maken vult het zich met het vocht en langzaam aan word de spons een heuse spons. Zacht en ook een stukje groter (door het uitzetten).

Konjac-spons-reiniging-huid5

Tadaaaah.
Het blijft wel een mooie vaste vorm houden en stevig. Het is niet heel erg groot, doch groot genoeg om te reinigen.
Het verbaasde mij wel dat er nog een touwtje aan vast zit… een gedachte ging door mij heen dat ik dit toch echt niet als een tampon ging gebruiken… alhoewel het gerust wat vocht opneemt.
Echter uhmmmm waar dient dat touwtje nu voor?

[ezcol_1half]Konjac-spons-reiniging-huid6[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Konjac-spons-reiniging-huid7[/ezcol_1half_end]Ik maakte mijn gezicht een beetje vochtig en nam ook een schuimende gezichtreiniger die ik op dat moment aan het testen was.
En maakte draaiende bewegingen over mijn huid.
Het is een fijn gevoel en ik merkte dat het mijn make-up goed verwijderde.
Ik schrok zelfs bij het uitknijpen van de spons hoeveel zooi (foundation) er vanaf kwam.
Ai, had ik dit op mijn gezicht?
Nou ja, kijk dit is dus ook de reden waarom je je huid elke avond moet reinigen. En ik ben heel eerlijk en je mag hier ook over oordelen dat ik dat vroeger gewoon niet deed. boeien dacht ik wel eens. Nu ik zelf producten ben gaan reviewen en meer me op beauty ben gaan focussen doe ik het niet meer. En ben ik moe, dan neem ik in nood nog wel eens een doekje.

Ik ben nu heel blij met deze Konjac spons en bij een volgend bezoekje aan een winkel waar dit verkocht word, zal ik zeker een reserve meenemen!

Nu heb ik nog steeds de vraag… ‘waar dient dat touwtje nu voor?’
Kun jij mij verlossen?

Deze Konjac-Svamp (sponsje) is te koop bij Flying Tiger.
En omdat ik deze in Amsterdam kocht, ben ik ondertussen mijn kassabon weer kwijt, echter ik gok op 3,-

Handtekening

Hard van buiten, zacht van binnen… net als ik ben

Dit kwam vrijdag naar voren in mijn beoordeling. En het klopt. Ik kan afschrikken door de harde buitenkant. Ken je me langer, dan weet je dat ik een warm hart bij mij draag.

Like
  Wendy
  4 Jun 2016
  6:11am

  Ik gok dat je hem met het touwtje op kan hangen om te drogen? Geen idee…ik heb er zelf geen. Maar hij doet zijn werk blijkbaar goed!

  Bo
  4 Jun 2016
  6:58am

  Weg met het touwtje, volgens mj heb je die helemaal niet nodig 😉 ik had nog nooit gehoord van deze spons. Hoe hou je de spons goed schoon?

  mandy
  4 Jun 2016
  7:00am

  Dat warme hart..dat kan ik bevestigen! ?
  En ik denk inderdaad dat het touwtje is om hem op te hangen bij de douche of om te laten drogen…spijt dat ik hem niet had meegenomen 😉 Xxxx

  Yvonne
  4 Jun 2016
  8:06am

  Ik heb ook in op Bali gekocht en deze heb ik nog niet gebruikt, ik had er ook veel goeds over gehoord. Mijn make-up afhalen in de avond heb ik van jongs af aan al gedaan dus dat zit in mijn systeem. En de prijs die je betaald hebt is goed zeg!

  Babs
  4 Jun 2016
  11:04am

  Om te drogen denk ik net als fluffy douchespons… dat is niet duur, ik dacht dat ze best aan de prijs waren. Kek sponsje!

  Annette
  4 Jun 2016
  6:18pm

  Ik vind dit ook fijne sponsjes. Leuk dat jij ze ook hebt getest en fijn vind.

  chucky1012
  5 Jun 2016
  6:49am

  Dat klinkt erg goed!
  Niet duur.

  Xoxo

  Anna gerrie - Beautyonthefarm
  9 Jun 2016
  6:35pm

  Zo’n spons zou ik wel willen gebruiken! Fijn dat het dode huidcellen ook verwijderd.

  Pippi
  18 Jun 2016
  7:07pm

  Dat klinkt goed! Als ik weer eens in Rotterdam ben ga ik eens kijken.
  Ben het met de beoordeling eens al zal ik jou niet gauw hard van buiten noemen, want je ogen zeggen toch echt iets anders 🙂

Laat een reactie achter!