Dr. Pierre Ricaud, haar, problemen, breken, droog, uitval, beschadigd, sos, hulp, beauty, blog, yustsome

Kopzorgen, haaruitval, droog, breekbaar haar

Soms zit je met je handen in het haar. Het lijkt steeds dunner te worden, wilt niet groeien en voelt meer aan als stro, dan een weelderige haardos.

Ik moet zeggen dat het haarverven de laatste tijd ook niet ‘jofel’ was voor de gezondheid van mijn korte koppie. Echter nu bemerkte ik echt hele dunne plekken.

Alsof het zo moest zijn, kreeg ik van Dr. Pierre Ricaud een mailtje met de aankondiging van nieuwe producten. Ik reageerde meteen met een volmondige ja, want dit was wat ik zo nodig had.

Dr. Pierre Ricaud, haar, problemen, breken, droog, uitval, beschadigd, sos, hulp, beauty, blog, yustsome

[tx_heading style=”default” heading_text=”ANTI BREUK EN VERSTERKENDE SHAMPOO” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Speciaal voor de dames met broos, zwak haar bracht Dr. Pierre Ricaud een nieuwe shampoo op de markt. Als je langer haar hebt wil het in de lengte nog wel eens breken. Echter vergis je niet dat wij dames met coupe kort ook dit probleem kennen. Vooral als ze zijn blootgesteld aan chemicaliën.

Tijdens het kammen/borstelen breken vaak haren en je mooie bos ziet er al snel pluizig, onverzorgd uit. Wat ik zelf merk is dat het alle kanten uit gaat springen en bijna niet meer in model te krijgen is.

Dr. Pierre Ricaud, haar, problemen, breken, droog, uitval, beschadigd, sos, hulp, beauty, blog, yustsome

Toevoeging van vitamines B3-B5-B8? Wat betekend dat?

Naast de specifieke B-vitamines B8 (Biotine) en B11 (Foliumzuur) zijn vrijwel alle B-vitaminen van groot belang voor gezond haar. Ze spelen een essentiële rol in de stofwisseling in de cellen.

Zo kan een tekort aan Vitamine B2 (Riboflavine) bijdragen aan haaruitval. B2 ondersteunt tevens bij het opnemen van vitamine B6 en ijzer, beide belangrijk voor een goede haargroei. Vitamine B2 vind je o.a. in zuivel, vlees, broccoli, ei en noten. Niacinamide (of Niacine, Vitamine B3) zorgt voor een verwijding van de bloedvaten wat de bloedtoevoer in de hoofdhuid stimuleert waardoor voedingsstoffen het haar en de hoofdhuid beter kunnen bereiken. Ook kan het cholesterol verlagen, wat kan bijdragen aan een vermindering van haaruitval. Vitamine B3 komt voor in vis, vlees, noten en granen. Van Vitamine B5 (Panthoteenzuur) is bekend dat een tekort hieraan haarverlies kan veroorzaken. Vitamine B5 is te vinden in onder andere kip, melk, granen en zalm. Een tekort aan Vitamine B12 (Cyanocobalamine) kan bijdragen aan haaruitval en het ontwikkelen van grijs haar. Vitamine B12 komt alleen voor in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst, zoals vlees en zuivel.

Bron: haargroeispecialist.nl

Dr. Pierre Ricaud, haar, problemen, breken, droog, uitval, beschadigd, sos, hulp, beauty, blog, yustsome

De shampoo ruikt fris, maar niet overdreven. Het schuimt, niet veel, dat vind ik wel prettig.  Als ik mijn haren was, heb ik meestal daarna super stug haar dat echt een conditioner nodig heeft om ze uit de knup te krijgen, ja ook kort haar is ingewikkeld. Ik merkte meteen dat mijn haar zachter was en beter te behandelen na het afdrogen.

Ik test het nu een tijdje en ik moet zeggen dat mijn haar weer lekkerder aanvoelt. Ik ga nog zeker even door.

*Deze shampoo bevat wel SLS en parfum.

[tx_heading style=”default” heading_text=”ANTI HAARUITVAL EN GROEI-STIMULERENDE BOOSTER” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Win iedere dag de strijd tegen haaruitval! Een tweevoudige werking tegen tijdelijke en chronische haaruitval: remt de uitval en bevordert de haargroei. De haardos oogt voller.
KERABOOST-complex: COMPLEX MET 3 ACTIEVE BESTANDDELEN DIE HAARUITVAL TEGENGAAN.
Zonder parfum. Niet-vette textuur.

Dr. Pierre Ricaud, haar, problemen, breken, droog, uitval, beschadigd, sos, hulp, beauty, blog, yustsome

Wat de 3 actieve bestanddelen zijn? Ik verwachtte zelf wel iets van Keratine, omdat dit veelal gebruikt word om het haar te herstellen.

Keratine is een lichaamseigen proteïne. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Omdat bij haaruitval vaak de fut uit je haren lijkt is het eerder je hoofdhuid waar je haarzakjes in gehuisvest zijn.

Dr. Pierre Ricaud, haar, problemen, breken, droog, uitval, beschadigd, sos, hulp, beauty, blog, yustsome

Het is handig in gebruik, je spayt daar waar je haaruitval duidelijk zichtbaar is. Je ziet op de foto nog mijn grijze haar en duidelijk is mijn hoofdhuid te zien. Dat is nu ook nog zo, echter ik merk wel dat nu na 3 weken de bosjes haar sterk verminder zijn die ik terug vind in de wasbak.

Ik wilde toch nog wat napluizen voor jullie qua ingrediënten, maar dit moet ik jullie schuldig blijven. Ik kan niet herlijden waar deze wonderlijk spray is uit vervaardigd.

Ook hier ga ik nog even mee door… ondanks dat ik mijn haaruitval wijt aan de haarkleuring, denk ik ook aan stress en mijn hormoon huishouding. Dus ga ik hier nog op terugkomen in een ander artikel.

[tx_heading style=”default” heading_text=”VERKOOP” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Deze producten zijn te koop via de online shop van Dr. Pierre Ricaud.

Versterkende Anti-Haarbreuk Shampoo | 5,90

Anti-Haaruitval en Groei-Stimulerende Booster | 22,50 (tijdelijk voor de helft van de prijs)

[tx_animate animation=”flip” duration=”5″ delay=”.4″ inline=”no”]Hoe is het met jouw haren gesteld?[/tx_animate]

Like
  Joyce Elise
  25 Jan 1970
  8:31pm

  Wow, dit klinkt super zeg! Zelf heb ik een hele poos haaruitval gehad. Gelukkig is t nu heel minimaal!

  Revita
  11 Apr 2019
  10:04am

  Interessante blog, ik denk erover na om het ook te proberen!

Laat een reactie achter!