Kwart 60+ vrouwen voelt zich ouder door pigmentvlekken

Eucerin lanceert nieuwe formule tegen hyperpigmentatie

AMSTERDAM, 1 april 2019 – Ouderdomsvlekken, veel vrouwen krijgen ermee te maken wanneer zij ouder worden. Niet prettig, aangezien een kwart van de 60+ vrouwen zich door de donkere vlekjes ouder voelt dan zij daadwerkelijk is. Daar komt bij dat slechts minder dan een kwart zich serieus genomen voelt door de omgeving in haar pigmentprobleem. Toch hebben vrouwen die met ouderdomsvlekken te maken hebben, weinig kennis over het huidprobleem. Eucerin, het apothekersmerk met meer dan 100 jaar ervaring in medische huidverzorging, deed onderzoek naar de emotionele impact van hyperpigmentatie. Dit in het kader van de nieuwe Eucerin Anti-Pigment productlijn die vanaf vandaag verkrijgbaar is bij de apotheek.

De vier nieuwe Eucerin Anti-Pigment producten volgen de bestaande Even Brighter productlijn op en bevatten de gepatenteerde werkzame stof Thiamidol. Hiermee is voor het eerst vermindering van hyperpigmentatie al vanaf twee weken zichtbaar.
Eucerin, pigmentvlekken, pigment, ouderdom, oud, anti-age-beautysome, nieuw, voorkomen, help
Emotionele impact
“Ouderdomsvlekken komen vaak voor op delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals de rug van de handen en het gezicht. Ondanks dat de vlekjes meestal onschadelijk zijn, kan het verschijnen van ouderdomsvlekken het zelfvertrouwen flink aantasten, vooral omdat dit met ouder worden te maken heeft. Toch zien we in ons onderzoek dat de 60+ vrouw weinig kennis heeft over ouderdomsvlekken en eigenlijk weinig doet om de vlekken te verminderen, en dat is zonde”, aldus Susanne de Kleijn, huidexpert en Medical Manager Beiersdorf Benelux.
Vrouwen die de leeftijd van 60 gepasseerd zijn en last hebben van ouderdomsvlekken vinden bijna unaniem (96%) dat pigmentvlekken bij de leeftijd horen. Tweederde (66%) weet ook niet hoe zij de kans op pigmentvlekken kunnen verkleinen. Bovendien neemt het overgrote deel (77%) ook geen maatregelen om de hyperpigmentatie te verminderen. Dat terwijl een kwart (25%) van de getroffen personen zich ouder voelt door de vlekken. Eén op de tien (9%) schaamt zich er zelfs voor.
image
Een decennium lang onderzoek
De voorganger van de nieuwe Eucerin Anti-Pigment lijn, Even Brighter, is in Nederland binnen derma-cosmetica de best verkochte lijn om pigmentproblemen te helpen verminderen. Om gebruikers optimaal te bedienen is het merk altijd blijven innoveren om de formule te optimaliseren en de werking ervan te versnellen. Tien jaar onderzoek heeft nu geresulteerd in de ontwikkeling van Thiamidol en de nieuwe Eucerin Anti-Pigment gezichtsverzorgingsproducten, met de eerste zichtbare resultaten na twee weken.
Hoe het werkt
De werkzame stof in de Eucerin Anti-Pigment lijn is Thiamidol, dit pakt hyperpigmentatie aan bij de bron door de aanmaak van melanine te verminderen. Niet alleen worden de vlekken en verkleuringen bestreden, een toevoeging van SPF30 in de dagcrème en biologische celbescherming werkt tegen de vorming van toekomstige pigmentvlekken. Van de ruim 50.000 door Eucerin geteste stoffen, werkt Thiamidol verreweg het beste tegen donkere vlekjes. Thiamidol is drie maanden lang klinisch getest, waarbij proefpersonen al resultaat zagen na twee weken gebruik. Gedurende de daaropvolgende twaalf weken bleef er verbetering plaatsvinden. Thiamidol is door Eucerin gepatenteerd.
Vier nieuwe producten
 • Eucerin Anti-Pigment Serum Duo: een anti-pigment en een anti-age product in één. Het serum combineert het gepatenteerde Thiamidol (voor vermindering van pigmentvlekken) met een formule met hyaluronzuur (wat zorgt voor hydratatie en vult zelfs diepe rimpels op) in een innovatieve tweecomponenten verpakking. 30 ml – €37,49*
 • Eucerin Anti-Pigment Dagcrème SPF30: vermindert op doeltreffende wijze de aanmaak van melanine en daarmee pigmentvlekken. De toegevoegde zonbeschermingsfactor 30 biedt bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering en de vorming van toekomstige pigmentvlekken. 50 ml – €27,99*
 • Eucerin Anti-Pigment Nachtcrème: draagt bij aan celvernieuwing en de vermindering van pigmentvlekken gedurende de nacht. Het ingrediënt Dexpanthenol ondersteunt de celvernieuwing van de huid gedurende de nacht, voor een zachte en elastische huid. 50 ml – €28,49*
 • Eucerin Anti-Pigment Spot Corrector: maakt het mogelijk om doelgericht en op intensieve wijze plaatselijk pigmentvlekken te verlichten en verminderen, voor een gelijkmatigere teint. 5 ml – €17,99*
*De retailer is ten alle tijden verantwoordelijk voor de consumentenprijs, Beiersdorf geeft slechts advies.
image
Over het onderzoek

Het onderzoek is in december 2018 uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Eucerin. In het onderzoek werden 1.356 Nederlandse vrouwen van 16 jaar en ouder ondervraagd over de emotionele impact van huidproblemen zoals hyperpigmentatie. Daarnaast werd hun kennis getoetst over de verschillende huidproblemen.

Like
  Nancy
  2 Apr 2019
  6:25am

  Ik heb geen pigmentvlekken maar ik ben wel een fan van Eucerin! Vrijdag schrijf ik erover, over welke producten ik gebruik!

   YuStSoMe
   2 Apr 2019
   6:27pm

   Oh heel benieuwd!

Laat een reactie achter!