Lifestyle | kom dichter bij je gevoel | lief zijn voor jezelf

Hallo allemaal ik heb vandaag een keer een lifestyle artikel. Normaal praat ik over de uiterlijke schoonheid, echter de schoonheid die binnen in jou zit is eigenlijk waar het om draait in het leven. Want tenslotte haal je elke avond het ‘masker’eraf en blijft je eigen ik achter.

Dicht bij mij…

Niet iedereen kan ‘voelen’ of stilstaan bij gevoel. Niet omdat ze daar voor kiezen, maar vaak door gebeurtenissen wordt dit uitgeschakeld. Gevoel kan ook gevaarlijk zijn. Je kunt te angstig worden, te boos, emoties die je niet meer de baas kunt.

Ik heb zoals jullie weten een heftige jeugd achter de rug en daardoor heb ik mijn gevoel diep weggestopt. Bang was ik nooit, want bang zijn betekende in mijn geval zwakte. Zodra, ik noem hem maar even mijn vijand, hij merkte dat je bang was, begon het spel van treiteren en manipuleren.

Omdat dit altijd heftig was, ben je als kind in staat alles uit te schakelen en te gaan leven naar wat er van je verwacht word. Hierdoor heb ik verkeerde signalen opgevangen en ben ik dingen anders gaan interpreteren.

Tijdens de GGZ sessies ben ik al eens flink gestuiterd. Ik kwam er achter dat ik ook angst kende, ik heb gehuild tijdens die sessie, want tjee was ik dat, wat voelde ik opeens? Dit kende ik niet van mij. Angst, ik wist helemaal niet meer wat ik er mee moest.

Sonja2

Steeds vaker betrapte ik mij erop dat ik enorm onzeker werd, ik was al onzeker, maar werd heen en weer geschud over wat voel ik, is het waar? Wat doe ik er nu mee?

Lief zijn voor jezelf

Op een gegeven moment leerde ik Bianca kennen. Ik heb haar geholpen en zij kon mij helpen, een wederdienst zeg maar. En om de paar weken kwam ik in haar praktijk.

Lief zijn voor jezelf, dat moest ik leren, dat had ik nooit geleerd. Ik moest lief zijn voor mijn vijand, dat kon ik heel goed. Pleasen. Echter om ook goed voor mijzelf te zorgen, dat kende ik eigenlijk niet. Tijdens de sessies van Bianca kun je kiezen voor diverse methodes. Dit gaat altijd in goed overleg.

De kracht van ontspanning door middel van een massage is dat het stress weg neemt, de bloedsomloop bevordert en voor voelbaar meer rust zorgt. In mijn werk vertrouw ik op mijn intuïtie. Dat zorgt ervoor dat jij exact krijgt wat je nodig hebt om het maximale uit elke sessie te halen.

Ik heb deze behandelingen altijd als zeer prettig ervaren. Voor het eerst in mijn leven durfde ik volledig te ontspannen. Ik stond altijd op ‘scherp’. Dit was mijn manier van leven geworden, vechten, vechten en vechten. Ik was hier voor getraind en dan ben je net een granaat waar elk moment de ontploffing kan komen.
Nu, bij Bianca, durfde ik mij te laten gaan, ik was dan ook in vertrouwde handen en zo voelde dat ook. De spanning in mijn lijf nam steeds meer af en daardoor kwam ik stapje voor stapje bij mijn gevoel.

En dan begint het pas. Als jij je op glad ijs begeeft, kun je vallen. En in het begin heb ik, ook in mijn relatie, behoorlijke uitglijders gemaakt. Je bent zo onzeker, over echt alles. Je gaat naar lichaamstaal kijken, vragen stellen (mijn man noemde dat zeuren) en daardoor word je eigenlijk nog onzekerder. Want je hebt geleerd om die signalen juist anders op te vangen.

Als kind heb ik veel please gedrag vertoond. Een vorm van overleven.

Als kind heb ik veel please gedrag vertoond. Een vorm van overleven.

Bianca merkte dat ik nog steeds veel moeite hiermee had en doordat wij elke sessie veel praten, ook dat kan in de tijd die ze voor jou neemt, kwamen we achter het feit dat ik bevestiging moest krijgen voor wat ik voelde.

Als je nooit bevestiging krijgt, blijf je dolen in je eigen gevoel.
Als een kind een tekening maakt, zeg je als moeder dat het een hele mooie tekening is. Hierdoor kan je kind groeien. Of als ze een goed cijfer op hun rapport hebben, is die 10 euro in hun handen een enorme buit.

Ik kon mijn volwassen kant wel inzetten om mijn innerlijke kind te bevestigen, echter als die ook de weg kwijt is, moet je hulp krijgen.
En ik doe al heel veel bij het ggz, echter hier moest ik nog verder mee met Bianca.


Tarot kaarten

Dit klinkt heel zweverig, echter dat is het niet. Tarot kaarten leggen word al snel als iets ‘Duivels’ gezien, iets uit het occulte. Maar ik ben niet iemand die zich daar mee ophoud. Nee, voor mij is tarotkaarten leggen een bevestiging krijgen op wat je voelt. De puntjes op de i zeg maar.

Sonja3

In 4 sessies leerde ik de betekenis van de kaarten, nou ja ik kreeg een heel dik boekwerkje mee dat Bianca zelf geschreven had uit haar eigen ervaringen. En daarin staan de afbeeldingen uitgelegd. Wat ze betekenen en hoe je ze moet interpreteren.

Want, de meesten mensen zijn als de dood, voor de dood. Terwijl die kaart je eigenlijk zegt dat dit het einde is van je oude persoonlijkheid. Dood is het einde, maar ook een nieuw begin van een cyclus waarin we leven.

Tijdens deze cursus had ik nog een medecursist. Iemand op mijn eigen niveau, waar ik veel steun en herkenning van ondervond. Een hele andere persoonlijkheid qua uiterlijk, echter ze was een spiegel voor mijn innerlijk.

Samen deden we ook leggingen voor elkaar. Die waren soms ook erg heftig. Niet dat je een ander bewust pijn doet met wat je voelt, de kaarten laten je dingen zien, waar je met jouw eigen gevoel op reageert.
Ik leerde door het kijken naar de kaart, in mijn gevoel te gaan zitten ipv van in mijn denken. En ik kwam erachter dat het helemaal niet zo slecht met mijn gevoel gesteld was als dat ik altijd gedacht had. Mijn onzekerheid hield mij tegen en nu voelde ik pas echt.
De tarotkaarten speelden hierin mijn ouderkant, ik kreeg door de beschrijving van de kaarten eindelijk de bevestiging. We schreven op wat we voelden en konden dit dan opzoeken in ons boek. Je staat soms versteld van de dingen die dan gezegd worden door jou of je mede cursist.

Ik voel

Ik ben zo blij dat ik dit heb mogen ervaren. Dat ik weet dat in mijn gevoel niks mis is en dat wat ik voel blijkt te kloppen. Dat ik nu eindelijk de bevestiging kreeg waar ik jaren naar op zoek was. Niet zo verwonderlijk dat ik tijdens het schrijven van dit artikel de kaart KRACHT trek.

Als ik naar de kaart kijk en in mijn gevoel ga, zie ik een sterke persoonlijkheid, liefdevol doch in haar kracht.
Het is van oneindige energie. En elke keer zal ze het beest weer weten te temmen.
De gele achtergrond geeft mij het het gevoel van wilskracht.

Er valt nog veel meer te vertellen over deze kaart, echter voor mij is dit voldoende om te checken in mijn boek met wat ik voel. En ik zit heel goed (alweer zou Bianca nu wel denken, ik vul even in 🙂 ).

Ik heb nog een andere mooie set in huis en nu ik zo nadenk denk ik dat ik eens op zoek moet naar leuke kaarten.
Wil je een keer een legging? Dat kan… mail mij dan op yust@live.nl (het kost een donatie aan een goed doel!)


Ben jij ook nog op zoek naar stukjes die ontbreken in jouw puzzel?
Wil je ook de kracht van ontspannen ervaren?

Ik mag lezeressen in de buurt van Rotterdam of Mill uitnodigen voor een sessie met korting!

Kortingbon

Heb jij wel eens een beetje hulp nodig? Zit jou gevoel goed?

Ik bedank jullie voor het lezen…

Handtekening

Like
  Estelle
  5 Aug 2016
  5:13am

  Mooi stuk! Ik herken mezelf erg in het please gedrag om te overleven.
  Het is echt fijn dat je wat gevonden hebt waar je je goed bij voelt!
  Zelf ben ik ook al jaren bezig met tarot (en andere ‘divination’ methodes), en het heeft mij zo veel geholpen 🙂

  Mandy
  5 Aug 2016
  6:31am

  Wat fijn dat dit voor jou werkt! Vind het dan ook wel bij jou passen 😉 Fijne dag mop 😉 Xx

  Jolanda
  5 Aug 2016
  10:34am

  Wat bijzonder en mooi geschreven ?

  Yvonne
  5 Aug 2016
  11:36am

  Wat fijn dat je je hier zo goed bij voelt, daar gaat het uiteindelijk om. Mijn gevoel zit wel goed. Fijn weekend Sonja.

  Tam
  5 Aug 2016
  1:09pm

  Gaaf van je Sonja. Er zijn zoveel mooie kaarten, veel plezier met het uitzoeken.

  Wendy
  5 Aug 2016
  9:24pm

  Mooie blogpost Sonja, en heel persoonlijk. Kwetsbaar en sterk geschreven.

  chucky1012
  6 Aug 2016
  3:25pm

  Interessant artikel!
  Mooie geschreven.

  Je bent zo bijzonder….. Xx

  Roxanne
  9 Aug 2016
  6:16pm

  Mooi dat dit jou helpt! Ik heb ook af en toe (vaak?) bevestiging nodig. Ik kan me voorstellen dat je dat hier uit haalt

Laat een reactie achter!