Pascaud, staudt, alhydran, Etos, litteken, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

Litteken crème na een ooglidcorrectie | review

Een maand terug onderging ik dus een ooglidcorrectie bij Ivy Clinics te Westervoort. Na die ingreep kreeg ik ook een litteken crème mee naar huis om op de wonden aan te brengen. Echter ik had zelf dus ook al wat gekocht. En nu leek het mij wel prettig voor iedereen die nog een ooglidcorrectie wilt ondergaan jullie te informeren over welke ik zelf het prettigst vond.

Je begint met het aanbrengen zodra de wonden dicht zijn!

Litteken crème review

Waarom een litteken crème aanbrengen na een ooglidcorrectie?

Bijna geen enkel litteken is hetzelfde, zelfs niet bij dezelfde persoon. Na een ingreep, zoals een ooglidcorrectie, zal de huid zich gaan herstellen. Dit genezingsproces komt tot gang, door weer nieuw bindweefsel (collageen) in de aangetaste huid aan te maken. Zo ontstaat er een litteken, zie het als een snee in je vinger. Als dit proces normaal verloopt, zal jouw huid zich mooi herstellen en zal dat littekenweefsel nauwelijks zichtbaar zijn.
Echter, verstoort dit proces zich door bepaalde invloeden, dan kun je dus een litteken krijgen dat altijd zichtbaar zal blijven.

Verschillende littekens

Er zijn 3 verschillende littekens te herkennen aan de manier waarop ze herstellen. Als je last van puistjes en Acne hebt, dan kun je vaak te maken krijgen met het zgn Atrofisch litteken. Dat onder de huid oppervlakte ligt en rondom zichtbaar is. Een litteken dat verdikt is en vaak ook dicht bij de wond te zien is, noemen we een Hypertrofisch litteken. Dit type litteken onstaat vaak later in het genezingsproces is het type dat later niet zo zichtbaar zal zijn. En als laatste kun je nog te maken krijgen met het Keloïd litteken. Een verdikt litteken dat uitbreid tot buiten de plaats van een verwonding manifesteert. Het is een die langzaam wegtrekt en je moet hier rekening houden met 6 tot 12 maanden.

Pascaud, staudt, alhydran, Etos, litteken, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

Alhydran | 45,70

100 ml

ALHYDRAN is een vochtregulerende crème die diep in de huid trekt en zorgt dat de huid van binnenuit wordt hersteld. ALHYDRAN bestaat voor het grootste deel uit Aloë Vera, daarnaast bevat ALHYDRAN jojoba-olie, vitamine E, vitamine C en natuurlijke oliën.

De combinatie van Aloë Vera en hoogwaardige natuurlijk oliën zorgen voor:

 • Verlichting van jeuk en pijn
 • Minder roodheid
 • Minder littekens
 • Versoepeling van de huid

Pascaud, staudt, alhydran, Etos, litteken, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

Deze litteken crème is van een behoorlijk dikke samenstelling en ik vond deze erg moeilijk uit te smeren. Vooral als je een wond hebt, wil je er niet te veel aan trekken. Ook het feit dat ik er constant tranende ogen van kreeg,  ook al kreeg ik die van de kliniek mee, heel snel aan de kant gelegd.

Deze heeft dan wel weer een SPF van 30!


Staudt | 29,95

40 ml

Dit is een rijke crème op basis van natuurlijke ingrediënten. Aan de crème zijn siliconen toegevoegd, die de huid onder een dunne laag beschermen tegen externe invloeden en de werkzaamheid optimaliseren.

 • hypoallegeen
 • geen parabenen
 • Shea Butter, avocado- en jojoba-olie om de huid zacht en soepel te houden
 • Honing beschermt en reinigt de huid
 • Bisabolol en Allantoïne om de huid te kalmeren en te ondersteunen bij herstel
 • Vitamine E als antioxidant om de huid te ondersteunen bij herstel
 • Glycerine en Hyaluronzuur voor hydratatie van de huid
 • Calendula en Cytokinol® (een complex van peptiden) ter ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid.Littekens kunnen onder invloed van de zon extra irriteren en minder goed herstellen. Voor littekens die aan het zonlicht worden blootgesteld (zoals in het gezicht en op de handen) is er daarom een crème met een zonnefactor (SPF30).

Pascaud, staudt, alhydran, Etos, litteken, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

De tweede crème die ik op mijn littekens smeerde was die van Staudt. En ik werd daar een stuk blijer van! Die smeert goed uit en het tranen van mijn ogen was direct verdwenen. Daarbij is er ook een variant verkrijgbaar met SPF (die had mijn moeder dus) en het voordeel is, als je ook een PlexR behandeling hebt ondergaan dat je de huid tevens beschermt tegen UV licht. Heel belangrijk dat je dunne, gevoelige huid beschermt wordt, omdat je anders donkere vlekken kunt krijgen.
Mijn moeder heeft huidkanker en na haar ingrepen gebruikt zij de crème met SPF. Ook zij is heel tevreden met de smeerbaarheid en zegt ook dat littekens sneller verdwijnen na het gebruik van Staudt.


Pascaud | 119,00

50 ml

Repair Complex is in staat om de schade die het DNA van je huid door de jaren heeft opgelopen te herstellen. Deze schade kan ontstaan door UV-straling, verkeerde leefwijze en verwondingen. Ook werkt het Repair Complex sterk op de anti-ageing van de huid, het herstelt de verouderingsverschijnselen.
Geschikt voor de droge, ruwe en geïrriteerde huidtypen. Ook zeer geschikt voor littekens, na een peeling, na chirurgie en voor de behandeling van wondjes.

 • Stimuleert de reparatie van collageen en elastine
 • Geeft een algemene anti-ageing verzorging
 • Heeft een positieve werking op littekens
 • Zorgt voor betere werking van de huid eigen reparatie-enzymen
 • Zorgt voor een goed en snel huidherstel na peelings
 • Geeft een mooie glans aan de huid
 • Bevat o.a. foliumzuur, B-vitamines, lactobacillus en Betaglucane

Pascaud, staudt, alhydran, Etos, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

Een andere crème die ik kreeg na mijn oogglidcorrectie werd toegestuurd door Pascaud (lucky me) en wat mij meteen opviel was de zachte formule van het product. Naast het feit dat ik mijn littekens kon insmeren, kon ik ook gelijk mijn gezicht mooi opfrissen, want het geeft gelijk een boost. Ook ideaal als je droge schilfers hebt (zoals ik), want deze crème trekt snel in en blijft niet vettig op je huid liggen en je schilfers (droge stukjes huid) verdwijnen als sneeuw in de zon.


Etos | 6,19

25 ml

Etos litteken Crème met vitamine E is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van littekens te helpen verminderen. Helpt om de zichtbaarheid van littekens te vervagen. Voor een zachte en soepele huid.

Het kleinste tubetje, met de kleinste prijs!!! Maar ik moet zeggen dat ik hier niet blij van werd… het had niet echt mijn zegen, omdat er vooral veel met magnesium gewerkt wordt in dit product. Nu is magnesium een heel fijn iets, want het helpt je lichaam vooral bij kramp. Maar wat het in een litteken crème moet? Daarbij is het een zout en die strooi je niet in wonden!
Verder zit er ook alcohol in, dat verzacht lekker, maar als het bovenaan op de ingrediëntenlijst staat, kom je er bij mij niet in… of het moet wijn zijn!

Pascaud, staudt, alhydran, Etos, litteken, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

Conclusie

Soms kan goedkoop ook duurkoop zijn en als je een ooglidcorrectie hebt ondergaan en daar al veel geld aan hebt uitgegeven, dan zou ik dat ook doen met de crème die je gaat gebruiken! Investeer daarin! Je wilt tenslotte dat je huid na verloop van tijd mooi geneest.

Pascaud, staudt, alhydran, Etos, crème, ooglidcorrectie, Ivy, clinics, mooi, beauty, vrouw, ogen

1e Pascaud, 2e Alhydran, 3e Staudt, 4e Etos


Voor mij staat Staudt op nummer 1, maar wil je een crème die ook je hele huid gelijk een verjongend effect geeft dan kom je uit op nummer 2 die van Pascaud*


*De flacon van Pascaud ziet er online anders uit, deze zijn recent vernieuwd naar 50ml vandaar ook dat ik die prijs benoem in mijn artikel!

 

 

Like
1
  Marianne
  5 Feb 2021
  9:32am

  Hoi, ik heb ook een ooglid correctie gehad en kreeg dermatix mee. Dit is vrij vet, voor de nacht niet erg maar overdag niet zo fijn. Hoe is resultaat van staudt ? Is je litteken helemaal weg hierdoor?

Laat een reactie achter!