London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Londen | Citytrip via HEMA geboekt | 1

Soms wil je er even tussenuit, weg uit de dagelijkse sleur en totaal ergens anders zijn. Ik wilde zelf al een lange tijd weer eens terug naar Londen en vroeg aan Sanne of ze zin had om mee te gaan. Nou,… die had het op haar wishlist staan en dus bood ik aan om dit voor haar verjaardag nog cadeau te doen.

Londen reizen

Je kunt op diverse manieren naar Londen… boot, bus, trein of vliegtuig. Ik zocht in eerste instantie naar de bootreizen omdat ik dus vlieg angst heb. Ik loop liever dan dat ik in een vliegtuig stap. Echter het beperkt je natuurlijk ook in dingen te ondernemen en ik bedacht mij, nu of nooit…!

Via allerlei sites kwam ik op diverse aanbiedingen en legde eea eens naast elkaar. Op Twitter vroeg ik ook tips en daar kwam het advies eens bij HEMA te kijken.

Het kost daar 149,00 voor 3 dagen inclusief hotel met ontbijt en vliegreis!

Nu staar je niet blind op de hotels die er staan, want je krijgt geen keuze in welke jij wilt, maar die FLYWISE voor jou kiest en dat is natuurlijk altijd diegene die je liever niet wilt. Bummer!

Dus werden wij met verwacht in hotel Lucky 8 in Ilfort.

 

London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Duurkoop?

Waar je nog rekening mee moet houden is de extra kosten voor reizen in Londen. Zo kocht ik via VisitBritain de Oyster Travelcard, hier zette ik per persoon nog 20 pond op.

Nu denk je dat je er bent qua onkosten, maar wat je ook nog moet beseffen is dat je vanaf het vliegveld ook nog naar je hotel in Londen moet. Dat kan per taxi (duur), per trein (duur) of per bus en dat kostte mij ook nog eens 20 euro per persoon voor een retourtje! Je zit dan nog 50 minuten in de bus!

Kortom, besef je heel goed dat een leuke prijs vaak ook nog wat extra kosten met zich meebrengt.

 

London, travel, reizen, Hema, shoppen, 3 dagen, citytrip, hotel, overnachten

Vliegen met vlieg angst?

Ik was vroeger totaal niet bang aangelegd, sterker nog ik kende geen angst! Door mijn trauma zette ik alle gevoel uit en dus was dat er ook niet.

Nu ik 6 jaar bij de GGZ in therapie ben geweest besef ik dat ook ik bang mag zijn. En dat was dus vliegen. Terwijl ik vroeger gewoon plaats nam in een sport vliegtuigje om ff wat te toeren in de lucht, bleek ik toch bang te zijn. Dat resulteerde in 17 jaar lang geen grote reizen te maken.

Vermijden

Als je bang bent is vermijden natuurlijk de meest logische stap! Toch? Of toch niet? Persoonlijk denk ik dat vermijden niks oplost, eerder je angst erkennen en onder ogen zien zal je doen beseffen dat Angst ook een belemmering is om het leven te leven dat bij jou past.

Ik heb zelf 17 jaar lang de Angst alle ruimte gegeven om over mij te heersen! En eigenlijk komt Angst dat niet toe! In die 17 jaar had ik ook mooie plekken kunnen ontdekken, mijn leven kunnen verrijken.

Gelukkig ben ik nog niet te oud om die stappen nu te zetten!

Here we go…

Op dinsdag was het dan zover, ik was stik zenuwachtig en stond al om 6 uur langs mijn bed. Om 15.35 zou het vliegtuig vertrekken en je moet 2 uur van tevoren aanwezig zijn!
Ik had online bij het GWK in Eindhoven al Engelse ponden geregeld dus die ging ik om 12.00 met de bus vanuit Gemert op halen, zo zou ik al wat wachttijd incalculeren. Nou, ik was dus echt te vroeg en wachten? Hooooo, ik was de enige die dus een ticket had getrokken (anderen kijken dus niet) en was meteen aan de beurt, die blikken die je dan krijgt… pardon, let dan ook op!

Ik kreeg netjes mijn geld en vertrok toen verder met de bus naar Eindhoven Airport.

Om 13.00 uur zou Sanne komen, maar die had ook wat gedoe met haar reis. Dus iets later kwam ze aan in Eindhoven. Nou we waren op tijd en gingen dus een kopje koffie drinken en het leek ons wel verstandig om alvast door de controle te gaan.

Daar stond al een mega rij en dat buiten de vakantie periode. Enfin we waren eindelijk aan de beurt en de schoenen moesten uit, je hele hebben en houwen en onze tas moest in een bak.

Vertraging

Gelukkig niks aan de hand en we konden door. We hadden nog tijd zat en gingen alvast wat winkeltjes bekijken. Nog 30 minuten en dan zou de… opeens lazen we dat ons vliegtuig vertraging had en pas om 17.15 zou vertrekken! Noooooooo!

Dus dan maar wachten!
Gelukkig had ik ons al ingecheckt via de RyanAir app. Trouwens, als je naast elkaar wilt zitten betaal je dus ook nog tussen de 4 en 13 euro per persoon extra! Op de heenweg koos ik daar wel voor, vond het te spannend.

Nu kun je niet meteen instappen, nee de mensen die prioriteit geboekt hebben, ook nog eens 12,50 extra per persoon, gaan voor… dan mogen de andere mensen in het vliegtuig. Het idiote is dat je dus 3 stappen achter iemand loopt die prioriteit had en dus voelt dat toch echt als onzinnig.

Gelukkig was daar eindelijk het moment dat je je stoel kunt opzoeken en daar zat al een hele markante dame, typisch Engels met een heerlijk accent!

We werden warm welkom geheten en ik raakte ondertussen aan de praat met de dame naast mij, ze heette Penny en was al ver over de 80. Penny vertelde dat ze haar vriendin bezocht had in Nederland en ze vroeg of ik een Sjoukje Dijkstra kende… nou wie kent haar niet? Uhm, Sanne dus, de jongere generatie wist niet wie het was, maar ze was de kunstrijdster op de schaats die een gouden Olympische medaille won voor Nederland heeeeeeel lang geleden.

Penny zelf kwam ook uit de showbizz en daar vertelde ze meer over…


Morgen vertel ik jullie meer, want het is nu al een artikel van bijna 1000 woorden!

 

Like
1
  ByChristiana
  5 Nov 2019
  8:27am

  Oh jee, ik had ook nog nooit van Sjoukje Dijkstra gehoord, haha;-) Wat tof, een reisje naar Londen. Dat is zo’n leuke stad. Volgens mij heeft Kruidvat ook wel eens zo’n aanbieding gehad, dat je van tevoren niet wist waar je precies terecht zou komen, welk hotel dus, alleen in hun geval dan zelfs niet welke stad, alleen dat het een Europese bestemming is. Ik ben heel benieuwd naar je verhalen over Londen, ik hoop dat je het naar je zin gehad hebt.

  Tessa Bowie
  6 Nov 2019
  3:54pm

  Wat naar hoe je vakantie zo begonnen is!

  debbeautygoddessnl
  6 Nov 2019
  7:42pm

  Wat een leuk avontuur! Ik zou ook nog graag eens naar London gaan. De laatste keer dat ik er was, was toen ik een baby was.. dus lang geleden haha. Ben benieuwd naar deel 2!

Laat een reactie achter!