Bulletjournal, washi, tape, herinneringen, delen, noteren, leven, starten, hoe, boekje, idee

Maak mooie herinneringen van het leven met een bulletjournal

Ondanks dat we nu weinig tot niets kunnen ondernemen in het leven door de Corona, kun je wel nog mooie herinneringen maken in het leven. Binnenkort start ik met een journal om het jaar, waarin mijn leven drastisch veranderde toch eens op papier te zetten.

Bulletjournal, washi, tape, herinneringen, delen, noteren, leven, starten, hoe, boekje, idee

Bulletjournal

Het was vroeger heel normaal om je foto’s in een fotoalbum te plakken en er her en der wat tekstjes bij te pennen. Door het digitale tijdperk merk ik dat ik daarmee gestopt ben, erg jammer, want soms mis ik het gemijmer van het doorbladeren van een album met de babyfoto’s en andere herinneringen op te halen. Tegenwoordig is het heel normaal om dat te doen in een bulletjournal, ik zie dat sommige mensen daar al heel gedreven in zijn en wellicht loop ik achter de meute aan, maar ik ga hiermee ook eens starten.

Wat heb ik daarvoor nodig?

Ik struinde natuurlijk internet af naar leuke items om die foto’s en plaatjes eens mooi in een bulletjournal te plakken en stuitte op echt hele leuke items. Ik hou ervan om kaders te maken en wat is daar nu het meest geschikt voor? Juist Washi Tape… die tape is niet te dik, anders puilt dat boek des levens van mij ook snel uit, plus het heeft hele leuke patroontjes.

Photo by Jess Bailey on Unsplash

Waar wij vroeger nog een Poëzie album hadden en poëzie plaatjes deden plakken met een plak stift kun je nu ook kant en klare stickers kopen. Eigenlijk kun je het zo gek nog niet verzinnen of het is te koop. Vandaar dat ik er dus nog nooit aan begonnen ben, ik wist echt niet dat dit zo leuk kon zijn, alleen al het zoeken naar de juiste items, voor de juiste sfeer.

Het begin is er

De stiften zijn in huis, de foto’s die voor mij belangrijk zijn besteld en nu ben ik nog op zoek naar een mooi boekje waar ik alles van 2021 in ga schrijven. In ieder geval komen er de foto’s van ons ‘trouwen’ in… en natuurlijk ook even noteren dat ik dit jaar een huis gekocht heb (nou ja samen met mijn man dan). De verbouwing en de aanpak van onze tuin. En als kersje op de taart de nieuwe auto (ik koop altijd een tweede kansje) die we hopelijk deze week mogen ophalen (en betalen natuurlijk).

Bulletjournal, washi, tape, herinneringen, delen, noteren, leven, starten, hoe, boekje, idee

Foto gemaakt door Ruud Schoofs.

Binnenkort laat ik jullie het resultaat zien! Ik heb er zin in… nu nog een paar Washi Tapes bestellen en ik kan in mijn vrije tijd lekker los!

Like
    Tessa
    21 May 2021
    5:38pm

    Ik hou al jaren een journal bij. Bij de Action en Aliexpress verkopen ze ook leuke washitape. Ik ben ook dol op washitape

Laat een reactie achter!