Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

Magnesium, snelle spierpijn verlichting | Zechsallsport

Nederland gaat steeds meer bewegen met uiteenlopende sporten en andere vormen van lichaamsbeweging. Sportblessures, waarbij spierpijn vaak de meest voorkomende klacht is, vragen om een effectieve behandeling en vooral een snelle verlichting. De producten van Zechsallsport® op basis van natuurzuivere, pure Magnesium en OptiMSM® zijn speciaal ontwikkeld om je lichaam na een flinke inspanning te verzorgen, sneller te laten herstellen én te vitaliseren.

Zechsallsport®

Natuurzuivere, pure Magnesiumproducten met OptiMSM® voor een sneller herstel van spieren na sport en andere lichamelijke activiteiten

Magnesium speelt een vitale rol bij meer dan 300 belangrijke functies in ons lichaam. Niet voor niets wordt het ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Het werkt als een natuurlijke ontspanner voor lijf en leden en helpt je om mentaal geconcentreerd en scherp te blijven. Het is tevens betrokken bij de aanmaak van ATP, het stofje dat ons energie geeft. Maar het zorgt ook voor het ritme van je hart, houdt je spieren soepel en je botten sterk. Zonder magnesium kom je dus letterlijk niet ver!


Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

In bad met Zechsallsport Magnesium flakes | 17,75

Met de natuurlijke, krachtige Zechsallsport® Magnesium Flakes aangevuld met OptiMSM®, creëer je eenvoudig een heerlijk ontspannend en herstellend wellnessbad! Deze bijzondere flakes van Moeder Natuur bestaan uit zuiveremagnesiumchloride in vaste vorm en kristalwater. De magnesiumkristallen lossen uitstekend op in warm water en worden eenvoudig door je huid opgenomen. Deze pure vorm van magnesiumsuppletie is heerlijk om te ontspannen na een training of wedstrijd, maar ook na een lange werkdag. Het opgebouwde melkzuur in je spieren wordt sneller afgebroken en je voelt je lichaam herstellen van de inspanning. De Zechsallsport® Magnesium Flakes kunnen ook worden toegepast als ontspannend en herstellend voetenbad. Onze voeten zijn een uitstekend opnamepunt voor de magnesium. Daarnaast is een voetenbad ook uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren.

Aanhoudende spierpijn werd verlicht

Een tijd lang liep ik met verkrampte spieren rond. Ik train veel zoals jullie weten en soms loop ik echt voor mijn gevoel te lang met spierpijn rond. Ik heb 2 rustdagen, echter die dagen kom ik niet van de pijn af. Gelukkig gingen wij recent een weekendje weg en kon ik eindelijk in bad, dus ik nam mijn Zechsallsport Magnesium flakes mee en de gel.

Hoe te gebruiken?
Gebruik 2 tot 3 keer per week een voetenbad. Hiervoor heb je 125 gram magnesium flakes nodig en 10 g MSM op ca. 4 liter warm water. Duur: 20 minuten. Na zware inspanning is een ligbad optimaal: neem 500 gram magnesium flakes en 50 gram MSM. Duur: 30 to 45 minuten.

Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

MSM kristalpoeder, OptiMSM is een bron van organisch zwavel, afkomstig uit Amerika en staat bekend als “the world’s purest MSM”. Het zorgt voor een betere opname van magnesium, remt ontstekingen in je lichaam en bevordert de aanmaak van kraakbeen. Het houdt daarmee je gewrichten in conditie!

Voor die oude botjes van mij een hele aangename wetenschap!

Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

Wat doet Zechsallsport flakes?
 • het ontspant, verwijdert melkzuur uit de spieren en bevordert het herstel
 • regelmatig gebruik zorgt voor sterke spieren en soepele gewrichten
 • het voorkomt kramp in je spieren

Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

Oh wat is een bad toch heerlijk, jammer dat wij er thuis geen hebben. Ik strooide volgens de gebruiksaanwijzing de producten in het warme water. Liet het even oplossen en ging in het water. Nu ben ik niet echt gewend aan een bad, dus het ontbreken van schuim gaf mij een onplezierig, naakt gevoel. Ik zelf heb liever mijn lijf bedekt en dus een volgende keer trek ik mijn badpak aan.

Ik wist niet of je er nog badschuim bij kon doen, was bang dat het effect van de MSM en de flakes teniet gedaan werd.

Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

In ieder geval kwam ik wel heel ontspannen uit bad en merkte ik gelijk op dat mijn spierpijn door de warmte weg was… nu nog de volgende morgen afwachten.

En warempel… ik voelde dat mijn lijf weer als vanouds aanvoelde. Dus wandelschoenen aan en gaan, dat werd een wandeling van 2 uur! Als je een berg af loopt, moet je die ook weer op! Oei, dat was verl hooi op mijn vork!

Gelukkig hebben we ook nog een gel…

Smeren, smeren en nog eens… Zechsallsport gel | 14,95

Omdat ik dus geen bad heb is de gel een hele fijne toevoeging aan deze Zechsallsport lijn. Helaas heb ik nog te vaak pijn in mijn spieren en daarom zit de tube nu standaard in mijn sporttas. Na het trainen gaat er sowieso een dot gel in mijn nek.

Echter,… kleine kanttekening, ik heb een gezondheidsprobleem met mijn nek en schouder en kan dus niet altijd afschuiven op spierpijn. Deze week heb ik toch ook een afspraak met de Fysio daar de pijn in mijn nek overging in meerdere malen flinke hoofdpijn, een alarmbel voor mij.

Zechsallsport, magnesium, flakes, zout, gel, zalf, bad, voet, spierpijn, natuurlijk, beautysome

Wat doet de gel?

Speciaal voor sporters heeft Zechsal een uniek product ontwikkeld. Het magnesium in Zechsallsport is zuiver en krachtig. Het komt rechtstreeks uit de zuiverste bron ter wereld en heeft een hoge biologische beschikbaarheid.

 • het ontspant, verwijdert melkzuur uit de spieren en bevordert het herstel
 • dagelijks gebruik zorgt voor soepele spieren en sterke botten
 • eerste hulp bij kramp!

De gel word even wel warm op je lijf, niet onaangenaam, zelf hou ik er wel van. Er zit een subtiel geurtje aan, ook heel lekker, niet zo als die tijgerbalsems.

Hoe te gebruiken?
Gebruik na (of tijdens) het sporten zo veel gel als gewenst op de te behandelen spieren en gewrichten.
Bij blessures dagelijks meermaals herhalen of voor een pakking gebruiken. Bij dit laatste het lichaamsdeel warm houden en de gel minimaal 15 minuten laten intrekken.
De gel is ook je eerste hulp bij kramp. Het werkt direct!

Bij kramp? Ik heb vooral als ik moe ben heel vaak kramp. Heb jij dat ook wel eens?

Gelukkig geeft de gel wel verlichting, zodat ik mij minder ‘krampachtig’ kan bewegen!


Bij ZECHSALL.eu kun je terecht voor diverse producten die jou helpen bij diverse ongemakken.

 

Like
  Evelien
  20 Nov 2018
  3:08pm

  Wat geinig dat je echt verschil merkte! Maar een beetje kleur of schuim, dat is wel welkom ja. Anders is het gewoon niet ‘af’ ofzo 😉 Ik denk dat deze producten voor mij ideaal zouden zijn, aangezien ik krachttraining doe. Vandaag toevallig weer legday, dus ik houd m’n hart vast…. (vorige keer 4! dagen met spierpijn rondgelopen)

  bychristiana
  20 Nov 2018
  3:58pm

  Oh haha, ik denk dat ik nooit hard genoeg sport, want ik heb echt zelden (erge) spierpijn. Komt omdat ik ook niet echt krachttraining doe, denk ik.

  Truus
  20 Nov 2018
  9:15pm

  Wat een fijne tip Sonja, ik sport ook en ja, spierpijn is hier ook orde van de dag

  Fabienne, enjoyyourownbeauty
  20 Nov 2018
  9:37pm

  Wat een fijne tip! Dit wil ik serieus eens proberen, zal het mijn vriend ook aanraden die sport elke dag haha!

  Liefs
  X

  Winactie | December bloghop - Win 50 euro Shoptegoed | Melissaschrijft
  7 Dec 2018
  6:01am

  […] van fashion, beauty en lifestyle. Waar je bijna dagelijks leuke diverse artikelen kan lezen zoals Magnesium, snelle spierpijn verlichting. In deze december bloghop kan je bij Sonja dan ook een leuk passende cadeau winnen en dat is een […]

Laat een reactie achter!