ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Make-up look met mooie herfst tinten

Ja, het is nog steeds zomer, ik weet het. Echter zoals je wel merkt worden de winkels al langzaamaan herfst-Proof gemaakt. De zomerse accessoires worden verruild, de kleding in de rekken tonen ons de nieuwe kleuren en trends. Hierop passen we onze make-up op aan en vandaar dat hier ook nieuwe lanceringen van komen.

Vandaag kijk je mee met nieuwe producten van Essence Cosmetics.

Wellicht heb je bij diverse bloggers al de producten gezien. Alleen dat zijn heerlijke jonge dames, waarvan het canvas nog mooi strak is. En dan vraag je je al 50-tiger af: ‘is zo’n merk als Essence nog wel iets voor de rijpere huid’?

Ik geef vandaag mijn mening en deel de look die ik maakte.

[tx_heading style=”default” heading_text=”LET’S SHOW THOSE BABIES” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

 

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Wat veel he? Ik was superblij toen ik zomaar spontaan een doos met deze prachtige make-up kreeg toegestuurd! Wauw! Nog blijer werd ik toen ik zag dat er magnetische wimpers bij zaten! Die wilde ik al zo graag eens testen! En dat MELTED CHROME oooooh… wat een beauty. Maar laat ik alles eens 1 voor 1 bespreken, want kuch ik ga alweer hard van stapel.

[tx_heading style=”default” heading_text=”Primer, camouflage & liquid make-up” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

We beginnen bij het begin. Na mijn dagcrème, oogserum en extra beetje olie her en der start ik met de mattifying + pore minimizing primer op mijn neus en een beetje op mijn kin en voorhoofd. Niet overal, omdat ik bang ben dat het mijn huid te veel afsluit. Echter Essence schrijft dat het dat niet doet, dus even een beetje vertrouwen mag wel. Echter ik had beter de redness correcting kunnen gebruiken, want dat heb ik dus, veel rode plekjes. Heb je een bleke toet? Dan is er ook nog glow boosting die je een frisse blik geeft.

Primer 3,59

Daarna gebruik ik de camouflage met een healty glow! Het heeft lichtreflextefende pigmenten, vitamine E en provitamine B5 om jou oogzone een frisse wakkere look te geven. Ook is deze waterproof dus in de herfst met een plensbui kun jij naar buiten!

Camouflage 2,89

En dan ga ik heerlijk aan de slag met de liquid make up foundation. Ik heb hier tint 20 en die is voor mijn bleke toet nog te licht (oh ja, bruin door de zon). Dat is geen ramp, want ik kan er donkere druppeltjes bij mengen. Echter dat doe ik nu niet, omdat ik wil voelen hoe deze aanvoelt. De dekking kan laagje voor laagje opgebouwd worden, maar bij mij is 1 laag als Wow wat een dekking.

Liquid makeup 4,59

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

De camouflage heeft ook een geweldige dekking. Helaas iets te dik voor mijn wallen, want ik kreeg naderhand een woestijn landschap look, met gootjes!

[tx_heading style=”default” heading_text=”Too glam to, give a damn” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Er zijn 4 geweldig mooie palettes uitgebracht, waarvan deze 1 is. Binnenkort kun je nog not your princess aanschouwen. En ik hoop de the future is me of Born awesome te scoren.

Er zitten 8 oogschaduwtinten in, matte en glinsterende effecten. En een bijpassende blusher! Helaas was de blush bij mij niet zichtbaar, dus ik heb een andere tint in mijn look gebruikt.

Eye & face palette 6,99

[tx_heading style=”default” heading_text=”Go for the glow” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Whoooooooooop dit is toch een beauty! Nou alleen al de verpakking geeft zelfs meisjes van 50 de nodige vlinders in haar buik. Zeg nou zelf, de kleuren zijn toch gewoon perfect?

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Ik kreeg spontaan zijn in een feestje! En wie weet ga ik binnenkort met mijn vriendin Anna Eindhoven eens onveilig maken, hahahaha! Taxiiiiii! 🤪

Highlighter 5,99

Tijd voor de finishing touch…

[tx_heading style=”default” heading_text=”Mascara, Chrome eyeshadow & magnetic lashes” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

I need a miracle volumizing & strenghtening mascara verlengt de wimpers en geef ze superrrrrrr volume! Ik was erg benieuwd, want je wilt natuurlijk je ooglook mooi omlijsten met de meest awesome wimpers! Het borsteltje is pinda vormig en dat zorgt het geweldige effect.

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost  

Mascara 3,59

En dan de melted Chrome eyeshadow! Heb je zoiets moois ooit gezien? Ik kreeg kleur 04een mega zilveren tint en ik dacht eerst dat het nagellak was of iets om ze Chrome te maken. Maar dit is voor op je ogen! Oeh…

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

‘Kiek nou es’! Durf jij het zo te dragen? Niet volledig, maar wel als accent, dus dat ga ik in mijn look dan ook toepassen.

Er zijn trouwens 6 tinten te koop 2,99 per stuk.

Tja en dan de wimpers… neppe wel te verstaan! Maar dan magnetic lashes dus met magneetjes. En daar ben ik heel benieuwd naar, want ik reageer heftig op wimperlijm. Daarom zie je mij dus nooit met fake lashes! Terwijl ik het wel heel mooi vind.

En oefening baart kunst, kunstwimpers dus… want ik had er wel wat moeite mee om ze aan te brengen. Dit heeft ook met mijn beperking te maken. Het ontbreken van gevoel in mijn vingers.

Magnetic lashes 5,99

[tx_heading style=”default” heading_text=”Velvet matte lipstick” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

En dan gaan we de deur niet uit voordat de lippen ook gestift zijn met kleur 06 Unredsistible. Het heeft een matterend effect en toch voelt het licht en luchtig aan. Wat ik vaak bij matte lipsticks heb ik dat ‘klabam’ gevoel op je lippen, ze worden zo’n plakaat lipstick. Deze droogt de lippen niet uit en dat vind ik zelf heel prettig. Het draagt heerlijk. En gelukkig zijn er 12 verschillende kleuren, voor elke look 1!

Lipstick 2,39

[tx_heading style=”default” heading_text=”I’ve got the look! ” tag=”h2″ size=”24″ margin=”24″ align=”center”]

Nou niet denken dat ik nu mega langs mijn schoenen ben gaan lopen en dat ik opeens helemaal idolaatvan mijzelf ben. Hahahaha neverrrrr, ik blijf een gewone meid van 50, die soms best in de spiegel kijkt en tegen haarzelf zegt…’looking good’! En soms zijn er hier ook dagen dat ik kan janken! Dan zie ik een olifantje met mascara op. Een knappere versie van Dombo zeg maar.

OOGLOOK

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Ik vind de look zo mooi geworden, ik ben er echt heel trots op. En ik heb zelfs geel gebruikt! In mijn ooghoekje zette ik met de melted Chrome een stip. Het is een palette wat je herfstlook helemaal compleet maakt. Het blend geweldig, minimale fallout, en en en… ja ik sta nu met mijn mond vol tanden! Ik kan dus zeggen dat ook ik, your girl, vrouw van 50 dit palette een dikke 10 geeft!

De glow gaf het de finishing touch! En ook hier zijn mijn verwachtingen omhoog gegaan, ze hebben gepiekt! Als ik nu een grafiek moest tekenen, kwamen er allemaal lijnen naar de hemel toe, want daar wil ik de nieuwe collectie naartoe prijzen.

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

Heb ik te veel gezegd? Het is een mooie highlighter die ook nog eens matcht met mijn look.

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

De lipstick, je ziet dat het mat is, maar de lippen soepel en gevoed houd. De kleur is een tussentint rood en roze, vind het meer fuchsia!

Al met al, weer een tint die mij super staat.

ESSENCE, new, collection, 2018, fall, herfst, makeup, MUA, glow, highlight, lipstick, mascara, eyeshadow, primer, yustsome, blogpost

WAT BEVIEL MIJ NIET… ik wil eerlijk zijn en moet helaas 2 producten als niet geschikt aanvinken voor de rijpere huid. Ik had moeite met de camouflage en ook met de foundation. Met mijn droge huid, was het na een tijdje echt niet mooi meer. Het scheurde, snap je wat ik bedoel? Dat het ophoopt en lijntjes op je gezicht laat zien.

De primer is helaas niet geschikt voor mijn huid, maar vond het wel een prima product.

Ik heb ook nog nagellak producten ontvangen en ik ga hier proberen iets van te maken! 

Like
  Nancy
  21 Aug 2018
  6:37am

  En ik kijk niet eens naar dat merk bij de Kruidvat omdat ik denk dat t toch niks is. Maar deze oog make-up is prachtig!

  Deb
  21 Aug 2018
  7:42am

  Wat veel producten inderdaad, wow! Je hebt er een hele mooie kleurrijke, ik zeg zelfs tropisch uitziende look van gemaakt. You’ve got the look (moest gelijk denken aan She’s got the look van Roxette, heerlijk nummer is dat 😊!)

  Angela | ilovebudgetmakeup.nl
  21 Aug 2018
  9:30am

  Leuke producten zitten erbij hè?
  Ik heb ze ook gekregen en al getest,
  vind er toppertjes bij zitten, hoor!
  En mooie look maakte je er van, superleuk!

  Lesley
  21 Aug 2018
  10:53am

  Wat een mooie look heb je gemaakt! Fijn dat je zo eerlijk bent! Ik ben de producten nog aan het testen, ben erg benieuwd 🙂

  An
  21 Aug 2018
  6:14pm

  Wat een prachtige look heb je gemaakt! En wat staat die lipstick kleur je fantastisch. Ik ga door je review zeker even stoppen.

  Natascha - BeautyOpinie
  21 Aug 2018
  7:07pm

  Die highlighters zijn prachtig he!? Ik ga morgen met de nepwimpers aan de slag 🙂

  Bianca
  23 Aug 2018
  1:24pm

  Wat een leuke items he?! Ik heb net het pakketje opengemaakt, mooie look heb je met deze producten gemaakt xxx

  Weekoverzicht Little By Me #32 & #33 | Hitte & een bruiloft
  24 Apr 2021
  6:08pm

  […] Ik vind jou wit geweldig mooi staan! De jurk doet mij denken aan de dans uit de film Grease! Echt een topper! Oh,… en koud hebben op je werk vind ik iets vreselijks. Dat is zo ongezond. Sonja onlangs geplaatst…Make-up look met mooie herfst tinten | Essence cosmetics […]

Laat een reactie achter!