Matte finish foundation | voor bleke huidjes

Een foundation vinden voor een behoorlijk witte huid is niet altijd makkelijk. Te donker is niet fijn, dan zie je gelijk dat het nep is, maar te licht geeft je weer die Geisha look en dat willen we ook niet. Ik mocht recent een foundation van Etos testen. Een matte finish vindt ik persoonlijk erg prettig, echter met een droge huid?

Als jonge meid had ik geen last van velletjes op mijn gezicht, nee het was eerder een glimmend bolletje dat flink in de poeder (toen had je nog een poederdoos in je tas zitten) moest om die glimmende neus te verbergen. Tegenwoordig glimmen we de boel weer op met Highlighters, maar alleen daar waar het een positieve indruk maakt.
Foundation gebruik ik eigenlijk sinds 5 jaar en daarvoor had ik er altijd ruzie mee, vlekken, niet mooi op mijn huid en was het drama alom.
Ik ben doordat mijn huid door de overgang droger werd van de poeder afgestapt, je zag het echt, droge vellen en dat leek eerder een huidziekte dan dat het nog gezond keek.

ETOS-matte-finish-foundation-hydratating-full-coverage-spf15-review-yustsome-2

 

Een long lasting foundation met matte finish. Dankzij de ultradunne textuur ligt de foundation onzichtbaar op de huid, als een soort tweede huid. Voor de perfect egale en natuurlijke look. In 8 verschillende tinten dus altijd een tint die bij jouw huid past.

 • Voelt zacht aan en smeert gemakkelijk uit
 • Voor de normale tot vettere huid
 • De foundation is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren, van porcelain tot mocha

Na een hele reeks die de revue hebben gepasseerd heb ik voor mijzelf wel een fijne gevonden, echter de nude kleur is toch niet zo nude als ik had gewenst. En deze kleur van de Etos?
Beoordeel dat zelf maar…

Ik swatchte de Ivory kleur op mijn hand en schrok wel even, het was een behoorlijk lichte kleur… ik dacht dat ik wit was, maar er blijken dus nog lichtere tinten huid te zijn!

Zo op mijn hand kan ik het eigenlijk niet beoordelen, want die komt meer in de zon. Echter mijn huid heeft veel rood in het gezicht door de adertjes en lijkt wat donkerder. We zullen het eens gaan zien.

De foundation komt in een pompflacon met een inhoud van 30 ml. en dat is voor mij eigenlijk wel een vereiste. Ik koop dus nooit zo’n pipet foundation, daar heb ik dus echt een hekel aan.
Je hebt foundations die erg waterig zijn, maar deze heeft gelukkig nog een bewerkbare substantie.
Is goed te verdelen en ik had er maar weinig voor nodig!

Full coverage?

Ja, dat zeggen ze… en ik moet toch wel positief hierop reageren, want ondanks mijn oudere en rijpere huid zou ik dit mijn dochter aanraden (ik heb er geen, maar als…).
Het is een hele goede dekking, want mijn rode adertjes verdwenen!

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

Zeer enthousiast… ik had dat van een budget merk als Etos niet verwacht!
Wat je dus wel ziet is dat mijn drogere huid weer velletjes laat zien. Ik had dat ook niet anders verwacht. Het is ook voor de normale tot vette huid en dan moet je als 40 plusser niet verwachten dat je er weer gladgestreken uit komt te zien!
De foundation werkt toch nog hydraterend en talgabsorberend, daarbij heeft de foundation ook een SPF 15.  Deze foundation zorgt voor een gehydrateerd huidje door de toevoeging van algen, biet en soja.

De perfecte combinatie heb ik nu wel gevonden. Omdat mijn NYX te donker is, gebruik ik die in combinatie met deze kleur, want zo is het niet goed te zien op de foto, echter het is net een tint te licht en krijg ik dus die bekende Geisha look.

Zo kun je toch plezier hebben van beide foundations en kunnen ze elkaar aanvullen!

Verkrijgbaarheid:

De Etos foundation is te koop via de Etos winkels (helaas nog geen eigen webshop) of via AH.nl en kost 6,99.

 • Droge huidjes kunnen beter een andere lijn van Etos foundation kiezen!
  Dit product is bij door een PR bureau toegezonden te review.

Bedankt voor je bezoekje!
PS tips voor een fijne foundation voor rijpe huidjes die tegen de 50 gaan is altijd welkom!

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

 

Like
  joyceelise
  2 May 2017
  4:33am

  Oh wauw, eindelijk een budget variant voor de witte huidjes! Maar niks voor mij, bij mij hangen de vellen er ook aan? Heb nog steeds geen fijne foundation gevonden helaas!

   YuStSoMe
   2 May 2017
   5:29am

   Nee, de hydratatie kan gewoon beter!

  zazazoobeauty
  2 May 2017
  7:12am

  Etos is goed op weg met hun nieuwe producten!! Ziet er top uit!

  chucky1012
  2 May 2017
  11:47am

  Het ziet er zo super goed uit en mooie teint.

  Chelsey
  2 May 2017
  4:05pm

  Mooi resultaat hoor! Fijn dat je hem gemakkelijk kunt combineren met je andere foundation.

  Beauty45plus
  2 May 2017
  6:13pm

  Mooie dekking ziet er goed uit op je huid ook.

  ikhouvanbeautynl
  3 May 2017
  11:48am

  Zeker een goede dekking hoor! En wellicht dat het gebruiken van een fixing spray helpt om de velletjes wat te temperen?

Laat een reactie achter!