Met Causaal Deodorant langer fris

Een deodorant die jou 5 tot 7 dagen fris houdt met slechts 1 applicatie? Dat is Medex Causaal deodorant! Ik had zelf nog nooit van Medex gehoord, echter dit merk blijkt juist bekend te staan met dit frisse product. Tijd om eens hier op Yustsome een test te doen!

Help ik ruik mijzelf!

Niets is zo vervelend als oksels waar een geurtje aan hangt. En dan schrijf ik dit nog netjes op.
Heb jij dat ook wel eens dat je jezelf echt ruikt? Nou ik wel hoor. Sinds ik echt hevig in de overgang ben ruik ik mijzelf steeds meer. Dit komt natuurlijk door de opvliegers, man man man wat is dat vervelend zeg.

Hoe ontstaat nou die vieze geur?

Okselgeur is eigenlijk niet nodig. In principe hoeft zweet niet te ruiken, het is vochtafvoer en dus eigenlijk water. Echter,… ja nu komt het. Er komt geur bij als je bijvoorbeeld sterk gekruid eten gegeten hebt. Maar ook zwavelhoudende voeding kan in de overgang nog eens extra gaan rieken. Denk hierbij aan broccoli, bepaalde vleessoorten en alcohol (dus dat wijntje maar wat vaker laten staan, is ook beter voor de lijn).

De boosdoener: bacteriën

Bacteriën zijn bij iedereen de oorzaak van vieze geurtjes. Niet alleen onder je oksels, ook handen en voeten doen daar dan aan mee!
Onder de oksel bepaalt niet de hoeveelheid bacteriën of je ruikt of niet, maar wel welke soort bacteriën die er leven. Er zijn goede soorten die geen of normale lijfgeur afstaan, maar er zijn slechte soorten, die gelinkt zijn aan een voortdurende zure, muffe, en soms een uiige lijfgeur.

MEDEX, causaal, deodorant, geurren, oksel, fris, langdurig, 50 plus, overgang, bacterien, yustsome, review, 2

Causaal deodorant

Wat is dan een Causaal deodorant en waarom kan dit mij wel 5 tot 7 dagen fris houden?

Medex staat al jaren bekend om haar Causaal deodorant, het is 1 van haar best verkochte artikelen.
Zelf had ik daar dus nog nooit van gehoord en het gekke is, toen ik mijn potje toegestuurd kreeg ter review, en ik een week later op de Beauty Trade liep… Je raad het al, zie ik daar opeens het potje tentoongesteld staan!

Causaal Deodorant werkt door simpelweg de oorzaak (Latijn: causa) van transpiratiegeur weg te nemen. Want waar “gewone” deodorants de transpiratie stoppen of beter nog camoufleren, met behulp van chemicaliën zoals bepaalde Aluminium-verbindingen. Nadeel is dat die de poriën dichtsmeren, echter laat Causaal Deodorant de belangrijke, normale lichaamsfunctie van het transpireren intact.

Hoe gebruik je deze deodorant dan?

Om het beste resultaat te krijgen bij deze Causaal deodorant kun je het beste direct met je oude deo’s stoppen. Na het douchen droog je goed je oksels en breng je een kleine hoeveelheid aan onder de oksel. Wil je het ook gebruiken voor je voeten of handen dan doe je dat ook op de droge huid.
Natuurlijk werkt dit niet meteen, deze deo moet namelijk de bacteriën doden die onder je oksels zitten en na een aantal keren gebruiken zul je merken dat het steeds langer duurt voordat je weer moet smeren. Je smeert daarna pas als je merkt dat het gaat ruiken.
Het tussentijds gebruiken van een andere deo is dan ook niet aan te raden, omdat dan het proces weer opnieuw gestart moet worden.

MEDEX, causaal, deodorant, geurren, oksel, fris, langdurig, 50 plus, overgang, bacterien, yustsome, review, 2
Deze Causaal deodorant heeft een lichte geur, maar bevat geen parfum. Laat geen verkleuring achter op kleding en is huidvriendelijk, het verstopt te poriën niet!

MEDEX, causaal, deodorant, geurren, oksel, fris, langdurig, 50 plus, overgang, bacterien, yustsome, review, 2
1 potje is voldoende voor 6 maanden!
Mits je niet te veel gebruikt!
MEDEX, causaal, deodorant, geurren, oksel, fris, langdurig, 50 plus, overgang, bacterien, yustsome, review, 2
Deze Causaal deodorant is zeer compact en stevig, echter het smeert goed uit.
Na het aanbrengen, zie je even een witte waas, echter dat trekt snel weg.

Waar te koop?

Deze Causaal deodorant is te koop bij Care for Skin online en kost 18,40

Like

Laat een reactie achter!