Balea-nose-strip-black-mask-tuchmaske-aktivkohle-review-beauty-blog-yustsome-PROMO2

Met de actieve werkstoffen van houtskool

Vandaag presenteer ik een duo-review van Claudia (winnares Instagram actie) en mijzelf. We hebben ieder apart de Balea neus strips en het Tuchmaske getest en ja dat moet met jullie natuurlijk gedeeld worden!
Benieuwd hoe wij dit avontuur zijn aangegaan?

*Er kunnen ‘vieze’ foto’s worden getoond!

Actieve kool – activated charcoal

Je ziet het steeds meer opduiken, houtskool of kool in verzorgingproducten. Wat doet houtskool nou eigenlijk?

Plantaardige actieve kool fijn in poedervorm, is zeer geschikt voor het maken van make-up en huidverzorgende cosmetica. Geactiveerde houtskool is toepasbaar in heel veel leuke DIY – Do It Yourselfers recepten en is daarmee de absolute beauty tool!

Met actieve kool maak je DIY make-up recepten zoals natuurlijke mascara en eigen gemaakte  eyeliner.

Ook is actieve kool zeer geschikt als huidreiniger, het reinigt de poriën diep en grondig en het kan ook gebruikt worden om puistjes uit te drogen. active kool kan 100 tot 200 keer zijn eigen gewicht aan chemicaliën opnemen. Waardoor het net als klei, een ideaal natuurlijke ingrediënt is voor het maken van DIY gezichtsmaskers (houtskool masker), cleansers, body clay’s.

Leuk om te weten is dat je met actieve kool je tanden ook witter kan maken, doe een heel klein beetje door jou tandpasta. Je krijgt tijdens het poetsen wel een enorme zwarte mond, maar dat spoel je zo weer weg. Doe dit niet vaker dan 3x per week.

Let op: gebruik zeker geen Barbecue houtskool, deze is niet geschikt voor de huid of in de mond. Gebruik alleen pure en gezuiverde actieve kool voor je DIY recepten.

Bron | Hier kun je ook terecht voor losse onderdelen om zelf beauty producten te maken!


Balea-nose-strip-black-mask-tuchmaske-aktivkohle-review-beauty-blog-yustsome-PROMO

Balea

Het huismerk van de DM Balea is ondertussen al een bekend fenomeen onder de beauty bloggers en woon je in de grensstreek dan neem je elke keer toch wel een Balea product mee naar huis. Dus toen ik recent daar weer was zag ik deze ‘Aktivkohle’ producten liggen. Ik heb hier bij het Kruidvat ook een merk gezien, maar ik vond de prijs nog te duur om het zomaar eens te testen! Balea is echt spotgoedkoop en daar kun je je bijna geen bult aan vallen.

Ik nam een extra set mee en ging een mini winactie houden onder mijn volgers. Een dag later scrolde ik op en neer onder de inzendingen en met mijn ogen dicht trok ik Claudia uit de hoge hoed. Ik stuurde haar de producten toe en vroeg of ze deze wilde testen!
Zo krijgen jullie een review van een jonge huid te lezen en die van een 40 plusser met af en toe een puistje!

Door Claudia

Neusstrips gebruik ik regelmatig, dus toen ik de Balea neusstrips mocht reviewen voor YuStSoMe was ik erg enthousiast!

Er zitten drie neusstrips in één verpakking. De strips zijn per stuk verpakt, handig! De verpakking is zwart, paars en wit. Deze kleuren geven een chique uitstraling en het past bij het houtskool ingrediënt. De tekst is helaas in het Duits, maar gelukkig kan ik dat enigszins lezen.

Het opdoen van de neusstrip bestaat uit drie stappen:

 1. Eerst maak je je neus een beetje nat en haal je de strip van het plasticje.
 2. De strip plak je op je neus en deze laat je vervolgens 10 tot 15 minuten zitten. Ikzelf heb altijd een andere manier om een neusstrip op te doen, omdat ik denk dat dat beter werkt.
 3. Na het opplakken maak ik de neusstrip nat met een washandje. Ik heb het idee dat de neusstrip de viezigheden dan meer ‘opzuigt’.

De geur van de neusstrip verbaasde me: deze was heerlijk fris! De neusstrip die ik normaal gebruik hebben een aparte geur en ruiken niet echt lekker. De Balea neusstrips ruiken dus lekker fris en de geur is niet storend.

Na ongeveer een half uurtje was de neusstrip opgedroogd en heb ik ‘m er heel langzaam afgetrokken. Ik bespaar jullie de foto’s, maar er kwam genoeg viezigheid van mijn huid mee! Resultaat: een hele gladde neus!

Het tweede product wat ik mocht testen, was een doekmasker van Balea. Ook hier zit houtskool in, wat het huidvet opzuigt. Het doekmasker ruikt net zo lekker als de neusstrips. Je legt het doekje over je gezicht heen en na tien minuutjes haal je ‘m eraf en wrijf je de restanten van het masker in je huid. Ik ben helaas vergeten een foto te maken toen ik het masker op had. Het ziet er wel een beetje raar uit, zo’n zwart masker op je gezicht! Toen ik het masker eraf haalde voelde mijn huid lekker zacht. Ik had wel het idee dat het masker wat gedaan heeft.

Zou ik deze producten kopen? Absoluut! De neusstrips ruiken heerlijk en doen goed hun werk. En het masker maakt mijn huid lekker zacht en is eenvoudig te gebruiken. Twee aanraders!

Groetjes, Claudia


Door Sonja

Dank je wel Claudia voor je zeer uitgebreide review… wat kan ik aan zo’n top stuk nog toevoegen?

Ik heb de test iets anders uitgevoerd en heb de neusstrip, nadat ik mijn huid met een lotion had gereinigd, aangebracht. De strip hechtte daardoor denk ik iets minder goed, dus let op dat je neus niet te vettig is. Na wat extra duwwerk bleef die dan toch goed zitten.

Wat ik jammer vond is dat het onderste puntje van mijn neus (hallo daar zit ook troep) niet meegepakt werd. Het leuke is dat ik nu wel een lieve puppy leek, zou je mij aaien?

Ik maakte het niet nat en haalde de strip eraf na 15 minuten. Voor mij best knap, want ik heb dus echt geen geduld. Er kunnen wat restjes op je neus achter blijven die je met lauwwarm water kunt verwijderen.

Deed het iets? Het nu getoonde beeld kan als schokkend worden ervaren…

Deze foto nam ik onder een vergrootglas en je ziet dat er heel wat witte puntjes op mijn zwarte strip zitten, m.a.w. het deed echt wel zijn werk. Nu is mijn huid wat rijper, echter dit had ik niet verwacht… je denkt dat pubers hele kanalen ermee leeg kunnen zuigen, maar wij oudjes? Oeps!

Dus ja, ik neem deze zeker de volgende ronde weer mee!

Het masker… met verzorgende en zuiverende bestanddelen in 1 masker. Het masker met actieve Bamboe sappen past zich uitstekend aan en omsluit je gezicht.
Toegevoegde bestanddelen als Salicylzuur en Zink, zorgen bij regelmatig gebruik voor vermindering van puistjes en onzuiverheden. En gaat nieuwe vorming van onzuiverheden tegen, doordat het de bacteriën uitschakelt.

Balea-nose-strip-black-mask-tuchmaske-aktivkohle-review-beauty-blog-yustsome-3a

Hoe kun je sexy kijken met een zwart masker? Nou zo? 🙂

Weet je… het viel mij meteen op hoe perfect dit masker paste. En zich echt vast leek te zuigen aan mijn huid. Niet eerder heb ik dit meegemaakt en ik kon vrolijk (wie gelooft dat?) verder poetsen in huis, zonder dat mijn masker maar een millimeter verschoof. Yeuh!

Na de tijd van 10 minuten mag het masker er weer af, maar ik vergat bijna dat ik hem droeg… en dus werden het 15 minuten!

De overige stof heb ik lekker ingemasseert en mijn huidje voelde echt heerlijk aan. Zelfs rustiger, want zie jij het ook? Normaal ben ik zo rood door de onrust in mijn huid dat dit mij meteen opviel! Wat een heerlijkheid, luxe, spa ervaring… jongens ik wil meer!

Nu denk je vast, Son zoiets moet natuurlijk ontzettend aan de prijs zijn toch?

Neem een stoel… en ik zeg:

 • 3 Neusstrips voor 1,75
 • 1 Doekmasker voor 1,25

*Ben je allergisch voor pleisters of bestanddelen van peel off maskers dan wordt dit afgeraden! Ook een zonverbrande huid is geen optie! Dus let goed op!

Voor meer informatie over deze maskers verwijs ik je door naar de DM Drogerie site.

En hebben Claudia en ik jou enthousiast gemaakt?
Wil je ze zelf ook proberen?

Laat een reactie achter en ik neem ze voor je mee!

PS a.s. weekend komt er geen blog online omdat ik dan alvast een beetje mijn verjaardag vier!

Like
  Susan
  2 Jun 2017
  5:52am

  Oh dat masker klinkt fijn zeg!

  cindy
  3 Jun 2017
  7:44pm

  haha als ik bij je was zou ik je een frolic geven met die neusstrip. Fijn dat ze werken.

  Malou | Blonde Blossom
  4 Jun 2017
  12:19pm

  Het klinkt heel erg fijn zeg! Maar wat zie jij er goed uit zeg, ik hoop dat ik als veertig plusser ook zo’n huid heb!

  chucky1012
  6 Jun 2017
  7:02am

  Klinkt erg goed!
  Die wil zeker ook gaan kopen…..

Laat een reactie achter!