Active, Lascana, sport, kleding, fashion, mode, sportief, otto, review, fitness, bodybuilding, beautysome

Met Lascana sport kleding weer positief sportief

Ik beken,… nadat ik mijn sport doel op 6 juni behaald had, heb ik mijn lijf gruwelijk verwaarloosd. Ik deed in oktober nog een poging om weer af te vallen, maar het lukte niet.

Inmiddels zijn er flink wat kilo’s aangekomen en baal ik van het feit dat fitness en bodybuilding de meest ondankbare sport is die er bestaat. Zodra je jezelf wat lekkers gunt, hup zit het er weer aan.

Ik ken ook mensen die puur sporten om lekkker te kunnen eten en ik sluit aan… tegenwoordig sport ik ook om toch ook te kunnen genieten.

Overgang

Nu zit ik niet in de meest gunstige periode van mijn leven. Mijn hormonen zijn nog steeds van slag en de overgang is nu op zijn hoogtepunt. Slapeloze nachten, nachtzweten en aankomen van lucht! Daarbij is mijn menstruatie nu ook helemaal in de war en sta ik soms spontaan met ongelukjes. Recent was ik 2 maanden over tijd, gelukkig is mijn man gesteriliseerd 🤫

Stress speelt ook een belangrijke factor in het wel of niet afvallen. Dit heeft ook te maken met stofjes die wij zelf in ons lichaam aanmaken.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Adrenaline & Cortisol

Soms geeft iets je stress en je lichaam maakt in reactie daarop adrenaline en cortisol aan. Die hormonen zorgen ervoor dat je lichaam in staat van paraatheid wordt gebracht en er energie wordt vrijgemaakt zodat je kunt vechten of vluchten. Maar diezelfde hormonen, en dan met name cortisol, kunnen daarnaast zorgen voor een flinke toename in gewicht als de stress langdurig is.

Omdat ik dus #ptss heb, zit ik sneller dan een ‘normaal’ mens in een stand van alertheid. Ook duurt het langer dat dit wegzakt, stuk vertrouwen is weg.

Photo by Pim Chu on Unsplash

Cortisol

Vroeger hadden we in de oertijd nog profijt van dit stofje genaamd Cortisol, echter we hoeven in principe niet meer op jacht, te rennen voor ons leven of andere gevaren zoals onze voorouders die dit dagelijks nodig hadden.

Maar daar heeft Cortisol geen boodschap aan, dit hormoon zal je eetlust geven en alles wat je eet ook sneller en makkelijker opslaan in vet rondom je middel. Daarnaast heef cortisol ook invloed op de omzetting van schildklierhormonen.

Wil je afvallen?

Verlaag je stress! Ja, lekker makkelijk gezegd dus… probeer in ieder geval te kijken naar het probleem, jezelf er bewust van maken dat je eet omdat je niet lekker in je vel zit! En daar zit het hem in… het word een kettingreactie! Omdat je dus dikker word, zit niks lekker, je ziet jezelf dikker worden in de spiegel en een tijd later zit je depressief te wezen!

Active, Lascana, sport, kleding, fashion, mode, sportief, otto, review, fitness, bodybuilding, beautysome

Nieuwe sport kleding

Wat mij helpt is af en toe weer een nieuw setje sport kleding te kopen en je ziet in die sportzaal spiegel weer een nieuw mens. Je krijgt complimenten en je voelt je al weer een stuk positiever in het leven staan.

Vaak koop ik mijn sport kleding online bij Decathlon of bij Primark. Dit keer had ik mijn oog laten vallen op een mooie zwart witte set van LascanaLascana Active.

Een legging met mesh inzetten aan de zijkant van je been en een sport hemdje met racerback en ook mesh inzetten.

Active, Lascana, sport, kleding, fashion, mode, sportief, otto, review, fitness, bodybuilding, beautysome

De print is een soort van rook pluimen, echter op de website van Otto.nl beschrijven ze het sjieker, namelijk als marmer effect! 🤭 Kijk, dus ik moet maar geen tekstschrijver worden om stoffen te beschrijven, ik bekijk zaken te letterlijk.

Active, Lascana, sport, kleding, fashion, mode, sportief, otto, review, fitness, bodybuilding, beautysome

Gaan met die banaan…

Het setje zit heerlijk, echter ik ga nog wel elastiek achter in de band doen, het is met squatten niet prettig na een 50-tal je broek halverwege je kont te hebben hangen! En met een string aan denken die bejaarden elke keer in de sportschool dat er vanavond rollade op het menu staat.

Het singlet had wat de neiging omhoog te kruipen, maar dat kan zijn dat ik het aanhad bij de HIIT training en we veel moeten springen, etc. Dus ik trek het een keer tijdens een normale workout aan.

Nu ik deze sport kleding set heb, voel ik weer positiviteit om het trainen op te pakken. Ik hoef ook niet meer ultra slank te zijn, ben geen fotomodel en zal het ook niet meer worden! Daarbij mag ik wat trotser op mijzelf zijn.. ik ben 50, heb 2 kinderen (was bij de jongste 90 kilo op het laatst) en ben getrouwd met een man en bierbuik!

Pak de koe bij de horens! Schrijf je in en weg met die stress! 

Active, Lascana, sport, kleding, fashion, mode, sportief, otto, review, fitness, bodybuilding, beautysome

Heb jij last van stress?

Foto’s gemaakt door Estalita!

 

Like
  Nancy
  17 Jan 2019
  6:53am

  Mooi setje! I zit al weer klaar in mijn sjofele jogging broek en warme sweater om te gaan sporten! Ik zie er niet uit, maar t is warm. Moet ook nog op de fiets. Maar mooiere kleding zou geen straf zijn.

   YuStSoMe
   17 Jan 2019
   7:09am

   Ik doe vandaag ook een rondje van het huis met slobbershirt! 😁

  Marije
  17 Jan 2019
  7:10am

  Goed dat je het weer hebt opgepakt en er anders naar kijkt. Ik heb inmiddels ook de sport leggings gevonden en merk dat het idd een heel ander gevoel geeft dan de oude trainingsbroeken waar ik vroeger in rondliep.

   YuStSoMe
   17 Jan 2019
   7:44am

   Jazeker… het geeft je een boost, het oog wil ook wat.

  Jessica J.
  17 Jan 2019
  8:19am

  Grappig dat je je in nieuwe sportkleding meteen gemotiveerd voelt, hé? Ik ken het. 🙂 Mooi setje inderdaad, maar marmerprint vind ik het ook niet zo, haha. Ik sport trouwens liever in een iets losser zittende top, ik voel me beter als m’n buik niet zo afgetekend is. Nuja, zeg maar ‘sportte’, want het is alweer een eeuwigheid geleden!

   YuStSoMe
   17 Jan 2019
   4:06pm

   Ja, heel gek, maar als het werkt.
   Na deze maand gaat de knop volledig om! Hoop dat jij er ook weer zin in krijgt!

  Deb
  17 Jan 2019
  7:15pm

  Wat een mooie sportoutfit! Nieuwe sportkleding motiveert mij ook altijd. Wanneer ik stress heb ga ik daar meestal niet van eten, maar op mijn nagels bijten. Hele slechte gewoonte. Daar zie je niks van op de foto’s omdat het mijn rechterhand is en die zie je niet op de foto 😉

   YuStSoMe
   17 Jan 2019
   8:58pm

   Ja, we hebben allemaal onze eigen maniertjes!

  bychristiana
  23 Jan 2019
  7:14am

  Oh, bij mij werken nieuwe kleren voor tijdens het sporten (helaas) nooit echt . Ik sport namelijk altijd thuis en ik draag altijd het oudste van het oudste. Toch geen mens die het ziet en ik sta niet voor een spiegel te sporten, zoals in de sportschool wel vaak het geval is;-)

Laat een reactie achter!