Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Met welke beautytool breng je nu foundation aan?

Destijds… heel lang geleden, begon ik ooit ook met het aanbrengen van make-up. Ik heb dat als meisje ook moeten leren en wij hadden toen niet zoveel keuze als de meiden nu hebben. En dan al helemaal niet het gemak van een beautytool, zoals een kwast voor zus en een voor zo… nee wij hadden vingers!

Welke make-up had ik in mijn tienerjaren?

Een foundation kende ik alleen in de vorm van een stick. En we hadden een poederdoos, een oogpotlood, kauwgom roze kleur lipstick een blush en wat aarde tinten en blauw qua oogschaduw.
De merken waren beperkt en de drogist had toen welgeteld 3 counters waar je wat kon uitkiezen. Ik denk dat de Hema in mijn tijd de meest bezochte winkel was en de DA drogist, of die toen ook al zo genoemd werd? Wat je als meisje in je tas mee naar school nam was natuurlijk een oogpotlood, blauw wat hip. En dat gebruikte je in de waterrand, zo dik mogelijk… nadeel was dat het er snel weer uit was, dus in elke pauze gingen we die troep er weer in smeren!
En dan natuurlijk de lipgloss, zo glimmend… je lippen leken wel lollies. Het spul was zoet, plakkerig en totaal niet fijn om te dragen. Je bracht het aan met een roller.

De beautytool voor foundation

Ik noem het maar een Beautytool… want het is ook een stukje gereedschap dat je gebruikt om je foundation zo mooi mogelijk aan te brengen. Zoals ik al zei hadden wij vroeger daar niet veel van, wat kwastjes voor je ogen en het meegeleverde blush kwastje en verder had ik niets anders dan mijn vingers.
Dat het dan toch goed met mij gekomen is, mag een wonder heten 🙂
Gelukkig is het 2022 en kun je kiezen uit diverse mogelijkheden. Zo zweert de een bij een sponsje, de ander de foundation kwast en ik ben zelf erg tevreden over mijn favoriete kwast van Real Technics, welke ik al eerder gereviewd heb.

Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Nu zag ik laatst weer wat nieuwe items zo her en der en was erg nieuwsgierig geworden naar deze resultaten. Ik kocht er een paar en vandaag laat ik jullie mijn ervaring lezen. Voordat ik dat ga doen krijg je eerst nog een review van de foundation die ik voor deze test gebruikt heb.

Essence | Fresh & Fit foundation

De 100% vegan Essence Fresh & Fit 10 Fresh Ivory Foundation bevat een vleugje cranberrywater, vitamine E, vitamine B5 en niacinamide. De foundation voedt je huid en is voor mijn droge huid echt een aanwinst. Dit is een foundation voor elke dag, de textuur is niet te zwaar en je huid voelt niet echt ‘opgemaakt’ aan.

De natuurlijke finish met fijne licht reflecterende pigmenten blijft tot 12 uur lang zitten. En dat klopt ook, het zag en na een dag nog goed uit, niet perfect, maar ik had geen vlekken! Plus… het is de perfecte kleur, hoe dan? Niet vaak koop ik iets online en matcht het met mijn huid… ik ben super blij!

Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Prijs 4,99 en te koop via Kruidvat en Boozyshop.


De Boozyshop Ultimate Pro kwast
UP09

Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Een kwast die eigenlijk bedoeld is voor het aanbrengen van vloeibare contouring of highlighters, maar ook goed in te zetten is voor foundation. Het is een kleine kwast en voor grote oppervlakte zou ik toch de UP04 aanschaffen. Ondanks het kleine formaat was de foundation goed aan te brengen en kon ik ook alle hoekjes bij mijn neus goed bereiken.


Wat dat betreft altijd fijn dat je met een beautytool als de kwast ook kunt tamponeren en zo de foundation er goed ik kunt drukken, vooral bij mijn grove poriën.

Nadeel is dat je soms strepen kunt krijgen na het aanbrengen.

 • Synthetische haren
 • Vegan
 • 5,95

Ecotools Plant based blender

Van Ecotools kocht ik een andere beautytool die helemaal vegan is en gemaakt van natuurlijk materiaal.

Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 3

Deze blender is ontworpen met EcoFoam® Technologie om primer en foundation aan te brengen voor een vlekkeloos uitziende huid. Je kunt deze spons nat of droog of droog gebruiken.

Wanneer je deze nat gebruikt, knijp dan overtollig water eruit tot het vochtig is. Breng make-up over het hele gezicht aan in een “stippling” of “stuiterende” beweging om het product in de huid te mengen. Droog jouw spons in een standaard tot het volgende gebruik.

Frustratie puntje

Wat ik merkte is dat de foundation die ik voor deze test gebruikte niet echt lekker pakte met de blender. Ik trok al deppend op mijn neus de foundation er vaak af en raakte wat gefrustreerd. Verder is het een blender die velen wel kennen, alleen dat het nu uit natuurlijke materialen is vervaardigd. OP de achterkant zit zelfs een blaadje met zaadjes, zodat we de natuur een handje kunnen helpen met groeien en bloeien.

De prijs is 7,99 wat wel schappelijk is, maar ik weet niet of ik deze nog een keer zal aanschaffen. Daarbij moet je deze eigenlijk om de 3 maanden vernieuwen, want het zuigt je foundation echt op en is zoals ik ook van andere merken gewend ben, moeilijk schoon te maken.

Essence Multi use airbrush blender

Een andere beautytool die ik kocht was deze van Essence. Op zich ziet het eruit als een poeder donsje, waar wij vroeger wel gebruik van konden maken. Het heeft een bandje waar je 2 vingers onder kunt steken, zodat je het makkelijk kunt hanteren.

Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Ook hier gebruikte ik de zelfde foundation om te kijken hoe deze in gebruik is.
Ik pompte er wat foundation op en begon op mijn gezicht te deppen. Wat ik meteen zag is dat deze een mooie zachte finish gaf en ik raakte zeer enthousiast over de manier van aanbrengen. Onder de ogen pakte ik later nog concealer en ook dit was erg fijn met de punt te verdelen

En voor de prijs van 2,99 zou ik deze zeer zeker niet laten liggen. Ben je een fan van poeders, geen probleem ook dat kan deze beautytool aan.

De vergelijking

Hieronder zie je de verschillende foto’s waar ik elke tool apart gebruikt heb om jou een goed beeld te geven.

De kwast en het fluffy sponsje geven bij mij het mooiste resultaat. Het geeft ook een betere dekking.
Waarbij de blender van Essence een streeploze afwerking geeft.
De kwast vindt ik persoonlijk fijner bij moeilijk te bereiken stukken en daarbij is het fijner om om je wenkbrauwen heen te schilderen 🙂
Foundation, aanbrengen, kwast, spons, blender, apply, boozyshop, essence, ecotools, vegan, beauty, beautysome, yustsome, 1, beautytool

Wat is jouw manier van foundation aanbrengen?
Like
1
  Tessa
  19 Jan 2022
  1:49pm

  Leuk artikel. Ik ben nu erg benieuwd naar de essence spons. Die wil ik ook gaan proberen

Laat een reactie achter!