Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

Mijn ervaring met het laten zetten van Acrylnagels

Recent werd er op facebook gevraagd of er dames model wilden zijn en bij een dame die nog aan het oefenen is voor nagelstyliste een nieuwe set acrylnagels wilden laten zetten tegen een gereduceerd tarief.

Nou, dat klonk mij wel als muziek in de oren, want mijn nagels groeien wel snel, maar de laatste tijd was ik niet tevreden over het inscheuren. En dus besloot ik, na jaren van anderen hun mooie nagels te hebben genoten het ook eens te doen.

Acrylnagels

Als mensen mij vroegen wat nou Acrylnagels zijn, zei ik eigenlijk altijd een nagel versteviging of met verlenging bovenop je natuurlijke nagel. En dat klopte dus. Maar het verschil uitleggen met gel was wat moeilijker, omdat ik vaak aan UV lak dacht. In principe is het nog niet zo stom, omdat die dus inderdaad gezet worden met een lamp. Ook hier kun je nog een verlenging bij kiezen.

Bij N’Joy Nails te Gemert

Voordat mijn nagelstyliste Emmy de acrylnagels zet, worden normaliter je handen gedesinfecteerd, je nagelriemen teruggeduwd en je nageloppervlak lichtjes gevijld. Helaas was ze de stap nagelriemen vergeten, wat het gevolg is leg ik je straks uit. Vervolgens heb je de keuze tussen een tip of een verwijderbaar sjabloon als verlenging voor je nagel. De salon waar ik was werkt met sjablonen en dus kreeg ik die op. Als ze de verlenging (sjabloon) heeft aangebracht, gaat de nagelstyliste aan de slag met de acryl. Die wordt netjes in de juiste vorm geboetseerd. Ook is het belangrijk om een mooie kromming in je nagel te krijgen, zodat ze er natuurlijk uit blijven zien. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl uit. Als de acryl voldoende droog is, worden je nagels gevijld en gepolijst.

En dan zien ze er zo uit. De eerste foto is nadat het sjabloon is verwijderd. De tweede foto nadat ze zijn gevijld en gepolijst.

Acryl, nagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

Een laklaagje erop

Een nadeel van Acrylnagels is dat ze dus mat eruit zien, eerlijk gezegd ‘doods’. Je moet dus altijd een nagellak dragen. Wil je een French, dan word er met witte acryl een mooie tip gezet. Ook kun je dus gelijk voor een nailart gaan. Echter, ik wil ze nog kunnen lakken en dan is dit je basis.

Ik had een eigen lak meegenomen en dus werden ze in deze tint gelakt. Ook mijn topcoat, want ik wil meteen weer iets kunnen doen.

Cuccio Colour | Grey’s Anatomy 

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

De lak was nu lekker snel klaar, slechts 2 laagjes had Emmy nodig. Ook best raar dat nu iemand anders je nagels lakt.

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

De lengte van de nagels is echt heel mooi geworden en ook de vorm is die zoals ik ze zelf het mooiste vind. Ik ben niet zo van de spitse nagels.

Wat vind ik er nu van?

Ik ga hier heel eerlijk op reageren… ik had ze mooier verwacht. En dan doel ik niet hoe ze er van voren uitzien, maar aan de achterkant. Wat een frustratie, ik zag het eigenlijk pas toen ik thuis was, het was door het sjabloon natuurlijk geen mooi recht lijntje geworden. Alleen bij een pink zag het er perfect uit. Ik denk dat hier de leerling nog wat aandacht aan mag gaan besteden.

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

Een week later werd de rand bruiner, ja er hoopt toch altijd wat vuil op en verkleurd de boel. Ook heb ik her en der wat weg moeten vijlen, want bij de duim drukte het tegen mijn vel aan. Ook kreeg ik door het groeien van mijn eigen nagel bij de verlenging wat haakjes en daar kan ik dus niet tegen. En bij de duimen zaten zwakke plekjes.

Okay, ik ben echt een pietje precies en wellicht zeur ik te veel. Maaaaaar… doordat de nagelriem dus niet is weggeduwd moet ik as donderdag, na 2,5 week dus al weer terug. Ik vind de overgang echt niet mooi meer.

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

Ik laat ze nog een keer opvullen en als het mij niet bevalt laat ik een nieuwe set door Joyce zetten, want ik weet dat zij een echte ster is in haar werk. En wie weet komt Emmy ook zover, het vergt ook veel oefening. 

Opleiding

Bij N’Joy nails kun je ook terecht voor opleidingen tot nagelstyliste. Joyce is zelf al op meerdere vlakken winnares van diverse bekers. Ze maakt de mooiste creaties en ik zie veel van haar nagelkunsten voorbij komen op facebook.

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

Een creatie van Joyce zelf. Echt heel gaaf!

Met onderstaande nailart 3D werd ze zelfs eerste! Nou een echt kunstwerk! Dus je zit bij haar wel goed als je de kneepjes van het vak wilt leren. Natuurlijk is het eindresultaat per styliste anders, daar dien je rekening mee te houden.

Acrylnagels, nagelstyliste, njoy, nails, Gemert, verlenging, beautysome

De nagellak die ik droeg van Cuccio Colour komt van de webshop AguaMarinha.

Vind jij dat ik te pietepeuterig ben? 

#fotosnjoy

 

 

 

Like
  Anneke
  30 Oct 2018
  7:20am

  Vind niet dat je te pietepeuterig bent hoor als je je nagels laat doen moet het goed zijn , de onderkant had ze ook moeten veilen , je kan daar altijd mee terug gaan dan doet ze dat alsnog goedmaken tenminste dat zou ik wel doen 😉

  Marije
  30 Oct 2018
  7:37am

  Ik snap je frustraties wel en dat is dus een van de redenen waarom ik ze niet laat zetten. Heb altijd wel dingen die ik dan niet mooi vind. Hoewel ik de nagels echt heel erg mooi vind.

  Jessica J.
  30 Oct 2018
  12:18pm

  Je hebt gelijk, de onderkant ziet er niet uit. Ik heb zelf al een aantal maanden gelnagels en zou niet meer zonder kunnen. Ik heb geen tips – de lengte is van mezelf –, ze zijn allemaal mooi even lang, breken niet af en zien er gewoon verzorgd uit. ik heb er toevallig laatst over geschreven op mijn blog. 🙂

  Annette
  30 Oct 2018
  2:15pm

  hmm bij mij ziet de achterkant niet zo uit hoor, inmiddels is het volledig mijn Eigen nagel met alleen een laagje solar erop -dat is een soort acryl maar dan dunner – maar als ik voor een nieuwe set kwam werd mijn Eigen nagel altijd helemaal kort geknipt dus had je niet zo’n ‘vieze’ achterkant waar idd vuil zich kan ophopen. Jammer maar de voorkant vind ik mooi 😉

  Evelien
  30 Oct 2018
  8:40pm

  Ik zie (als iemand die al heel vaak acrylnagels heeft gehad) inderdaad wat schoonheidsfoutjes. Ik vind de vorm erg mooi, maar de uiteindes hadden iéts spitser gemogen, nu zijn ze vrij lomp en vierkant. Verder vind ik de kleur die je mee nam echt super mooi, dat maakt een hoop goed!

  Joyce Elise
  31 Oct 2018
  12:35am

  De achterkant is idd niet mooi gedaan. Dit soort nagels zijn altijd zoooo mooi. Jammer dat het zo duur is he!

  bychristiana
  31 Oct 2018
  7:24am

  Nee dat vind ik helemaal niet. Omdat je normaal gesproken een hoop geld moet neerleggen voor zulke nagels mag je ook echt een perfect resultaat verwachten. Aangezien ze nu in opleiding is, is het haar echter wel te vergeven, toch;-)?

  Deb
  31 Oct 2018
  7:26pm

  Als er iemand een pietlut of mieren… is dan ben ik het wel 😉 dus ik begrijp je reactie helemaal. Met de opbouwende feedback die je hebt gegeven kunnen ze hun voordeel zeker doen. Vind de vorm van je nagels heel mooi, maar ook best lang.. is dat handig met sporten? Of heb je er dan geen last van? En de nagellak die je zelf meebracht is super mooi!

  Bianca
  1 Nov 2018
  6:15pm

  Je bent geen pietje precies, je hebt gewoon gelijk. Ik heb 2 jaar lang Acryl nagels gehad en het zag er nooit zo uit aan de achterkant plus na 2,5 week weer terug gaan vanwege de uitgroei is ook redelijk snel x

Laat een reactie achter!