Zwanger, 9 maanden, dagboek, noteren, schrijven, boekje, herinnering, baby, beautysome

Mijn zwangerschap in een 9 maanden dagboek

Het is voor mij al echt weer 27 jaar geleden dat ik mijn dagelijkse bevindingen van de zwangerschap noteerde in een 9 maanden dagboek. Ik wilde voor mijn ongeboren kind een soort van inleiding maken, dat zijn leven voor de geboorte beschreef.

9 maanden dagboek

Wat schrijf je nou zoal op in dat dagboek? Die vraag werd mij destijds nog wel eens gevraagd door familieleden, want in mijn tijd was dat nog niet zo trendy zoals dat ik dat nu her en der zie.

Ik vond het prettig om dingen te beschrijven zoals hoe groot hij nu zou zijn, of ik ziek was, mijn gevoelens op papier zetten, maar ook minder leuke dingen. Destijds was mijn oudste zoon een ongelukje en ik stuitte nogal op wat negatieve reacties her en der.
Ik wilde dat toch beschrijven en laten merken dat hij voor mijn niet dat ‘ongelukje’ was, maar echt gewenst, geliefd vanaf dag 1 dat ik wist dat ik zwanger was.

Zwanger, 9 maanden, dagboek, noteren, schrijven, boekje, herinnering, baby, beautysome

Ongemakjes

Natuurlijk wil je je kind niet meteen al je ongemakjes later terug laten lezen, maar wat ik wel er positief aan vind is dat stel dat je een dochter hebt en ze is later ook zwanger, dan is zo’n dagboek juist zeer welkom. En dat is natuurlijk ook zo voor zonen, want hun vriendin zal jouw schrijfsels ook waarderen.

En met ongemakjes bedoel ik natuurlijk ook bezoekjes aan de gynaecoloog, de verloskundige en huisarts. Maar ook bijvoorbeeld hoeveel je aan gewicht aankomt. Tenslotte is de zwangerschap voor elke moeder anders.

Groeiproces

Het leukste, natuurlijk om in je 9 maanden dagboek bij te houden hoe de groei is van je buik. Vanaf de dag dat je weet dat je zwanger bent zou ik beginnen met meten. En ook die weegschaal, hoe moeilijk ook. Erg creatief is natuurlijk om er plaatjes bij te plakken, omdat een kindje nou eenmaal met fruit en groente vergeleken wordt in diverse bladen voor vrouwen, zou jij natuurlijk ook allerlei ronde vormen kunnen gebruiken… beginnend met een knikker en laten we je kindje groeien tot een basketbal!

En niet te vergeten om er een paar mooie echo’s in te plakken.

Ik ben blij dat ik dit proces van mijn zwangerschappen beschreven heb en zo aan mijn eigen zonen straks als hun eerste kindje onderweg is het aan hen te overhandigen.

Like
    iliveformydreams.com
    31 Aug 2020
    10:01am

    Ik heb het voor Noa ook bijgehouden. Zowel van mijn zwangerschap als 2 boeken van zijn eerste jaar. Zo leuk. Ben nu nog wat foto’s aan het inplakken en dan is alles zo goed als klaar <3

Laat een reactie achter!