Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 6

Military Jacket | Maak een simpel jasje weer hip

Een Military Jacket, het was even uit het modebeeld verdwenen. Echter diverse modemerken hebben het weer in hun collectie toegevoegd. Zo zag ik dat ONLY en MANGO zeer leuke jasjes hadden, maar het was net niet wat ik zocht. Ik wilde natuurlijk weer iets aparts en dat kon ik wel vinden, maar vond het veel te duur. Dus wat doe je dan? Je gaat zelf aan de slag.

Wat is een Military Jacket?

Eigenlijk is het een jasje dat vroeger, heel vroeger in het leger gedragen werd. Soms worden ze ook wel drummer jacket genoemd. Vroeger ging je niet in je camouflage outfit ten strijde, nee je ging op je paasbest.
Hoge zwarte laarzen die glommen in de zon, je had een strakke broek aan of maillot en daaroverheen een zeer fraai jasje dat versierd was met prachtige knopen, op de schouder een brandenburger en vooral heel veel versieringen. Aan de hoeveel tierlantijn zag de burger hoe belangrijk iemand was.

Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 1

Leger en mode

Dat het leger veel invloed heeft gehad op diverse modeontwerpers moge duidelijk zijn. Alhoewel het hedendaagse leger nou niet bepaald modieuze kleding draagt is de legerprint wel een hele tijd echt HIP geweest. En nog steeds zien we diverse hip-hop artiesten en anderen de legerprint nog gebruiken in hun fashion statements.

Zoals Rihanna laatst nog gespot werd in een army style, cargo broek van CELINE.

Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 2

Zelf heb ik een tussen-jas van Superdry die ook geïnspireerd is op de leger outfits en ik moet zeggen dat ik een liefhebber ben van het legergroen.

Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 4

Ik heb voor mijn jasje echt stad en land afgezocht naar een geschikt exemplaar. Bij Zalando vond ik de allermooiste van Cache Cache (middelste), maar die maten vielen zo raar uit (lees gekrompen uitvoering) dat ik met pijn in  mijn hart deze weer moest retourneren. Die van Only waren van jogger stof en dat vond ik zo goedkoop eruitzien. Dus…

Als je het niet kunt vinden, dan maakt je het zelf!

Nou ja maak je het zelf, het werd mij toch wel iets makkelijker gemaakt. Ik hoefde niet achter de naaimachine te kruipen, slechts alleen naald en draad te hanteren voor deze DIY.

Ik bedacht dat als ik nou eens een jasje zoek zonder alle tierlantijn en er zelf mee aan de slag ga? En toen ik voor mijn blauwe jurk slaagde bij de HM vond ik tegelijkertijd ook een jasje dat mij wel aanstond.

Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 3

Voor slechts 27 euro had ik hem in huis… daar kun je niet tegenop naaien! Echter er moesten wel nog mooie knopen op en dat was ook weer even zoeken, want die krengen zijn me toch duur geworden! Gelukkig ben ik mevrouw speurneus en vond 15 knopen voor rond 5 euro bij www.knopen-kralen.nl

Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 3Ik naaide deze erop en was al zeer tevreden over het resultaat. Eigenlijk wilde ik er nog schouderstukken op maken, maar mijn man Eddy zei dat het zo veel mooier was… ‘less is more’.

Showtime

En hier show ik jullie, in de storm, mijn nieuwe Military Jacket.

Het leek mij wel leuk om het wat stoerder te combineren met een witte blouse die ik in de zomer in Italië kocht. Met een heren jeans in destroyed look en een paar donker bruine Western Boots… de riem heb ik van mijn man gepakt, blijkt dus al meer dan 20 jaar oud te zijn!

De ketting leende ik ooit van mijn moeder en die heeft ze nog steeds niet terug gekregen 🙂

Military, jacket, jasje, DIY, knopen, goud, zilver, zelf, maken, idee, tip, fashion, mode, beautysome, yustsome, drummer, militair, 3

 

 

Like
1

Laat een reactie achter!