Miss Nederland 2017 Nicky Opheij

Miss Nederland | Winnares 2017

Miss Nederland 2016 Zoey Ivory wint finale ‘Dance Dance Dance’ en draagt haar felbegeerde kroon over aan Miss Nederland 2017!

Op 26 september vorig jaar werd de 23-jarige Zoey Ivory van der Koelen uit Almere gekroond tot Miss Nederland 2016. Dit was dé start van een ongekend bijzonder en avontuurlijk jaar. Het absolute hoogtepunt dit afgelopen weekend was het winnen van haar grote droom: de finale van het RTL4 TV-programma ‘Dance Dance Dance’, samen met haar danspartner Marnix Lenselink!

Op maandagavond 9 oktober jl. droeg Zoey Ivory haar felbegeerde kroon van Miss Nederland over aan Nicky Opheij, die tijdens de spectaculaire finale in Studio 21 in Hilversum werd benoemd tot Miss Nederland 2017. Miss Nederland is een organisatie die er is om jonge vrouwen te stimuleren om hun dromen waar te maken en hen te helpen bij de zoektocht naar hun dromen, krachten en talenten. Iedereen heeft een talent en dromen, maar ook onzekerheden. Door de deelname aan Miss Nederland maken deze onzekerheden bij jonge vrouwen plaats voor trots, een positief zelfbewustzijn en geloof in zichzelf.

Beauty, Brains & Business!

Binnen Miss Nederland gaat het dus niet om wereldvrede of alleen maar om glitter en glamour. Het gaat om het mooiste meisje van Nederland dat Beauty, Brains én Business met elkaar weet te verenigen en dat ook nog eens ‘the girl next door’ is. Een meisje dat dus een bereikbaar en haalbaar rolmodel kan zijn voor andere jonge vrouwen. Bij Miss Nederland wordt een sterk en intelligent karakter gecombineerd met een mooi en goed verzorgd uiterlijk. De Missen vormen een evenwichtige combinatie van oprechtheid, schoonheid, elegantie, klasse, professionele communicatieve vaardigheden en zelfbewustheid.

Zoey Ivory, een gedreven rolmodel voor jonge vrouwen in vele opzichten!

Over de vraag of Zoey Ivory een sterk en zelfbewust rolmodel is voor veel jonge vrouwen is geen twijfel mogelijk! Een jaar Miss Nederland zijn lag vanaf 26 september vorig jaar in het vooruitzicht, met als eerste doel de Miss Universe verkiezing in de Filipijnen. Hier ging ze ‘viral’ over de hele wereld met een video waarop ze prominent in beeld spontaan danste op de muziek van Beyoncé’s “Single Ladies”. Dit was voor haar nog het meest verbazingwekkende van alles. Om tot een “beroemdheid” uitgeroepen te worden in de Filipijnen en gedeeld te worden over de hele wereld, met het feit dat ze gewoon zichzelf was.

Het volgende avontuur dat op haar pad kwam, was het RTL4 TV programma ‘Dance Dance Dance’. Een grote droom en lang gekoesterde wens die uitkwam en waar ze het onderste uit de kan moest én vooral wilde halen. Ze wilde winnen én ze won de finale ook afgelopen weekend, samen met haar danspartner Marnix Lenselink. Zoey Ivory: “Het was een traject dat mij mentaal en fysiek meer dan een aantal keer heeft gebroken, waar ik mijzelf en mijn minder leuke dansverleden ben tegengekomen. Maar waar ik altijd de motivatie bleef houden om niet op te geven en waar ik vooral ontzettend veel plezier heb gehad. Ik denk dat naast de kracht en vastberadenheid, vooral het plezier van mijn partner en ik, ons tot winnaars van het programma ‘Dance Dance Dance’ heeft gemaakt. Mijn doel als Miss Nederland was om Nederland (en ook de rest van de wereld) te laten zien, dat een Miss een stoere, spontane en intelligente meid kan zijn met een groot hart!”

Finale Miss Nederland 2017 met Kim Kötter en Koos van Plateringen als presentatoren

Met Studio 21 als decor en ruim 800 gasten, werd op maandagavond 9 oktober jl. de finale van Miss Nederland 2017 een spraakmakend event! Studio 21 staat alom bekend vanwege haar spectaculaire shows. De feestelijke uitreiking van Miss Nederland 2017 zat dan ook boordevol gevarieerd entertainment, waarbij de presentatie in handen was van Kim Kötter, al jaren hét gezicht van de Miss Nederland organisatie. In 2009 heeft Kim de rechten voor het organiseren van Miss Universe Nederland en Duitsland verworven, hetgeen zij sindsdien met veel plezier en passie doet. Haar co-host was Koos van Plateringen. Deze Shownieuws-presentator heeft samen met Miss Nederland 2015 Jessie Jazz Vuijk deelgenomen aan Expeditie Robinson en was net als Zoey Ivory kandidaat bij ‘Dance Dance Dance’.

Een kritische jury met bekende experts in de werelden van Beauty, Brains én Business

De jury van de finale van 2017 bestond uit bekende experts in de werelden van Beauty, Brains én Business, te weten juryvoorzitter Monica van Ee, directeur van hannah SIRC (bekend bij redacties en consumenten als het huidverbeteringsmerk van Nederlandse bodem), theaterproducent en tv-presentator Albert Verlinde, fotograaf en foto-expert William Rutten, hoofdredacteur van Talkies Magazine Kristina Bozilovic, eigenaar van een bekend kappersimperium Rob Peetoom, Miss Nederland 2015 Jessie Jazz Vuijk en ontwerper en LINDA.TVpresentator Janice. Deze kritische jury beoordeelde de finalisten niet alleen op hun uiterlijk, maar ook op kwaliteiten zoals elegantie, klasse, zelfbewustheid, goede communicatieve vaardigheden en een sterk en intelligent karakter.

Optredens van The Cast van Studio 21 en Edwin Jonker

Tussen de verschillende presentatierondes van de Missen door, werden alle gasten gedurende de avond meegenomen door Cast van Studio 21 in de wereld van de showbizz. Zij werden verrast door speciale optredens van verschillende acts uit de shows van Studio 21. Ook musicalster en allround entertainer Edwin Jonker, bekend van o.a. Beauty and the Beast, Dreamgirls en Rent, gaf een weergaloos optreden tijdens de grand finale met de finalisten.

Miss Nederland 2017 Nicky Opheij

Nicky Opheij uit Handel gekroond tot Miss Nederland 2017

Aan het einde van de avond was het moment daar voor Zoey Ivory om de felbegeerde kroon van Miss Nederland over te dragen aan de nieuwe Miss Nederland. De 22-jarige Nicky Opheij uit het Brabantse Handel werd door Zoey gekroond tot Miss Nederland 2017. Nicky is afgestudeerd voedingscoach, model, voormalig bouwkundig tekenaar en heeft 26 zwemdiploma’s. Ze sport heel veel waaronder hardlopen, zwemmen, perslucht duiken en ze is een ware kunstenaar met touwtje springen. Nicky Opheij: “Ik kon het niet geloven toen ik mijn naam door de microfoon hoorde. Ik ben zo ongelofelijk blij en trots op deze titel! Deze komt op een goed moment in mijn leven. Ik was behoorlijk zoekende naar mijzelf. Van bouwkundig tekenaar ben ik onlangs omgeschoold tot voedingscoach. Na mijn titel ‘Hollands Next Top Model’ en werkzaamheden als model, zag ik met name issues op het gebied van voeding. Ik wilde graag mogelijkheden zoeken om op een gezonde manier met je gewicht bezig te zijn. Ik denk dat ik hierin zeker inspirerend kan zijn voor anderen.

Tijdens mijn modellenwerk kreeg ik steeds vaker de kriebels omdat ik niet echt mezelf kon zijn. Ik wilde ook mijn eigen mening kunnen hebben en niet alleen als een spreekwoordelijke kledinghanger fungeren. Ik was wat dat betreft mezelf een beetje kwijt. Ik ben dolblij dat ik door heb gezet om mee te doen aan Miss Nederland. Het was best wel een proces om op jezelf beoordeeld te worden. Ik durf nu hardop te zeggen dat ik weer van mezelf ben gaan houden en van mijn huidige vrouwelijke lichaam. Ik ben gezond bezig en voel me bevoorrecht dat ik nu kansen mag gaan krijgen om mezelf nog verder te ontwikkelen. We zijn nu met de Miss Nederland organisatie bezig om te kijken waar mijn ontwikkelingen en ambities liggen en wellicht mooie kansen in het verschiet. Ik heb 2 prachtige voorbeelden voor mij met Jessie Jazz en Zoey Ivory. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. De Miss Universe Verkiezing is al over een maand in Las Vegas. Ik moet nu dus keihard aan het werk en ik heb er zoveel zin in!”

Like
    Joyce Elise
    25 Jan 1970
    8:31pm

    Wauw, zo jong zijn en dan Miss Nederland worden! Je moet aan behoorlijk veel eisen voldoen…Ga er maar aan staan! Knap hoor!

Laat een reactie achter!