Mistero Milano een nieuwe ontdekking op nagellak gebied

Als je weet dat ik al vanaf 2012 druk doende ben met nagellak en nailarts maken, dan zou je toch verwachten dat ik alle merken al eens uitgetest heb en gereviewd, helaas… ook ik ontdek nog nieuwe merken!
Zo ontdekte ik recent het merk Mistero Milano, een merk dat zich vooral richt op professionele stylistes, maar waar jij als gewone consument ook terecht kunt.

Wie is Mistero Milano?

Mistero Milano – “De verborgenheid van Milaan” – is een perfect verborgen en een gekoesterd recept voor het creëren van schoonheid, gevoel voor kunst, de materialisatie van dromen en het verbinden van fictie met de werkelijkheid.
Het Mistero Milano Logo, het “Indizio symbool”, bestaat uit twee delen, die de aard van het merk symboliseert. Aan de ene kant fascineert Mistero Milano ons met natuurlijkheid, elegantie en sereniteit, aan de andere kant, moedigt het aan om alles uit het leven te halen. Deze filosofie komt tot uiting in de nagelproducten waarmee je een perfecte French Manicure kunt uitvoeren of jezelf eens lekker kan uitleven door de meest extravagante nail art te maken!
Op hun website bieden ze dan ook een ruim assortiment aan voor nagelsalons, waaronder gellak, acryl gel, vloeistoffen, nail art producten en nog veel meer.
Vandaag laat ik jullie kennismaken met de Gellak, die je dus onder een UV lamp doet uitharden.
mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

Gellak nagels

Van felle neon kleurtjes tot rustige nude kleuren, je zal er zeker vinden wat je nodig hebt! Hun gellakkleuren garanderen een uitstekende dekking met een prachtige kleurintensiteit door hun geavanceerde formules.

Mistero Milano heeft meer dan 200 verschillende gellak kleuren. Regelmatig komen er nieuwe gel nagellak kleuren uit. Ga jij voor een natuurlijke look of toch meer voor dat fel gellak kleurtje?
Alle gellak kleuren dekken al vanaf de eerste laag en blijven gedurende vier weken* hun originele kleur behouden.

Wat is Gellak?

Gellak is een gelachtige substantie die doormiddel van blootstelling aan UV energie uithardt. Gellak bestaat namelijk uit korte ketens van moleculen die in een UV lamp zich verbinden tot lange ketens, deze chemische reactie noemen we het uithardingsproces. Gellaknagels zijn veel harder en gaan veel langer mee dan gewone nagellak. Daarnaast zijn gellaknagels ook meteen hard wanneer je ze uit de lamp haalt, je hebt dus geen lange drogingstijden zoals bij nagellak. Gellak is ook gekend onder de naam gel polish of gel nagellak. Het is een kunstnageltechniek die steeds meer aan populariteit wint in zowel nagelstudio’s als bij mensen thuis.

mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

Mijn ervaring

Ik kreeg het doosje toegestuurd van Mistero Milano… en dat was een heus cadeau an sich, qua styling en bezorging hiervan krijgen ze van mij een dikke 10!
In mijn doosje vond ik een aantal producten, die je hieronder op de foto ziet en waar ik even een kleine uitleg bij geef!

mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

Als eerste zorg je er natuurlijk voor dat jouw nagels ontvet zijn en gebuft. Dan bereid je jouw nagels voor met de NAIL PREP.

Helaas ben ik allergisch en heb ik al met andere merken ontdekt dat ik geen primer mag gebruiken. Mijn nagelstyliste zei dat dat ook niet nodig is als je nagels maar goed voorbereid zijn.

Goede voorbereiding is het halve werk!

De nagels goed voorbereiden is echt een must!

mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

Dan ga je de nagels lakken met de Flexi base, die ervoor zorgt dat de nagellak mooi strak op je nagels komt. Deze base brengt echt heel fijn aan en loopt minder uit als de gellakken die ik eerder gebruikt heb.

Helaas zat er in mijn doosje geen beschrijving over hoe ik de producten kon gebruiken en dat heb ik online opgezocht… LINK

Hard uit in de lamp (30-60s LED / 120-180s UV).

mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

Dan kun je jouw gewenste kleur aanbrengen, ik koos voor de kleur FRAPPE die ik wel in 3 laagjes moest lakken, omdat deze redelijk sheer was.

Helemaal rechts zie je de top coat, die je na het aanbrengen niet meer hoeft te wipen, daar deze niet plakt, wat andere topcoats wel doen.


Houdbaarheid

mistero milano, gellak, nagels, nagellak, uv, lamp, uitharden, tips, beautysome

Nu komt het… ik wil niet klagen hoor, want ik weet dat ik hele moeilijke nagels heb, maar de lak bleef slechts 3 dagen mooi zitten en toen ging alles los. Dit blijken meer mensen te hebben en dat heeft te maken met de kwaliteit van je nagelplaat.
Of ik heb toch ergens iets niet goed behandeld, waardoor de lak ook zijn hechting verliest.
Wil je daar meer over weten, daar kun je op de site ook heel veel informatie over vinden!

Zoals jullie weten geef ik niet zo snel op en zal ik binnenkort de andere 2 tinten testen! En die kun je dan via mijn Instagram bekijken! Helaas had ik hiervoor geen tijd meer en door verbouwing en andere perikelen in mijn privé leven liep het even allemaal anders!

Like

Laat een reactie achter!