Mosterd, Abraham, Doesburg, Azijn, museum, blog, trip, uitje, readyfor, jurk, look, fotoschoot, fotolocatie

Mosterd haalt Abraham in Doesburg!

Recent had ik een dagje weg gepland met mijn buurvrouw. Ik wil de omgeving hier ook beter leren kennen en zocht online naar wat leuke uitstapjes. Zo stuitte ik op het Mosterd & Azijn museum in Doesburg. En laten nou mijn roots ook daar liggen (althans daar komt een opa van mij vandaan).

Mosterd & Azijn

Ik moet ten eerste even zeggen dat ik met die kant van de familie geen contact meer heb. En daar ook geen behoefte aan heb.
Maar ja, het is wel toevallig dat ik van Limburg naar Brabant ging en nu weer terug ben in Gelderland waar het ooit is begonnen.

Omdat ik recent wat leuke kleding van Readyfor.nl gekregen had, leek het mij ook leuk om daar gelijk wat mooie foto’s te maken. En dat is heel goed gelukt.

Het Mosterd & Azijn museum kun je dus ook heel goed gebruiken als fotolocatie voor trouwfoto’s.

Tussen de Mosterd potjes en de Azijn flesjes gingen mijn buurvrouw en ik aan de slag. Het was voor mijn buurvrouw de eerste keer dat ze ook nog eens als fotograaf moest functioneren, maar ik moet zeggen dat heeft ze perfect gedaan!

Mosterd, Abraham, Doesburg, Azijn, museum, blog, trip, uitje, readyfor, jurk, look, fotoschoot, fotolocatie
Mosterd, Abraham, Doesburg, Azijn, museum, blog, trip, uitje, readyfor, jurk, look, fotoschoot, fotolocatie

Diverse potjes gedoneerd

De vele, lege, potjes mosterd die daar te bewonderen zijn, zijn veel gedoneerd door verzamelaars (mensen die ook al zijn overleden en waarvan de nabestaanden de verzameling aan het museum gegeven hebben).
Er is veel herkenning als je de potjes en flesjes bekijkt, vooral mijn buurvrouw zag veel terug uit oude tijden.

Mosterd, Abraham, Doesburg, Azijn, museum, blog, trip, uitje, readyfor, jurk, look, fotoschoot, fotolocatie

Oude machines

Er is ook een collectie aan oude machines en attributen die vroeger gebruikt werden om de Mosterd te doen maken. Maar ook om de potjes te vullen.

Wil je het museum een keer bezoeken? Kijk dan even op hun website: http://www.doesburgschemosterd.nl


De mooie zwarte jurk showen

Tijdens mijn bezoekje aan het museum droeg ik de zwarte Pipa doorknoopjurk van Readyfor.nl
Het is een mooie maxi-jurk die lekker valt door de soepele stof. De jurk heeft 2 zakken en een strik ceintuur.

Ik droeg een zwarte panty legging er nog onder omdat het anders te koud zou zijn, maar straks in de zomer is het natuurlijk een heerlijke jurk om met slippertjes of sneakers te dragen.
Voor nu waren mijn cognac kleurige Western boots een betere keuze en dat combineerde ik met dezelfde kleur hoed. Om toch nog wat vrolijkheid in mijn outfit te brengen droeg ik er een gekleurde ketting en oorbellen bij.

Mosterd, Abraham, Doesburg, Azijn, museum, blog, trip, uitje, readyfor, jurk, look, fotoschoot, fotolocatie, pipa, doorknoopjurk
Mosterd, Abraham, Doesburg, Azijn, museum, blog, trip, uitje, readyfor, jurk, look, fotoschoot, fotolocatie, pipa, doorknoopjurk
Bij het mosterd & Azijn museum is ook een authentiek winkeltje, waar je de echte Doesburgse mosterd & azijn kunt kopen.

Readyfor.nl

Ik heb al een tijdje geleden geschreven over Readyfor.nl en daar wil ik jullie even naartoe linken. Het is een mooi, nieuw Nederlands bedrijf dat mode maakt voor de vrouw van nu, met haar ronde vormen.


Meer jurken, tuniekjes, blouses, etc. shop je hier!

Like
1
  Nancy
  10 Mar 2022
  7:03am

  Zowieso een leuk stadje! En wat een mooie jurk zeg!

  Tonnie
  12 Mar 2022
  6:11am

  Wij zijn er ook geweest. Doesburg is een mooie plaats.
  De jurk staat je prachtig!

Laat een reactie achter!