lavera-amsterdam-presentatie-bloggers-kennismaking-house-of-rebels-pinkit-yustsome-blog-verslag-1

Natuurlijke make-up is dat ook iets voor jou?

Vaak denkt men dat natuurlijke make-up niks is. En ik beken dat ik dat ook denk. Ja, dat noemen ze nou invullen.
Echter dan ben ik ook zo nieuwsgierig dat het eerst getest moet worden wil ik er over kunnen oordelen.
Natuurlijke make-up heeft ‘natuurlijk’ een hele andere samenstelling dan de ‘gewone’ make-up die we in de drogisterij vinden.
Het is vaak ook wat duurder, maar wat is er nou zo anders aan?

Wat is nu het verschil?

Als eerste ga ik een kleine uitleg geven over het verschil natuurlijk, vegan en dierproefvrij. Ik heb daarom de hulp ingeschakeld van Agnetha. Zij heeft een webwinkel (Secrets by nature) in natuurlijke producten en heeft een korte uitleg gegeven die ik in mijn eigen woorden hieronder als toelichting geef. Ik probeer het…


Cosmetica-ingrediënten kunnen synthetisch of natuurlijk zijn. Synthetische ingrediënten zijn stoffen die door de mens gemaakt zijn, terwijl natuurlijke ingrediënten afkomstig zijn uit de natuur, klinkt heel logisch toch? Maar een tandje erbij? Ja want we kunnen ook natuurlijk weer omzetten naar synthetisch! HELP! moeten wij het als consument nog snappen?
Dan zijn er ook nog vegan producten, maar die bevatten weer bepaalde synthetische ingrediënten naast natuurlijke ingrediënten zoals propylene glycol of SLES.
En dan is er nog het stukje dierproefvrij, want niet alle natuurlijke cosmetica is ook meteen dierproefvrij, het is vaak wel weer vegan (dus gebruik makend van synthetische stoffen).
Het is dus helemaal niet makkelijk te kiezen, want het lijkt of je continu moet kiezen tussen 2 of meer kwaden. En let op dat het label natuurlijk niet bij elk merk ook 100% natuurlijk is, de naam natuurlijk mag je volgens de wetgeving al op de verpakking zetten als het cosmeticaproduct slechts één natuurlijke grondstof bevat, zelfs als deze slechts 1% of minder uitmaakt van de gehele cosmeticaformule.
Daarom is het belangrijk om goed te lezen wat je product nu werkelijk is, wat koop ik? Welke certificeringen heeft het, is het vegan? Succes!!!
Mocht je echt helemaal tot in de puntjes alles weten? Kijk dan eens op de site van NCV.


Lavera Cosmetica

Op het event van Lavera waar ik recent geweest ben, kwam ik hun eigen natuurlijke cosmetica tegen. En al wist ik wel dat het bestond, ik keek toch mijn ogen uit dat het merk Lavera zoveel verkocht.

lavera-amsterdam-presentatie-bloggers-kennismaking-house-of-rebels-pinkit-yustsome-blog-verslag-1

Zelf heb ik (ik moest diep in mijn geheugen tasten) al twee mooie producten mogen reviewen (dit in samenwerking met SoloBioMooi) en was het bijna vergeten, maar zo zie je dat je het niet eens in de gaten hebt dat het natuurlijke cosmetica is.

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome

Na het event kreeg ik een goody-bag mee met allemaal heerlijke producten, daar mocht ik ter plekke een eigen kleur concealer uitkiezen en later bleek dat er nog een lipstick in zat (nou ja 2, maar dezelfde dus ik kon Cloe ook blij maken met 1).

Vandaag laat ik jullie mijn ervaring met deze make-up producten lezen. Hoe is het mij persoonlijk bevallen en zal ik het vaker kopen?

Coral Flash | 22

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome2

Een echt koraal kleurtje, wat je vaker meer als oranje ziet vind ik deze dus niet, ik neig toch meer naar een oud-roze kleur. Vind ik dat erg, nee ik ben zoals jullie weten bijna met elke kleur content!
Het eerste wat mij opvalt is het mooie logo in de lipstick, best nog een groot logo ook.

[ezcol_1half]lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome2a[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome2b[/ezcol_1half_end]

Verder merk ik gelijk bij het swatchen dat de lipstick erg romig is, doch niet glad, dat je denkt ik glij uit! Het is ook nog eens goed gepigmenteerd en dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. De kleur past denk ik bij vele dames op de lippen, het heeft een hele natuurlijke tint. Aanrader dus!

Door het gebruik van biologische roos, malve en limoenbloesem biedt deze lipstick een milde verzorgende bescherming voor de lippen, de lipstick is daarom heel comfortabel om te dragen en ook nog eens een zijdezacht resultaat geeft. Daarbij is het dermatologisch getest.

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome2d

Toch gek dat op mijn hand de lipstick heel rozig/rood lijkt en op mijn lippen weer een hele andere tint laat zien, dus daarom dames, ben je niet zeker van een kleur? Nooit online kopen en ga het dan in een winkel bekijken of je moet van een gokje houden!


Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Rhus Verniciflua Peel Wax, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocao) Seed Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Dipotassium Glycyrrhizate, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Centifolia Flower Extract*, Alcohol*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Flavor (Aroma), Limonene**, [+/- Carmine (CI 75470), Mica (CI 77019), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Tin Oxide (CI 77861), Silica] 

Natural Concealer | 01

Omdat ik tintje 01 ben, koos ik op het event ook voor de lichtste kleur Ivory 01. Ik vond dat zo leuk, nou kom ik niet vaak bij events, dat je daar zelf keuzes mocht maken! Hier hadden ze goed over nagedacht en daar wil ik de organisatie een pluim voor geven. Je zult toch maar thuiskomen met iets dat niet bij je past…

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome3a

De concealer heeft een fijne textuur en is verkrijgbaar in twee tinten. De concealer bevat biologische ingrediënten die door Lavera zorgvuldig zijn geselecteerd en uit biologische bronnen komt. Deze ingrediënten moeten er voor zorgen dat die de huid verzorgen en kalmeren, zoals biologische zoethout extract en biologische shea boter.

[ezcol_1half]lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome3[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome3c[/ezcol_1half_end]

Tegenwoordig kun je niet zonder een spons applicator en ik vind het een geweldige uitvinding. Natuurlijk kun je het daarna nog met je vingers indeppen of met een kwastje, wat jij gewend bent.
De kleur is goed gekozen, beter iets te licht (wakkere blik) dan te donker (vermoeide blik). En ik begon na het aanbrengen van mijn foundation met goede moed om deze concealer te testen.

Nu moet ik zeggen dat ik behoorlijk wat wallen heb en minder zal het niet worden, eerder meer… okay ik wil dat binnenkort aanpakken, echter het bedrijf waar ik mee bezig ben is telkens in gesprek? Dus nu ben ik niet meer zo happig op de aanbieding en eerder geneigd het niet te doen. Dus in de tussentijd rommel ik aan met concealer.

Rommelen? Ja… kan iemand mij een cursus bijna 50 geven en hoe breng je met je rimpels de make-up goed aan… Ik geef Nikkie (tutorials) (ze woonde een dorpje verder en haar moeder heeft daar nog een salon in huidverbetering) een uitdaging mocht ze het ooit (denk het van niet) lezen… wat zou dat toch fijn zijn ipv al die jonge mooie verse canvasjes te plamuren!

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome3d

Ja, want zeg nou zelf… is dit een verbetering? 🙂

Sonja doe eens normaal… wat was er nou aan de hand, dat ik om mijn eigen gerommel helemaal in een scheur lag. Nou de concealer droogt ontzettend snel en twee ogen tegelijk insmeren heeft totaal geen nut, want oog nummer 2 was niet meer te redden! Een opgedroogd driehoekje! Zie je mij al zitten?

Okay… dat weten we nu dan ook weer en al doende leer je, ook op je 48-ste!

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome3e

Het is goed gekomen… en hier zie je ook het potloodje van Lavera dat ik vaak gebruik om mijn wenkbrauwen wat in te kleuren. En nu wel binnen de lijntjes hoor!

Conclusie

Ik ben zeer te spreken over de producten die ik al eens eerder gereviewd heb (helaas werken de linken niet meer)… maar ook over deze twee nieuwe ontdekkingen en ik ben online al aan het shoppen gegaan… dus je krijgt binnenkort nog meer Lavera te zien!

Te koop? Ja ik kan heel veel winkels wel noemen en een boel niet… en daarom zeg ik ‘Google is your friend’. Ik heb geen voorkeur …

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

lavera-natur-kosmetik-natuurlijk-cosmetica-makeup-review-concealer-lipstick-yustsome3f

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like
  Astrid
  28 Oct 2016
  5:20am

  Wat leuk dat je bij het event mocht zijn! En ik vind de lipstick je erg mooi staan. Met de concealer is het ook goed gekomen 😉 Nikkie mag mij daar ook nog wel een lesje in geven haha!

  Jolanda
  28 Oct 2016
  6:32am

  Lijkt me een leuk merk! Gek van die lipstick inderdaad, hoewel beide kleuren erg mooi zijn

  Annette
  28 Oct 2016
  5:13pm

  Ik vind dit ook een mooi merk ze hebben het vaak bij de DM en dan neem ik er wel eens wat van mee. Lekker bezig ook die concealer 😉 maar het kwam goed. We zijn nooit te oud om te leren toch?!

  Madeleine
  28 Oct 2016
  6:14pm

  Mooie producten 🙂 Wat gek van die lipstick. Het is zo anders op je lippen! Een tover lipstft 😉

  Babs
  29 Oct 2016
  5:52am

  Ik merk dat ook vaak met lipsticks, in de huls een heel andere kleur dan op de lippen. Ik vind het vaak ook lastig al die benamingen, vegan, natuurlijk, biologisch etc…

  Bianca
  29 Oct 2016
  8:58am

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik vaak de kwaliteit van natuurlijke make-up vind tegenvallen. Natuurlijk niet alle producten en/of merken, maar ik pak sneller andere merken erbij. Al heeft Lavera sowieso een aantal toppers zoals een prachtige highlighter x

Laat een reactie achter!