Nieuw project: badkamer renovatie met kleine aanpassingen

Nadat ik in een vorig artikel al verteld heb hoe wij ons huis een opfrisbeurt gegeven hebben, is het nu tijd om de badkamer eens aan te gaan pakken. Dit hoeft gelukkig niet zo rigoureus en kunnen wij mijns inziens met een paar kleine aanpassingen al heel wat bereiken.

Badkamer renovatie

Natuurlijk wil iedereen van zijn badkamer een heuse spa maken, maar niet elk huis is daar geschikt voor. Het nadeel van onze badkamer is, is dat deze midden in het huis gesitueerd is en qua luchting niet de meest ideale plek heeft. We moeten altijd een afzuiger aanzetten om de damp van het douchen weg te laten zuigen. En ook is het qua schimmelvorming altijd opletten dat het vocht goed weg kan. Een nadeel, want na elke douchebeurt is het de muren afdrogen…

Hierdoor zijn de meubels die er nu staan toe aan een verandering, want her en der bladdert er wat af en dat is nou niet het meest fraaie aan de ruimte.

Gelukkig hebben we wel een bad en daar kan ik dan zo nu en dan mij even terugtrekken met een Netflix serie.

Wensen lijst

Ik heb een lijst gemaakt van zaken die echt vervangen moeten worden. Daarop staan natuurlijk een paar mooie meubels. Zo wil ik graag een lange kast waar ik alle handdoeken in kwijt kan, een klein kastje om op te hangen voor medicijnen. Een spiegelkast, maar mijn man ziet daar liever een gigantisch mooie design spiegel, plus een wastafel met een prachtige stenen bak en design kraan.

En wat ik echt heel erg nodig heb is een fijne douchekraan… die wij nu hebben is zo irritant, je kunt niet echt zien op hoeveel graden die staat en de zoon des huizes wil nog wel eens zo heet douchen, dat als ik eronder wil springen, mij bijna verbrand. Een douchekraan waarbij je makkelijk de gewenste temperatuur kunt instellen en aflezen is dus prioriteit nummer 1… en dan wil ik daar natuurlijk een waterbesparende douchekop bij, want als je iets doet, doe het dan meteen goed!

badkamer, renovatie, opknappen, spiegel, grohe, kraan, waterbesparend, douchekop, tegels, renoveren

Bron: Grohe

Tegels vervangen?

In eerste instantie wilden wij ook de tegels gaan vervangen, maar ik zei tegen mijn man dat dit echt niet nodig is. De tegels zijn niet kapot, gewoon standaard wit en op de vloer ligt een zwart/wit patroon dat over 30 jaar nog kan. Soms moet je ook naar je budget kijken en denken, goed is goed… Het bad is nog een dingetje, maar als we de kit vervangen en een keer goed schoonmaken met een wat professioneler schoonmaakmiddel, dan denk ik dat we hier geen spijt van krijgen.

Niet schuimende zuurreiniger op basis van natuurlijk citroenzuur. Geschikt voor de verwijdering van o.m. ketelsteen, vliegroest, kalkafzetting, cementsluiers en vele soorten vervuilingen.

Eindresultaat…

Het eindresultaat kan ik jullie nu nog niet laten zien (de voor foto’s zeggen al genoeg, dat het straks alleen maar beter kan) echter ik ga die tzt natuurlijk met jullie delen en dat doe ik dan via een artikel waarin ik jullie vertel welke keuzes het uiteindelijk geworden zijn… dit zal rond november zijn!

En natuurlijk krijgen jullie een foto te zien van hoe het er nu uitziet… 🙂

Een ander douchegordijn had ik al gekocht en badmatten, dat maakt al heel wat verschil!

Like

Laat een reactie achter!