Oilovr, shampoo, conditioner, wax, droog, fizzy, haar, hair, dry, haircare, haarverzorging, multitool, beautysome, 2

Oilovr | shampoo, conditioner & wax in 1

Heb jij droog haar en gebruik je na het wassen ook nog wax in het haar? Nu kun je dat combineren met Oilovr shampoo, de multitasker die je haar wast en gelijk wat styling geeft. Speciaal voor mensen met droog haar een shampoo om eens te proberen!

Oilovr

Ronald de Jong is de oprichter van het haarcosmeticamerk OilOVR. Zijn hele carrière is hij al werkzaam in de kappersbranche waarvan de laatste 31 jaar als zelfstandig kapper in Amsterdam, SCHAARS.

Daarvoor was hij werkzaam bij de toeleveranciers Schwarzkopf en Redken als studio educator. Dit gaf hem dus een goed zicht op het vak en daarmee ook op veel voorkomende haar problemen.

Ronald vertelt op zijn website over de veel voorkomende haar issues en is er achter gekomen dat als je droog haar hebt, je eigen in een vicieuze cirkel terecht komt met betrekking tot wassen, droog pluizig haar hebben en er weer wax aan toe te voegen omdat het zo springt. Hij bedacht dat dit anders kon, zeker omdat mensen met droog haar nou eenmaal niet graag dat haar weer wassen, omdat het (je raad het al) weer gelijk pluizig kijkt.

Na 5 jaar research ontwikkelde Ronald deze shampoo, die hij eigenlijk zo noemt, maar het in principe niet is. Bij OilOVR hebben we de was actieve stoffen vervangen door hydrofiele olie (peg35 castor oil) die het vuil uit het haar meeneemt. OilOVR reinigt het haar zonder het volledig te ontdoen van de natuurlijke aanwezige huid- en haarvetten. Je haar blijft soepel, glanzend en toch stevig.

Oilovr, shampoo, conditioner, wax, droog, fizzy, haar, hair, dry, haircare, haarverzorging, multitool, beautysome, 2


In alle bescheidenheid denk ik een hele mooie en vooral logische oplossing gevonden te hebben. We gaan het haar namelijk met een olie reinigen en let wel… uiteraard zonder sop! Zodat het constant vet blijft. Vet idee toch?

Ronald


Wat is Oilovr shampoo?

OILOVR is een haarverzorgingsproduct voor droog en pluizend haar op oliebasis. Deze olie is in water oplosbaar, dit noemen we in vaktermen hydrophilic castor oil. Het reinigt het haar zonder het volledig te ontdoen van de natuurlijk aanwezige huid- en haarvetten. Je haar blijft soepel, glanzend en toch stevig. OILOVR is niet schadelijk voor de huid. Een vleugje pepermunt zorgt voor een fris en verkwikkend effect.

Oilovr, shampoo, conditioner, wax, droog, fizzy, haar, hair, dry, haircare, haarverzorging, multitool, beautysome, 5

Wat deed het voor mijn haar?

Kijk, dit leek mij nou echt een product voor mijn pluizenbolletje. Zoals ik al vaker hier op mijn website geschreven heb is mijn haar droog aan de punten, maar heeft het snel de neiging vettig te worden aan de haarinzet. Ik gebruik qua styling vaak ook wax, maar niet te veel, want zoals Roland het al omschreef… je blijft wassen!
Dus toen ik het aanbod via een andere blogger kreeg om dit eens te proberen zei ik geen nee!

Oilovr, shampoo, conditioner, wax, droog, fizzy, haar, hair, dry, haircare, haarverzorging, multitool, beautysome, 4

Met een olie je haar wassen betekent echter wel geen weelderige schuimmassa en dat is wel lastig want wij consumenten zijn nu eenmaal verslaafd aan schuim. Het valt mij dan ook meteen op dat het best lastig is om het product in mijn (gelukkig heb ik kort haar) haar te masseren. Het lijkt op 1 plek op te hopen, maar dit is een beetje gevoel, want na goed masseren merk ik op dat het toch wel overal komt.
De mint die eraan is toegevoegd geeft een licht tintelend gevoel op je hoofdhuid en het ruikt ook nog eens fris.

Mijn haar stylen

Omdat ik vaak na het wassen nog een conditioner gebruik, was dat even raar, want krijg is straks wel mijn haar uit de knoop? Tijdens het stylen voelde ik naarmate mijn haar droger werd dat het stevig aanvoelde, alsof ik er al wat gel en wax in gedaan had.

Oilovr, shampoo, conditioner, wax, droog, fizzy, haar, hair, dry, haircare, haarverzorging, multitool, beautysome, 4

Op de foto zie je mijn haar voor het ‘reinigen met Oilovr’ en rechts is na.

Ook voelde ik dat het meer souplesse had en zoals dat bij een ander haar product benoemd wordt… ‘Son je haar danst’. Tot nu toe kan ik alleen maar stellen dat ik zeer tevreden ben.

The day after…

Bij een bosje stro was je niet elke dag je haar, althans ik niet. Vaak zet ik een droogshampoo in voor de haarinzet, omdat die dus erg snel vettig kan worden. Ook al sport ik, ik was ze niet elke dag. Dus ik was heel benieuwd hoe mijn haar zou zitten… helaas was het erg vettig op mijn hoofdhuid en zakte mijn speels bosje haar in als een plumpudding. Oplossing dan maar droogshampoo of toch nog een keer wassen met Oilovr?

Het laatste besloot ik te doen.

En gelukkig was daar weer mijn fijne haardos terug. Alleen nu was ik mijn haar omdat mijn hoofdhuid vet is en voorheen kon ik dat rustig laten tot ongeveer 3 dagen na laatste wasbeurt. Dus, om een lang verhaal kort te maken… ik zit dus in dubio!
Wat is nu wijsheid? Bij beide heb ik voor en nadelen.

Oilovr heeft wel als pluspunt dat ik veel minder styling gebruik! Dus ja, zeg het maar…

Oilovr, shampoo, conditioner, wax, droog, fizzy, haar, hair, dry, haircare, haarverzorging, multitool, beautysome, 4


Verkoop:

Oilovr is HIER te koop en kost voor 200 ml 23,00

Heb je een kapperszaak of wil je graag meer over Oilovr weten, neem dan hier CONTACT op.

 

Like

Laat een reactie achter!