Spa, drinkwater, ontdekking, educatief, kinderen, leren

ONTDEK DE GEHEIMEN VAN HET MINERAALWATER VAN SPA

img_1477

Tip: bezoek tijdens de herfstvakantie het Eaudyssée de Spa

De Belgische Ardennen is een geliefde bestemming tijdens de herfstvakantie. De prachtige natuur met de schitterende herfstkleuren maakt deze regio erg aantrekkelijk in deze periode. Je kunt er fantastisch wandelen, eindeloos fietsen en mooie steden bezoeken. Een bezoek aan het Eaudyssée de Spa, waar je alles kunt zien, proeven en horen over het natuurlijke mineraalwater van Spa, is een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele gezin. En dat op slechts een half uurtje rijden van Maastricht!

Bezoekerscentrum Spa, educatief, ontdekken, kinderen, spa, drinkwater, ontstaan

Een kijkje achter de schermen

Het Eaudyssée de Spa (gelegen in de stad Spa) behoort tot Spa Monopole, de locatie waar Spa natuurlijk mineraalwater wordt gebotteld en direct in contact staat met de bronnen. In dit bezoekerscentrum kun je alle geheimen van het natuurlijk mineraalwater van Spa ontdekken: van de geschiedenis van de bronnen en de rijke natuur in de Venen tot het bottelen van de verschillende mineraalwaters en limonades van Spa. Op een speelse en interactieve manier word je als bezoeker rondgeleid in de unieke wereld van Spa. Het bezoekerscentrum richt zich zowel op volwassenen als op kinderen. Kinderen kunnen er meedoen aan met een ontdekkingsspel waarbij een tablet wordt gebruikt om antwoord te vinden op vragen over natuurlijk mineraalwater. Alle informatie in het Eaudyssée de Spa is beschikbaar in het Nederlands en Frans.

Alleen de puurste natuur geeft het puurste water

Spa mineraalwater is afkomstig uit een bijzonder natuurgebied, de Venen, van ruim 13.000 hectare (dat zijn maar liefst 26.000 voetbalvelden) in het hart van de Belgische Ardennen. Na een lange ondergrondse reis worden regenwater en sneeuw gebotteld als het natuurzuivere mineraalwater Spa. Al 125 jaar stelt Spa alles in het werk om het natuurgebied zo puur mogelijk te houden om zo de kwaliteit van het natuurlijke mineraalwater te garanderen voor toekomstige generaties.

Spa, drinkwater, puur, natuur, schoon, water
PRAKTISCHE INFORMATIE

VOOR WIE ?

• Voor iedereen
• Voor kinderen en volwassenen
• Ontdekkingsspel voor kinderen

TOEGANGSPRIJZEN

• Tarief : € 5,-
• Kinderen 0-6 jaar : gratis
• Kinderen 7-12 jaar: €2,50
• Studenten/senioren (met kaart) : € 4,-
• Begeleiders klassen : gratis

Het ticket geeft recht op een drankje. Kinderen die meedoen met het spel krijgen ook een T-shirt

WAAR ?

In de fabriek Spa Monopole, rue Auguste Laporte 34, 4900 Spa.

WANNEER ?

Op afspraak van maandag t/m vrijdag, van 9.30 uur – 11.30 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur
Reserveren is niet nodig
(gesloten tijdens het weekend en op feestdagen).

INFORMATIE & RESERVEREN

Via de website
www.eaudysseedespa.be

Like
    jeapiebel
    13 Oct 2016
    11:14am

    Wat leuk en interessant klinkt dit. Al beken ik dat meestal kraan waterdrink. Als ik uit ga wil ik nog wel spa of spa rood drinken.

Laat een reactie achter!