Drs. Adamo, Ivy Clinics, ooglid, correctie, boven, onder, PlexR, vrouw, ingreep, foto’s, alle dagen, per dag, ingreep, vertellen, ervaring

Ooglidcorrectie boven en onder bij Ivy Clinics

Soms wil je er niet jonger uitzien, maar kies je voor een ooglidcorrectie om andere redenen. Een van die redenen in mijn geval was dat ik altijd een druk op mijn ogen voelde en dagelijks hoofdpijn had. Vandaag vertel ik je alles over mijn ervaring bij Ivy Clinics.

Ooglidcorrectie

Boven & onder

Een ooglidcorrectie is eigenlijk een procedure die door veel vrouwen gewenst is, maar vaak ook een struikelblok vanwege het niet weten hoe het nu verloopt. Vandaar dat ik toch de behoefte had om hier een stuk over te schrijven. Vaak zie je alleen de voor en na foto’s maar wat er in de tussentijd zich afspeelt is veelal een raadsel.

De gordijnen gaan als het ware hier open, letterlijk en figuurlijk, want mijn ‘overhangende gordijnen’ krijgen een zoompje!

De intake

Twee weken geleden ging ik onder het mes bij Ivy Clinics, nadat ik eerst een maand daarvoor een kleine intake had gehad bij 1 van de assistentes van dokter Natale Adamo, die in Westervoort de correcties uitvoert.
Tijdens zo’n intake kijken ze naar de oogleden en hoeveel er overhangt. In mijn geval voldoende om boven het aan te pakken. Ook onder wilde ik nu toch echt van die lelijke losse vellen af, maar daar was nog even de vraag of het wel nodig was en/of reëel gezien het feit dat ik daar al een PlexR gehad had. Er moet voldoende huid zijn om te snijden, maar ook om te hechten. De vetpockets konden wel verwijderd worden. Dus hierover zou de assistente nog met Drs. Adamo in overleg gaan.

Een paar dagen later kreeg ik groen licht om de ingreep zowel boven als onder uit te laten voeren en gelijk een prijsopgave. Deze viel mee, omdat er dus geen canthopexie nodig is. Een canthopexie is een extra uitvoering in een ooglidcorrectie, dwz dat er een spiertje ingekort word.

De dag van de ooglidcorrectie

Mijn ooglidcorrectie stond op 10 november 2020 ingepland om 19.00 uur in de avond. Ideaal, want dan zou ik direct daarna mooi mijn bedje in kunnen duiken (nou, dat duiken werd voorzichtig aan gaan liggen).

Drs. Adamo, Ivy Clinics, ooglidcorrectie, boven, onder, PlexR, vrouw, ingreep, foto’s, alle dagen, per dag, ingreep, vertellen, ervaring

Was ik zenuwachtig? Heel eerlijk, ja! Naarmate de tijd naderde, des te zenuwachtiger ik werd. Het had meer te maken met hoe kom ik er uit te zien, dan zenuwen voor de ingreep zelf.
Kijk, ik heb net een relatie van een paar maandjes en dan zadel je jouw nieuwe partner al op met een beeld van een in elkaar geslagen muts! En je hoopt niet dat hij gillend wegrent… zit je daar in een vreemde stad, met twee blauwe kijkers.

Ivm Corona mocht hij dus niet mee naar binnen, maar hij bracht mij tot aan de voordeur en ging daarna bij zijn broer koffie drinken. Gelukkig was hij heel dichtbij en dat gaf mij een goed gevoel.
Eenmaal binnen heb ik nog wel 3 keer gecontroleerd in mijn agenda of ik wel op de juiste dag en tijd er was. En dat was ik, dus geen reden tot paniek.

Ik werd ontvangen en kreeg na een tijdje wat medicatie toegediend. Een eerste antibiotica pil, een roesje en een allergie tabletje. Gelukkig weet Drs. Adamo hier veel vanaf, want hij heeft ook jaren geleden gepraktiseerd als huisarts.

De ingreep

En dan mag je naar binnen… Drs. Adamo maakte even kennis en bekeek mijn ogen nog eens zorgvuldig na en besprak de ingreep kort. Hij adviseerde mij om toch nog een PlexR behandeling na de ooglidcorrectie onder uit te laten voeren. Ik schrok, want iets wat ik NOOIT meer wilde, werd nu opeens geadviseerd. Hij legde uit, dat het vetweefsel onder weggehaald werd, maar de huid te minimaal was om gesneden te worden. Door de PlexR zou het resultaat veel beter zijn, doordat je na het hechten de huid versmelt (PlexR is een laser techniek, dus het brand).

Hierna werden enkele foto’s genomen, want ja over 3 maanden willen we wel resultaat zien.

Ik schreef over PlexR al eens eerder een artikel.
Die ik bij een andere praktijk liet uitvoeren!

Kwestie van goed verdoven

En dan mag je plaatsnemen in de behandelstoel. En worden je ogen afgetekend met een speciale stift.
Toen ik daarvan een foto maakte, moest ik wel lachen! Ik zei tegen Drs. Adamo dat hij niet geslaagd was als Mua… een eyeliner kon hij echt niet zetten, dus vooral blijven oefenen!

Drs. Adamo, Ivy Clinics, ooglidcorrectie, boven, onder, PlexR, vrouw, ingreep, foto’s, alle dagen, per dag, ingreep, vertellen, ervaring

Tja, dat zette gelijk de sfeer en als je mij kent, dan weet je dat het gelijk de spanning breekt.
Ook het zetten van de verdoving, ik vroeg gelijk of ik dit keer echt niks zou voelen, want in het verleden heb ik al twee keer meegemaakt dat alles gewoonweg niet goed verdoofd was.
Gelukkig hebben ze bij Ivy Clinics ‘sterk spul’ en alleen het prikje voelde ik. Daarna leken mijn ogen op te zwellen en geparkeerd te staan in de vriezer, wat voelde dat koud zeg!
Dat opzwellen is nodig om te kunnen snijden, vandaar dat er ook een aftekening plaatsvind.

En klaar is Klara!

Voor je het in de gaten hebt, ben je klaar met de ingreep. Het is echt zo gebeurd. Je voelt er totaal niks van en het is ook niet eng, mede door het roesje voel je je super relaxt.
Het snijden, het knippen van het vet, wat ik wel meekreeg, het hechten… achteraf dacht ik, uhmmmm waar was ik dan? Zo makkelijk!

 


De PlexR

Daarna kwam de PlexR behandeling nog… en toen kreeg ik dus wel weer even een flashback naar die eerste keer… nu ging ik toch even peentjes zweten.

Deze werd nu uitgevoerd door een assistente en dat voelde goed, ze was superlief, ze verzekerde mij dat het geen pijn zou doen. En ze had gelijk, de verdoving werkte nog en zodra ik wat zou voelen, werd er wat bijgezet.
De laatste 3 puntjes die werden gezet voelde ik wel, maar ach, even kiezen op elkaar en denken, we zijn er!

Daarna werden mijn ogen gekoeld en mocht ik mijn partner bellen dat ik klaar was. Ik keek op de klok en schrok toch dat dit bij elkaar nog zo’n twee uur in beslag genomen had.

Drs. Adamo, Ivy Clinics, ooglid, ooglidcorrectie, correctie, boven, onder, PlexR, vrouw, ingreep, foto’s, alle dagen, per dag, ingreep, vertellen, ervaring


Herstellen

En dan volgt het herstellen van je ooglidcorrectie. Ik verzeker je dat dit bij iedereen anders is en dat mijn ervaring wellicht te mooi voor woorden is. Waarom? Omdat dit zeer voorspoedig verliep. Ik heb werkelijk geen pijn gehad, totaal geen ongemak en voordat ik het wist, was de week voorbij en konden de hechtingen eruit.

Enkele tips!
 • Zorg voor een extra hoofdkussen
 • Koop een nekkussentje
 • Slik een week van te voren Arnica D druppels
 • Schaf oogdruppels aan, voor gevoelige ogen!
 • Neem voldoende paracetamol in (1000 mg per keer)
 • Schaf een goede droogshampoo aan (Balea)

Ik heb de eerste 2 dagen goed gekoeld, om het uur 10 minuten. Dit deed ik in eerste instantie met een koelbril, maar die heb ik terug gestuurd, want het brilletje van Ivy Clinics werkte stukken beter. Die koel bril was zo hard en niet buigzaam en met wonden wil je dat het zacht zit.
Het brilletje van Ivy Clinics deed ik in de vriezer en haalde hem er 5 minuten voor het koelen uit, dan ligt het zalig op je ogen.

Neem echt je rust! Ik kan je verzekeren dat dit echt geen straf is en geniet ook hiervan, nu heb je de kans! Dat doe je het beste met een nekkussentje, die ik kocht bij de Action. Het voorkomt dat je gaat draaien met je hoofd en niet per ongeluk op je hechtingen gaat liggen.

Geduld, geduld en nog eens geduld.

Na je ooglidcorrectie moet je vooral geduld hebben, want je wilt natuurlijk adhoc resultaat zien. En al zie je wel al verschil (als dit lukt door de zwellingen heen) toch ga je pas na 2 weken echt resultaat zien.
De korstjes, de littekens, het ziet er de eerste dagen gewoonweg niet uit. Punt…
De hechtingen smeer je in met een speciale crème, hierover krijg je van mij nog een apart artikel!

Ooglidcorrectie

Na enkele dagen, toen de hechtingen werden verwijderd ging het herstel ontzettend snel.

Je kunt net als ik dus ook bultjes krijgen als reactie op het hechtdraad en dan ben je dus nog even verder verwijderd van je mooie ogen. En ja ik heb ook gevloekt… want met die bultjes had ik dus totaal geen rekening mee gehouden… je denkt op zo’n moment echt wel, wat heb ik mijzelf aangedaan.

Klik op het logo om alle foto’s te bekijken. Dit op eigen risico!

Nadelen

Enkel nadelen die ik dus ben tegengekomen zijn, wazig zien, gevoelloosheid wimper rand, droge ogen, die stomme bultjes, schilferige huid (mijn wenkbrauwen hadden roos) als reactie op de jodium.

Een vervelend stukje hechtdraad dat in mijn oog stak! Die heb ik zelf maar met pincet naar buiten geduwd en vastgeplakt met hechtpleister.
En de hechtingen eruit halen was ook toch wel pijnlijk, daar er korstjes gevormd waren door het bloed, tja dat ruk je dan ff spontaan los.

Je haar wassen… ik raad aan om dit gewoon niet te doen! Hou het vol, je kunt het! Het voordeel is dat je je hechtingen met rust laat, geen gedoe.


Ooglidcorrectie, ivy clinics, updat, 7 maanden later,


Conclusie

Al met al mag ik totaal niet klagen en ben Ivy Clinics dan ook echt dankbaar dat ik zo snel terecht kon en dat alles zo soepel verlopen is.
En zoals je al kon zien op social media en in mijn Instagram stories, liep het genezen echt super vlot.

Ik heb zelf voor deze ingreep betaald, dit is niet vergoed door een zorgverzekering! 

Like
4
  Nancy
  26 Nov 2020
  7:02am

  Ja fijne kliniek hè! Natale is zo’n fijne man! Heerlijk he, zo’n ingreep!

  Ann Ages Gracefully
  26 Nov 2020
  7:32am

  Spannend hoor maar volgens mij heel mooi geworden.

  juliawaterreus
  26 Nov 2020
  7:40am

  Wauw ziet er mooi uit Sonja

  Babs
  26 Nov 2020
  1:31pm

  Ziet er goed uit! Ik heb er nog steeds geen spijt van, veel fijner zonder dat drukkende gevoel de hele tijd. Wat super dat je ook een roesje kreeg, dat was ook wel wat voor mij geweest.

  Tessa
  26 Nov 2020
  5:54pm

  Wat fijn dat het een goede ervaring is geweest voor je! Ik zou denk ik helemaal gek worden van dat hechtdraadje bij mijn oog! HaHaHa

Laat een reactie achter!