Payot, BLUE, light, licht, technologie, Techni liss, beauty, bescherming, protect, blauw licht,

Payot | Zo bescherm je jouw huid tegen BLUE LIGHT

Het BLUE LIGHT van je smartphone, tablet, computer, led scherm, etc. brengt ons slaap/wakker zijn systeem grondig in de war. Maar het beschadigd ook onze huid en ogen. De eerste onderzoeken uit laboratoriums bevestigen dat het leidt tot oxidatieve stress van de huid.

Wat is Oxidatieve stress?

Door oxidatieve stress vindt er oxidatieve afbraak van lipiden plaats, waardoor de cellen meer energie gaan gebruiken voor het stabiliseren van de celmembraan. Ook vindt er oxidatieve proteïneveranderingen plaats en wordt door de oxidatieve stress het DNAbeschadigd. Deze gevolgen van oxidatieve stress zijn mede verantwoordelijk voor het verouderingsproces.

Hoe kun je jouw huid beschermen?

Aanbevolen word om je telefoon of tablet zoveel mogelijk in te stellen op nachtmodus. Je kunt ook een folie aanbrengen die de hoeveelheid schadelijk licht beperkt, maar nog beter is eigenlijk om jouw huid te beschermen tegen deze invloeden.

Diverse crèmes zijn er al op de markt die filters hebben ingebouwd (net als zonnebrand bijvoorbeeld) om je huid minder bloot te stellen aan het schadelijke BLUE light.

Payot | Techni Liss

Payot, BLUE, light, licht, technologie,

Techni Liss Dagcrème & serum

Deze chrono-actieve verzorging helpt de hele dag door bij het bestrijden van dagelijkse agressies. De huid is beschermd tegen de effecten van blauw licht en rimpels en lijntjes zijn gladgestreken.

De ultra-smeuïge textuur smelt samen met de huid en zorgt de hele dag door voor een zacht en comfortabel resultaat.

Payot, BLUE, light, licht, technologie, Techni liss, beauty, bescherming, protect, blauw licht,

Ik heb natuurlijk deze crème en het serum zelf uitvoerig getest, mede doordat ik zelf best wat tijd doorbreng achter mijn tablet… mijn raam naar de buitenwereld noem ik het wel eens. En schrik niet dat wij samen goed zijn voor gemiddeld 6 uur per dag… ik werkte vroeger achter een Apple en dat was al 8 uur op 1 dag! Dat is serieus veel blootstelling aan BLUE light!

Tegen de zon beschermen wij ons wel, waarom dan niet tegen deze schadelijke factor? Ik denk omdat veel mensen helemaal nog niet bewust zijn van wat onze technologie ook kan doen in mindere positieve zin dan.

Deze crème brengt overigens heel fijn aan en ik heb nu nog meer dan de helft over, dus ook zuinig! Je hoeft een crème ook niet als dikke pap aan te brengen, dat was vroeger nog heel gewoon in het nivea tijdperk!

Payot, BLUE, light, licht, technologie, Techni liss, beauty, bescherming, protect, blauw licht,

Deze dagcrème geeft een fijn beschermd gevoel en mijn huid voelt en ziet er ook strakker uit!

Voordat je de dagcrème aanbrengt kan ik je aanraden om het serum ook aan te brengen, het is geen moeten, maar het geeft mij wel extra hydratatie.

Het serum heeft een mooie zachte textuur en brengt ook wederom heerlijk aan.

Payot, BLUE, light, licht, technologie, Techni liss, beauty, bescherming, protect, blauw licht,

Natuurlijk kan ik niet zelf meten of mijn huid nu beter beschermd is tegen BLUE light invloeden, maar heb wel vertrouwen in het merk Payot dat ze mij nog lang mooi willen houden! 

En om dat te doen hebben ze ook nog een nachtcrème, een ooggel en een masker ontwikkeld om met deze complete lijn, jouw huid optimaal te beschermen.

BLUE TECHNI LISS WEEK-END

Chrono-onthullende peeling masker.

Payot, BLUE, light, licht, technologie, Techni liss, beauty, bescherming, protect, blauw licht,

Dit peelingmasker strijkt rimpels glad en regenereert de huidstructuur. Zeer handig dankzij het meeneemformaat en de korte rusttijd van 15 minuten!

Een masker van stof 100% naturel en recyclebaar in individueel formaat, ideaal voor het weekend.

Ik heb dit masker natuurlijk ook mogen testen en deed dit samen met een vriendin. We vonden dat de maskers fijn van formaat zijn en passend bij elke gezichtsvorm.

Bij peeling denk je vaak aan een draaiende beweging, maar dat is scrubben mensen! Een peeling is dus met de actieve ingrediënten in dit masker, een behandeling die een beetje een laagje van je huid haalt om zo weer een frisse uitstraling te krijgen.

Peelings voor thuis bevatten daarom lagere concentraties exfoliërende werkstoffen. Tijdens een peeling kan jouw huid fris aanvoelen en kan je een lichte tinteling ervaren, maar er mag geen zichtbare afschilfering of hersteltijd zijn, dan zijn de zuren die in een peeling zitten te agressief voor jouw huid.


Al met al ben ik blij dat ik werd uitgenodigd door Care Cosmetics, een tijdje geleden, om meer informatie te krijgen over het fenomeen BLUE light! Ondertussen heb ik een folie besteld voor mijn tablet en zet het licht ook minder fel. Alle kleine beetjes helpen! Want we willen toch zo lang mogelijk die jonge uitstraling behouden?


Wil je weten waar de producten van Payot te koop zijn? KLIK HIER

 

 

 

Like
  Marije
  26 Feb 2019
  6:31am

  Mooi dat steeds meer beauty merken zich bewust worden van het effect van blue light.

  bychristiana
  26 Feb 2019
  7:00am

  Ik gebruik de oogcreme uit deze lijn nu dagelijks en die vind ik echt heel fijn. Het nachtmasker heb ik ook geprobeerd, maar die vond ik te lang ‘plakkerig’ blijven op mijn huid. Jammer, want tot nog toe vond ik eigenlijk alles van Payot erg fijn om te gebruiken.

  Deb
  26 Feb 2019
  9:22pm

  Klinkt heel goed! Ik ben zelf nog niet bekend met Payot maar heb er vooral goede verhalen over gelezen. Het valt me op dat er steeds meer producten op de markt komen die tegen blauw licht beschermen. Tijdens een event van Paula’s Choice vorig jaar mei hoorde ik er voor het eerst over. Goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht.. en is tegelijktijd natuurlijk ook business voor de merken 😉

  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  28 Feb 2019
  7:49pm

  oeeh! Ik kende dit merk nog niet maar klinkt zeker fijn. 🙂

  Liefs
  x

  weekoverzicht Little By Me #8 | Heerlijk ontspannen weekje
  24 Apr 2021
  6:03pm

  […] Wat heb je toch een heerlijk kind. Het is wel een denker volgens mij, althans dat zie ik in zijn oogjes! Sonja Van de Sande onlangs geplaatst…Payot | Zo bescherm je jouw huid tegen BLUE LIGHT […]

Laat een reactie achter!