Pearle bestaat 60 jaar | Nieuwe bril uitzoeken

Hoera, Pearl 60 jaar en dat moet gevierd worden! Dat doet Pearle met de 3 voor 1 actie! En dan kies je een tweede fashion bril uit voor jezelf en krijg je een waardebon van 150,- voor een ander!

Natuurlijk wilde ik de service van Pearle ook ervaren en ging op pad voor een bril.

Pearle, 60 jaar dé oogexpert

De jaren verstrijken en naast rimpels, pijn klachten bij het opstaan en grijze haren, gaat mijn zicht ook steeds meer achteruit.

Tijd voor een oogmeting en gelijk kijken voor een nieuwe bril, want naast de leesbrilletjes heb ik denk ik meer nodig sinds korte tijd, want ik moet steeds meer knijpen om goed te kunnen zien.

Gelukkig ben je bij Pearle aan het goede adres en krijg je een hele goede begeleiding naar jouw bril toe.

De ogen test

Voordat je jouw ogen laat testen bespreek je met de opticien van Pearle wat je klachten zijn en de wensen.
Dan weten ze ook of je een bril wilt of lenzen, want de meting verschilt en dit vooraf kenbaar maken scheelt een hoop onnodig meetwerk.
Ik ga voor de bril, want lenzen kunnen niet ivm mijn allergie.

Voormeting

Met een autorefractor wordt een voormeting uitgevoerd. Hieruit komt een indicatie over de sterkte van je oogafwijking.

Voormeting, pearl, oogtest, ogen, verziend, bijziend, bril, lenzen, 50 plus
De oogdruk wordt gemeten. Dit zegt iets over de gezondheid van je ogen. De opticien kan je doorverwijzen naar de oogarts.

Uitgebreide meting

Daarna neem je plaats in de stoel waar met een apparaat en diverse lenzen je ogen worden gemeten en welke sterkte er nodig is voor je toekomstige bril.

Oogmeting, sterkte, oogafwijking

 

Via het lezen van letters, kleuren en testen wat het prettigst leest komt de opticien tot het eindresultaat. Dit wordt geprint en opgeslagen in een persoonlijk bestand.
Daarvoor hebben ze jouw persoonlijke gegevens nodig.

De bril uitkiezen.

Nu duidelijk is welke sterkte je nodig hebt en of je gaat voor enkelvoudige of multivocale glazen is het uitkiezen van de bril natuurlijk het leukste! De opticien kan jou daarin adviseren, want niet elk montuur is geschikt voor bepaalde glazen.

Pearl, bril, uitzoeken, variofocaal, enkelvoudige, glazen, lenzen
Ik kreeg tijdens het uitzoeken hulp van de aardige dame van Pearle in Helmond. Ze dacht echt met mij mee en zei ook eerlijk of iets mij mooier maakte of juist strenger. Daar hou ik van, dat geeft dan uiteindelijk de doorslag welk soort montuur het beste past.

Montuur, uitzoeken, nieuwe, bril

Online kun je bij Pearle al natuurlijk rondkijken wat past bij jouw persoonlijke voorkeur, echter een bril moet je ook staan. Zo had ik de zin gezet op een bepaalde lijn van Pearle, die achteraf heel mooi was, maar niet passend bij mijn gezicht.

Dat uitzoeken is toch best nog pittig, gelukkig hebben ze bij Pearle ook een kopje koffie of thee voor de klant.

Emporio Armani

De bril die uit de bus gekomen is, is een model van Emporio Armani. Een bril met grotere glazen, licht montuur, maar vooral een beetje apart. Ik ben niet het type doorsnee en wilde of iets met steentjes of iets met een kekke vorm, nou dat heeft deze dus wel.

Emporio, Armani, bril
Even in de spiegel kijken of het deze echt gaat worden, want tja het is toch iets watje een tijdje gaat dragen.

Daarna gaat de opticien de bril goed zetten, zodat er nog een andere meting gedaan kan worden, namelijk het kijk punt.

Bril, uitzoeken, pearl, opticien, emporio, armani
Dat is nogal iets wat best nauwkeurig moet, anders zet je de bril op je neus en moet je constant wazig zien omdat het leesgedeelte in de weg zit.

Dus laat dit goed meten, heel erg belangrijk.Sta ik eindelijk ook eens stil en loodrecht! Ik durfde gelukkig nog te ademen! 🤪

Brons, zilver, goud of diamant?

Nee ik kreeg geen medaille voor goed gedrag, sterker nog ik maakte weer de nodige grappen en had ook best veel lol samen met de dames van Pearle!

Wat ik met deze termen bedoel is dat je uit diverse soorten glazen kunt kiezen met bijbehorende afwerking.

Glazen, uitkiezen, varifocaal, multifocaal, enkelvoudig, glas
Op de website staat alles hierover duidelijk beschreven, wellicht beter om daar even te kijken!

Even geduld…

De multifocale glazen moeten gemaakt worden en dan zijn ze na een week klaar, dat is best nog wel vlot! Er is bij Pearle ook een service dat je glazen kunt krijgen na 1 uur, dit zijn leesbrillen en enkelvoudige glazen!

Ik belde een week later en kon mijn bril ophalen. Ik ging samen met mijn moeder, die was ook wel nieuwsgierig geworden naar mijn nieuwe bril.

Pearle, bril, klaar, passen, helmond

Nog een laatste afstelling van de bril, zodat deze goed op je gezicht staat. En dan even kijken of het zicht verbeterd is. Nou, de lijnen van letters zijn weer vlijmscherp en in de verte zag ik ook een stuk beter. Ik hoefde niet meer zo te focussen.

Gratis?

En dan afrekenen?
Nee, ik hoefde niks te betalen!

Waarom? Dat lees je hier… Pearlblog lezen!


Hoe vind je mijn nieuwe bril? Laat het mij weten via een reactie!

Pearle, Helmond, winnares, Sonja van de Sande, nieuwe, bril


Met dank aan Pearle Nederland voor de fotografie.
En natuurlijk de mooie bril, ik ben er heel erg blij mee!

Like
1
  ByChristiana
  12 Nov 2019
  6:14pm

  Wat een mooie bril, staat je goed en past ook echt bij jou. Ik wil dit jaar ook nog even naar de opticien voor een nieuwe bril. Ik draag hem niet de hele dag door, maar wel bij werken aan de computer en bij lezen, en dan kan ik hem dus echt niet meer missen. Het lijkt me dus erg goed om een back up te hebben, voor het geval er iets met deze gebeurt;-)

   YuStSoMe
   13 Nov 2019
   8:35am

   Ja ik heb mijn oude leesbrillen nu overal liggen, want het is nog wennen om de bril de hele dag op te hebben!

  Daphne - verdraaidmooi
  17 Nov 2019
  12:07pm

  De bril staat je echt prachtig! Ik ben ook aan het kijken voor een nieuwe bril, alleen had ik helaas geen goede service bij Pearl. Misschien dat ik ze nog een kans moet geven…

Laat een reactie achter!