PerBlan Kruiden Tandpoeder tanden poetsen biologisch zonder fluoride kruiden citroen munt biologisch

PerBlan | Kruiden Tandpoeder

Poets je tanden op natuurlijke wijze!

Tandenpoetsen, het hoort erbij. Echter ik merk vaak dat mijn tanden er niet witter op worden en door mijn koffie een beetje gelig uitslaan.
Ik heb vroeger gerookt en toen was het nog een stuk erger. Mijn man heeft wel nog echt van die rokers aanslag op zijn tanden en ik vind dat jammer. Nu ik gestopt ben, wil ik steeds beter voor mijzelf zorgen. Ik herinnerde mij nog dat ik vroeger al jonge dame al eens een tandpoeder gebruikte, echter deze is uit de handel genomen omdat mensen tandglazuur problemen kregen. Is PerBlan dan beter? Ik ga de test aan…

PerBlan Kruiden Tandpoeder tanden poetsen biologisch zonder fluoride kruiden

Wat is PerBlan?

PerBlan is een natuurlijk tandpoeder, dat speciaal ontwikkeld is om aanslag (van bijvoorbeeld nicotine, thee of koffie) te verwijderen.
De zacht reinigende werking zorgt voor parelwitte tanden, alsof u net van de tandarts komt. Verkrijgbaar in 2 verfrissende smaken: Munt en Citroen.

PerBlan bestaat volgens de producent uit 100% actieve stoffen (85% kalkpoeder, 5% xylitol, 3% Saccharosemonopalmitaat, 3% zeezout en diverse plantenextracten), ten opzichte van 40 tot 60% in traditionele tandpasta’s.

PerBlan Kruiden Tandpoeder tanden poetsen biologisch zonder fluoride kruiden citroen munt biologisch

TENSIDEN: Alle tandpasta’s bevatten tensiden. Dit zijn stoffen die noodzakelijk zijn voor het verwijderen van vetten, olieen en vuil van de tanden. Ze verspreiden gelijkmatig alle andere ingredienten in de mond, wat hun volledige activiteit garandeert. Helaas bevatten de traditionele tandpasta’s petrochemische tensiden. Het gebruik van deze tensiden in de zeer gevoelige keel- en mondholte is sterk af te raden wegens de onzuiverheden die zij bevatten. Daarom gebruiken zekere producenten sodiumlaurylsulfaat, een specifieke tenside afgeleid uit kokosolie, die deze onzuiverheden niet bevat, maar niettegenstaande de verbruiker toch nog veel last kan bezorgen. De tenside die Perblan gebruikt heeft uitstekende reinigende en dermatologische eigenschappen, en is volkomen onschadelijk voor de gezondheid van de mond. Zij veroorzaakt geen allergieen noch irritaties van de slijmvliezen.

SMAAK: Perblan bevat de natuurlijke extracten van zoethout, citroen en eucalyptus die de kunstmatige smaakstoffen vervangen, die algemeen worden gebruikt. Ze geven een frisse adem, en het verfijnde mengsel maakt het dagelijks tanden poetsen iets om naar uit te kijken.

KALKPOEDER: De kalkpoeder onderdeeltjes in Perblan hebben een diameter van maximum 7 mikrometer. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat kalkdeeltjes met deze diameter het tandglazuur niet aantasten.

KRUIDEN: De natuurlijke extracten van kamille, salie, rozemarijn, melisse, tomentil, klein hoefblad en hamamelis reinigen, versterken en tonifieren. Ze hebben een bloedstelpend effect en zorgen voor een ontspannen gevoel in de mond.

ZEEZOUT: Perblan bevat een kleine hoeveelheid zeezout die het bloedstelpend effect nog verhoogt.

XYLITOL: Perblan bevat xylitol, dat een suiker-alcohol is en het enige natuurlijke zoetmiddel tot op heden bekend dat zich niet in een zuur kan omzetten. Xylitol is afkomstig uit aardbeien en pruimen en geeft een aangename smaak. Xylitol is geschikt voor diabetici. Het gebruik van xylitol is uitstekend voor de tandverzorging van kinderen.

Bron: Bewust ZEN

PerBlan Kruiden Tandpoeder tanden poetsen biologisch zonder fluoride kruiden citroen munt biologisch

Hoe gebruik ik het?

Tandenborstel nat maken, overtollig water van de tandenborstel schudden. Dan de tandenborstel in het poeder drukken zodat er wat poeder aan de tandenborstel blijft kleven, de tanden met verticale en cirkelvormige bewegingen poetsen. En niet vergeten dat er aan de achterkant van je tanden ook bacteriën zitten! 🙂

Ik nam als eerste test de citroen, maar allemachies wat is dat smerig! Ik dacht echt nu krijg ik een heerlijk frisse smaak, maar het lijkt wel een of ander zoutzuur! Nee zo erg ook niet, maar bah! Ik ben niet het type dat snel opgeeft en probeerde het een dag later nog eens. Okay dat was al minder heftig, maar dit koop ik geen tweede keer meer. Vreselijk!

De munt versie is een stuk lekkerder en ik kreeg ook meteen een herinnering aan de tandarts. Dat polijsten als het werk erop zit. Ik vind dat altijd zo lekker en het liefst zou ik dat dus elke dag willen ervaren. Yes dat kan nu met de munt! Die geeft mij echt datzelfde gevoel!

Is er verschil?

Ik heb geen voor en na foto’s omdat ik me schaam voor mijn scheve tanden. Helaas alleen met een operatie weer te herstellen en dat durf ik dus niet! Maar ik heb het nu een week getest en ik kan al stellen dat mijn tanden witter zijn. Niet van dat filmsterren wit, maar je ziet significant (jajaja net als bij wasmiddel) verschil in voor en na!
Jammer dat mijn man niet aan de citroen wilt, want hij had voor de munt gekozen om zijn tanden ook eens wat witter te maken… dus ik moet nog ff doorbijten met die trut citroen smaak.
Psssst, ik poets stiekem ook met munt hoor! 😉

Wat ik ook merkte is dat mijn tandvlees rustiger is geworden. Normaal ga ik met een mini borsteltje tussen mijn tanden en nou dan lijk ik echt een vampier. Nu zie ik bijna niets! Hier en daar een klein beetje bloedend tandvlees, maar het is zeker voor 75% minder geworden! Yes!

PerBlan Kruiden Tandpoeder tanden poetsen biologisch zonder fluoride kruiden citroen munt biologisch

Omdat ik nog wil kijken hoe het mijn tandglazuur behandeld, gebruik ik het vanaf nu alleen even in het weekend. Zo hou ik een balans tussen poetsen met tandpasta en poeder. Je hebt gelukkig niet heel veel nodig, maar toch ik ben wel zuinig om mijn eigen tanden!

PerBlan kocht ik via tandartsplein.nl  en het kost per doosje 2,29!


Ingredienten: Calcium Carbonate, Xylitol, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Chloride, Aqua, Chamomilla Recutita, Salvia Officinalis, Melissa Officinalis, Hamamelis Virginiana, Potentilla Erecta, Rosmarinus Officinalis (en die met citroen dus ook nog Aroma Citreum).

Zou jij gaan poetsen met een poeder als dat beter zou zijn? Of blijf je toch liever met een pasta poetsen?

Sonja yustsome blog hobby beauty make-up

Like
  Nancy
  11 Mar 2017
  8:18am

  Ik had ook scheve tanden maar heb ze bij de tandarts cosmetisch laten aanpassen. Vier onder en vier boven. Niet iedere tandarts heeft iemand in dienst die dit doet en t zal ook wel niet bij iedereen kunnen. Maar ik ben er super blij mee. Ik kan ze alleen nu niet meer laten bleken.

  jeapiebel
  11 Mar 2017
  8:53am

  Een operatie lijkt mij ook erg angstig om die keus te maken. Je bent niet de enige met scheve tanden. Ik ook. 😉 Gelukkig dat muntsmaak wel iets beter te doen is. Wel fijn dat het toch verschil maakt.

  Joyce
  11 Mar 2017
  6:54pm

  Jeetje, dat zou ik ook niet willen een operatie voor je tanden recht te laten zetten! Ik heb 6 jaar beugels gehad, ook vet pijnlijk en irritant vanwege een mega overbeet. Maar ze groeien alweer scheef Hahaha. Ben benieuwd hoe het smaakt!

  Babs
  12 Mar 2017
  3:54pm

  Smokers inderdaad, Anette was mij voor. Ik zal ook nooit een foto van mijn tanden plaatsen, vreselijk. Mijn volgende project wil ik bijna zeggen.
  Wat goed dat dit werkt, ik ga het zeker onthouden!

  Wendy
  12 Mar 2017
  9:11pm

  Dat wil ik ook wel eens proberen! Ik kan wel een tintje witter gebruiken. Hennie heeft een post over zwarte tandpasta….Die zet ik ook op mijn lijst! Fijn dat je verschil zag…Daar doe je het voor, toch? Ik ga voor de munt!

Laat een reactie achter!