Collistar, anti, dark, spot, pigment, vlekken, pigmentvlekken, ouder, vrouw, huid, huidverzorging, beautysome, review, new, pure actives

Pigmentvlekken | ANTI-DARK SPOT CONCENTRATE

Pigmentvlekken, de een haat ze en de ander denkt, het hoort er een beetje bij. Ik ben zelf het type, ach het is met een goede foundation nog wel te verdoezelen. Tot ik grote vlekken kreeg in mijn nek!
Die vlekken zijn ontstaan door het spuiten van parfum op die plek en mijn overgevoeligheid voor UV licht. Dus oeps, dat had ik nooit zien aankomen, nu moet ik daarmee leren leven! Of toch niet?

Pigmentvlekken

ANTI-DARK SPOT CONCENTRATE
GLYCOLIC ACID + NIACINAMIDE

Collistar, anti, dark, spot, pigment, vlekken, pigmentvlekken, ouder, vrouw, huid, huidverzorging, beautysome, review, new, pure actives


Dit product is gecreërd met als doel om donkere pigmentvlekken op de huid lokaal te behandelen. Het concentraat is versterkt met Niacinamide, vitamine PP, een stof die het lichaam zelf ook kan produceren, onderdeel van het B-groepvitaminencomplex, waarvan het vermogen om in te werken op huidpigmentatie bekend is. Daarnaast remt het concentraat de overdracht van melanosomen naar keratineocyten en vermindert het zichtbare pigmentvlekken geleidelijk.

Bij regelmatig gebruik vermindert het de intensiteit en grootte van pigmentvlekken veroorzaakt door zon, veroudering, hormonale veranderingen en/of acnelittekens.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigmentatie van de huid ontstaat door de zon. Kort door de bocht dan, want naast dat de zon een grote factor speelt heeft ook de hormonale verandering effect op het krijgen van pigmentvlekken.
Vaak wijten wij het aan het ouder worden, dat klopt ook wel, hoe ouder je wordt hoe meer zon je ook hebt gehad op de huid. Door hormonen in de zwangerschap ontstaat er het zogenaamde zwangerschapsmasker, door hormonen in de overgang krijg je een dunner wordende huid en die is weer gevoeliger voor UV straling.

Collistar, anti, dark, spot, pigment, vlekken, pigmentvlekken, ouder, vrouw, huid, huidverzorging, beautysome, review, new, pure actives

Mijn huid voordat ik startte met de crème van Collistar.

Mijn huid

Ik kom niet vaak in de zon, toch heb ook ik pigmentvlekken. Hoe dan? Dit kan ook de oorzaak hebben dat ik veel medicatie in mijn leven geslikt heb. En de vlekken in mijn hals zijn veroorzaakt door het spuiten van parfum, dat in combinatie met UV heeft ervoor gezorgd dat het daar donkerder is.

Anti-dark spot concentrate getest

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar dit nieuwe product van Collistar dat mijn pigmentvlekken zou kunnen aanpakken. Kijk, 100% verdwijnen zullen ze niet met een crème, daarvoor moet je echt een radicalere aanpak als laser in gaan schakelen, maar zelf ben ik daar ‘nog’ niet van.

Een stap zou dus deze crème zijn om kleinere vlekjes aan te pakken. En ik heb inmiddels meer dan 4 weken het product dagelijks aangebracht (liefst ochtend en avond).

 


Ik moet zeggen dat het fijn is om aan te brengen, gewoon voor je dagelijkse verzorging. Nu gebruik ik altijd al een SPF, maar doe je dit niet, dan is dat wel heel belangrijk om dat tijdens het gebruik van deze crème te doen.

Waarom SPF gebruiken?

Je huid wordt een klein beetje gevoeliger doordat er een minimale chemische werking in gang gezet wordt. Zie het als ontkleuren van je haren, dat is ook met een chemisch product. In principe bleek je nu je huid, al is dat wel niet zo agressief hoor!

 

Het resultaat?

Ja, dat is natuurlijk de hamvraag, wat is het resultaat? Had ik dit verwacht?

Eigenlijk had ik niks verwacht! Ik ben altijd een beetje sceptisch met dit soort beloftes, want wat moet een crème mij nou bieden? Alhoewel, ik krab mij toch even achter de oren, diverse andere producten helpen wel, dus…

Collistar, anti, dark, spot, pigment, vlekken, pigmentvlekken, ouder, vrouw, huid, huidverzorging, beautysome, review, new, pure actives

Mijn huid na 4 weken pigmentvlekken behandeling.

Vooral mijn voorhoofd, daar zag ik de nieuwste vlekken echt verdwijnen! De oudere vlekjes die er al een paar maanden zaten op mijn huid werden minder donker! Alles verbleekte! Verdwijnen deden ze niet, maar dat is niet erg, ik ben hier al super tevreden mee!

Exfoliëren

Een ander product om je pigmentvlekken aan te pakken is exfoliate! Hierover binnenkort meer…


Verkoop: Producten uit de Pure Actives lijn van Collistar zijn verkrijgbaar bij Douglas.nl

 


 

 

Like
    Tessa Bowie
    7 Mar 2020
    9:08am

    Fijn om te lezen dat dit product redelijk goed zijn werk doet. Zelf heb ik (nog) geen pigmentvlekken.

Laat een reactie achter!