Hoe kun jij zelf een lekkere likeur maken? Dat kan dankzij de ‘doe het zelf likeuren van Pineut’. Deze likeuren van Pineut bestaan uit een mooie fles boordevol zorgvuldig samengestelde ingrediënten en het enige wat jij zelf hoeft te doen is alcohol toe te voegen en eventueel nog wat verse items, afhankelijk van de gekozen likeur!
Binnen een paar dagen, tot een paar weken heb jij je zelfgemaakte likeur en daar ben ik zelf ook mee aan de slag gegaan!
Likeuren van Pineut
Pineut is feitelijk de uit de hand gelopen hobby van Femke en Marlies. Twee vriendinnen die gek zijn op smaken, kruiden en specerijen. Wat ooit begon met samen een beetje experimenteren op zolder, is ondertussen uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland! Afgelopen jaren is namelijk niet alleen ons team, maar ook ons assortiment flink gegroeid. En nog steeds werken we dag in dag uit aan de nieuwste combinaties en de lekkerste doe-het-zelf producten.
Bron: Pineut.nl
Klaar voor een kus!
Wist je dat ‘Klaar voor een Kus’ van Pineut heel veel weg heeft van de wereldberoemde limoncello? Dit likeurtje doet het eigenlijk altijd wel goed op een zomerse dag, het is heerlijk fris… natuurlijk serveer je hem ijs en ijskoud!
En het is ook nog eens de eerste Pineut die Femke en Marlies op de markt gebracht hebben en niet verwonderlijk dat dit een van de meest verkochte likeuren is van hun hand.
Frisse mond
Waarom dit likeurtje ‘Klaar voor een kus’ heet leg ik hier even uit. Toen er in de zeventiende eeuw nog geen tandpasta bestond, namen de mensen een lekker fris likeurtje alvorens ze richting een afspraakje gingen. Vandaag de dag hebben we natuurlijk de meest uiteenlopende tandpasta’s, tientallen mondwaters en tal van tandenstokers en flossdraadjes.
Dat hebben limoen, eucalyptus, tijm en pepermunt dus met elkaar gemeen: ultieme frisheid.
Shake it baby!
Hoe maak je nu dit likeurtje? Ga eerst even naar de supermarkt om 2 limoenen te halen! Boen die twee limoenen schoon en voeg de rasp en schil van de limoenen toe aan de fles. Voeg daarna 500ML jonge jenever toe aan de fles. Schud vervolgens dagelijks even liefdevol de fles en wacht geduldig af. Na 2 dagen filter je de likeur door een fijne zeef, en klaar is jouw likeur!
En natuurlijk, bewaren in de koelkast! Vooral met dit warme weer een must!
Aangezien ik dus een fruit allergie heb, heb ik er geen limoen aan toegevoegd, ik durfde het niet aan! Ik krijg vooral last van schillen, omdat in dat witte deel dus een enzym zit waar ik op reageer.
Ik loste het op door citroensap toe te voegen, daar weet ik van dat ik daarop minder heftig reageer!
Proeven
Ja, en toen dacht ik, daar proef ik gelijk ff van, maar het moest dus nog 2 dagen intrekken en alle aroma’s in de TEUN trekken!
Ik zal hiervan na het weekend een update over geven en dat kun je zien via mijn Instagram @beautysome.nl
Tip: dit is ook een heel leuk last-minute vaderdag cadeau natuurlijk!!!
- 100% natuurlijk
- Vegan