Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

PlexR onder mijn ogen | onder ooglid correctie

Er zullen enkele vrouwen wel al bekend zijn PlexR, echter ik wilde toch hier mijn ervaring delen. Omdat ik zelf wel voor- en na foto’s vond maar vrij weinig reviews over de tussenliggende tijd en hoe de ervaringen waren van hen die mij voor zijn gegaan.

PlexR | in het kort

Het is een vrij nieuwe techniek, alhoewel het inmiddels wel al 5 jaar bestaat. Het apparaat waarmee PlexR wordt uitgevoerd werkt met gasmoleculen die geïoniseerd zijn. Dat betekent dat de moleculen ‘geladen’ zijn, net als met bliksem!

Bij PlexR zijn er geen incisies of hechtingen nodig, omdat je gebruik maakt van een apparaatje dat de onderhuidse huidvezels laat samentrekken.

Je kunt zowel boven- als onderoogleden aanpakken om het overtollige deel huid te ‘verdampen’.

Welke gebieden nog meer?

 • Jukbeenderen
 • Kaaklijn en kin
 • Hals
 • Mondhoeken
 • Lippen
 • Overtollige huid op bijvoorbeeld de buik of in de nek
 • Littekens door acne
 • Striae

Als de huid samentrekt door de PlexR aanraking gebeurt er ook nog wat anders. Niet alleen maak je de huid strakker, doordat het weefsel samentrekt, maar ook je lichaam gaat daarna aan het werk. In de weken na de behandeling wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Daardoor krijgt het behandelde gebied een stevige ondersteuning.

Bron: praktijk voor Injectables Veldhoven


Waarom wilde ik PlexR?

In eerste instantie ben ik best bang voor snijden! Eigenlijk alles wat op een operatie lijkt. Toch liep ik al jaren tegen een punt aan waar ik graag wat aan wilde doen. Onder mijn ogen werd de huid slapper en slapper en zodra ik er maar een beetje make-up opbracht om het te verdoezelen kreeg ik i.p.v. positieve reacties juist vragen of het wel goed ging.

Ik was er klaar mee en ging op onderzoek uit. Voor- en tegen meningen over ooglidcorrecties, PlexR, injecties bij de traanbuis… het leek er steeds meer op dat ik qua gevoel het beste uit was bij de PlexR techniek.

Nadat ik een eerste intake bij een andere praktijk had viel ik even in een gat, want daar werd mij verteld dat alleen snijden mogelijk zou zijn i.v.m. te veel onderhuids vet. Serieus in 5 minuten stond ik buiten.

Het kostte mij echt wel moed om weer een gesprek te plannen… dat deed ik bij 2 andere salons, tenslotte moet er ook een klik zijn. Nou, en dat ging ook niet soepel, want bij nummer 2 hadden ze mijn afspraak verkeerd gepland.

De moed om die dag naar mijn 3e gesprek te gaan zakte echt diep… zou het dan toch niks voor mij zijn?

Praktijk voor Injectables

Daar kwam ik dan in Veldhoven aan… in eerste instantie, toen ik de locatie zag, wilde ik omdraaien! Naast een autogarage? Ach ja Son, het is een soort van APK zullen we maar zeggen!

Eenmaal binnen voelde het stukken beter aan, de receptioniste was erg aardig en ik kreeg een kopje koffie. De ontvangstruimte is erg gezellig en geeft een huiskamersfeer. Dat voelt als thuis, de zenuwen werden gelijk al minder.

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables,

Je krijgt altijd eerst een intake gesprek, dus ga er niet vanuit dat je gelijk in de behandelstoel beland. Je kunt er eerst rustig over nadenken.

Mijn gesprek met Dokter Meulenaar  was heel erg prettig! We hadden even een gesprek over hoe en wat en werd de prijs voor de behandeling afgesproken. Ik betaal hier meer dan bij andere klinieken, echter als je bij 1 van de 10 beste doktoren zit, mag dat ook wel. Tenslotte gaat het om iets wat in je gezicht plaats vindt.

De dag, dat was de volgende week al, werd gepland en was zo blij dat dokter Meulenaar er vertrouwen in had om mijn los vel weg te toveren!

De behandeling

En dan ben je aan de beurt, eindelijk zou ik verlost worden van iets wat me elke dag in de spiegel tegen stond.

Mijn ouders waren zo lief om mij er naartoe te brengen en mijn moeder ging mee om natuurlijk foto’s te maken.

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

Nadat ik een handtekening gezet had dat Dokter Meulenaar mij mocht behandelen nam ik plaats op de behandelstoel, tafel… ik weet niet eens meer waar ik op ging liggen, de spanning was best pittig, ik liet niks merken, Sonja blijft lachen! Dokter Meulenaar bracht een verdovende crème op en ik mocht 15/20 minuten blijven liggen.

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

Het brandt!

En toen kon het feest beginnen! Met het PlexR apparaatje werd mijn huid behandeld. In eerste instantie voelde het best goed, de geur van verbrand vlees was iets minder, maar ja wat wil je zo dicht bij je neus!

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

Ook moest ik zonodig vermelden dat ik tatoeëren een eitje vond en de pijn een soort van ‘ik voel pijn, dus ik besta’ idee gaf… echter nu spartelde ik toch wel met mijn voeten en mijn moeder wist dat het echt pijn deed. Ik kreeg nog extra verdoving, maar eerlijk is eerlijk… ik bleef alles voelen.

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

Nu ben ik geen watje, Dokter Meulenaar kon er ook niks aan doen dat ik in mijzelf een gevecht aan het voeren was, want opgeven was geen optie, we gaan door tot het klaar is.

En het is net als met kinderen krijgen, eenmaal afgeleverd ben je vaak (in mijn geval) de pijn zo vergeten!

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

Ik was wel op de gekke plekken voorbereid, maar niet op de pijn, dat was echt even een schrik voor mij. Ik lach hier als een boer met kiespijn, want het brandt echt nog wel na hoor!

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

Mijn vader (stief) kwam ons weer ophalen en ik kon niet wachten om thuis te komen en in mijn bed te duiken, voelde me niet echt happy.

Na de behandeling

Onderweg appte ik Paul of hij maandverband kon natmaken en in de vriezer kon leggen, deed ik ook bij de kinderen na een vaccinatie. Het materiaal is er perfect voor! #tip

Eenmaal thuis wilde ik een verband pakken en in een handdoek leggen… bleek mijn man het verband met plastic zakje nat te hebben gemaakt en had ik er geen bal aan. Dus snel iets anders gepakt, restje broccoliroosjes en een handdoek. En daar lag ik op bed.

Het bleef branden en ik riep de hele tijd ‘nooit meer, nooit meer…’! Nee, het was geen lolletje!

Dag na dag…

Ik heb elke dag een foto gemaakt en hieronder zie je hoe het proces verliep. De eerste dag na de behandeling was de pijn, geur en alles verdwenen, het voelde goed. Ik kreeg weer hoop en kon zelfs weer lachen. Via WhatsApp had ik contact met de praktijkassistente van praktijk voor Injectables en zo kon ik ook foto’s sturen.

De tweede dag begon het een en ander flink te zwellen, dat staat ook vermeld in de mail die ik vooraf kreeg. Ik smeerde de wond in met de crème die ik van Dokter Meulenaar meekreeg, koelde zo nu en dan en meer puf zat er bij mij niet in.

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,

De derde dag kreeg ik last van jeuk, kriebelende neus, ogen, oren en zelfs weer last van roos. Mijn hele huid leek te vervellen. Maar het ergste was nog de zwelling! De natte wond en de pus in mijn ogen.

Ik appte de praktijkassistente en even later belde Dokter Meulenaar mij persoonlijk terug en stelde mij gerust en gaf de tip om Purol (poeder) te kopen en in de nacht te gebruiken, overdag een beetje Sudocrème.

Bij de 5e dag (links onder) zag ik eindelijk een goede korstvorming. En ook de zwelling verminderde, nou ja het zakte naar mijn wangen! De huid was nog steeds erg schilferig en ik heb een huidolie gebruikt. Tevens slikte ik een dubbele dosis Allergie tabletjes daar ik het gevoel had dat mijn hooikoorts ook roet in de verse wonden deed gooien!

De dagen daarna ging het echt stukken beter en de week vloog om. Rond de 7e dag viel eindelijk die vreselijke dikke korst in mijn ooghoek eraf. Die prikte vaak in mijn oog… bah!

De 9e dag waren de meeste korsten verdwenen en nu… het is zondag dat ik het artikel schrijf is alles, op wat zwelling na weer perfect genezen.

Ik vraag mij nog wel af of het dikke onder mijn ogen nog afneemt of dat het toch dat vet is waarom die ander mij niet wilde helpen.

Voor en na

Kort door de bocht wil ik na deze behandeling pas weer PlexR als ik zeker weet dat de verdoving helpt, daarbij wil ik mijzelf niet weer groter en stoerder voordoen.

Ik ga zeker terug naar Dokter Meulenaar, want wat dat betreft heeft hij voor mij perfect werk afgeleverd! Het losse vel is weg en ik denk dat het nog steeds mooier gaat worden in de komende weken.

Plexr, soft surgery, laser, ooglid, correctie, praktijk voor Injectables, Meulenaar, dokter, Veldhoven,


Stel gerust je vragen in de Comments!

https://www.praktijkvoorinjectables.nl/ bezoek deze site als je meer informatie wilt en welke behandelingen er voor jou zijn.

*Deze behandeling is door mijzelf betaald. Ik krijg geen geld om deze post te schrijven.
Like
6
  Lesley
  13 Mar 2019
  6:04am

  Het zag er al zo pijnlijk uit, vooral met die erge zwelling. Ik vind het wel erg mooi geworden hoor!

  Jolanda
  13 Mar 2019
  6:56am

  Heftig zeg! Ik vroeg me ook echt af hoe het werkte. Fijn dat je het uitgebreid hebt verteld. Ik vond het er in eerste instantie vrij heftig uit zien, maar wat ben je snel hersteld! Ziet er echt mooi uit Sonja!

  (Die zwelling kan sowieso nog wegtrekken he. Zoiets kan echt lang duren weet ik uit ervaring)

  Nancy
  13 Mar 2019
  7:06am

  Fijn artikel! Zo fijn dat jij altijd zo eerlijk bent, daar heb je wat aan. Ik heb jaren geleden mijn bovenste oogleden laten doen. Wel met snijden. Nu wil ik mijn kaaklijn aanpakken. Bij ons in t dorp zit de Huisartsenkliniek. Die doen dat ook!

  Deb
  13 Mar 2019
  10:13am

  Jeetje Sonja, best heftig. Maar het resultaat mag er zijn. Je ziet duidelijk verschil. Het is heel mooi geworden.

  Duurt nog best lang voordat de wond helemaal genezen is en je moet best een tijdje rond lopen met een behoorlijke korst. Is dit nu tijdelijk en moet je dit herhalen (want dat begrijp ik er een beetje van) of is dit resultaat permanent?

  Carolien
  13 Mar 2019
  3:54pm

  Wauw wat een prachtig verschil! Stoere en sterke vrouw ben je!!

  Annette
  13 Mar 2019
  5:15pm

  Echt heel mooi geworden Sonja en ik weet hoe erg je er naar uit keek. Wel heftig toen ik de foto’s zag en ook toen je zo opzwol maar blij dat het na een heftige week toch nu allemachtigprachtig is geworden!

  Natascha - BeautyOpinie
  17 Mar 2019
  12:00pm

  Ha, dit verhaal wilde ik dus lezen! Wat klinkt dit heftig zeg, het kwartje valt nu pas bij me. Ik vind het verschil er zo op de foto’s wel goed uit zien. Maar mooi was je sowieso al 🙂

  Wilmageurtsen@hotmail.nl
  11 Apr 2019
  9:09am

  Bedankt voor je verhaal ik zit nu op dag 3 dus alles is op gezwollen maar met jou verhaal ben ik er zeker van dat het goed komt heel fijn dat je het zo goed heb geschreven en ik ben nu echt gerust groetjes wilma

   YuStSoMe
   15 Apr 2019
   2:43pm

   Hoi Wilma, fijn om te lezen!
   Het zal nog wel een tijdje rood blijven, maar dat is goed te camoufleren.
   Mijn tip is de EE of CC Cream van Utsukusy, zit ook spf 50 in. Met een de vingers of een vochtig make-up sponsje heel fijn aan te brengen!

   Succes!

Laat een reactie achter!