Powder, ombre, brows, PMu, by Ellis, Arnhem, review, microblading, wenkbrauwen, beauty, schoonheid, semi-permanent, make-up, beautysome, Powder brows

Powder brows by Ellis | wenkbrauw behandeling

Recent heb ik iets gedaan… oh ik vind het nog heel stoer dat ik het deed hoor! Ik liet mijn wenkbrauwen behandelen bij Brows by Ellis in Arnhem. Heb jij al gehoord van de techniek Powder brows?

Wat zijn Powder Brows?

Powder brows of Ombre brows is een techniek waarbij de wenkbrauw letterlijk ingeschaduwd wordt. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur kan hebben (ombré), kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden. Er ontstaat hierdoor een natuurlijke zachte wenkbrauw. Er worden geen strakke lijnen getekend maar juist een soort schaduw waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen zelf met poeder hebt getekend. Wil je een meer aanwezige wenkbrauw, dan kun je deze techniek ook inzetten.
Je kiest zelf de kleur en kleursterkte van de wenkbrauw. Het aanbrengen gebeurd dmv een soort van tatoeage pen. Hiermee worden kleine puntjes gezet.

Hieronder kun je mijn video bekijken hoe Ellis mijn wenkbrauwen weer helemaal mooi gemaakt heeft.

Korte uitleg van het proces

Voordat je de Ombre Powder Brows laat zetten dien je vooraf goede informatie te krijgen wat wel en niet mag. Zo is het belangrijk dat je geen pijnstillers vooraf slikt als diclofenac of naproxen een paracetamol mag wel. Ik stopte voor de zekerheid ook even met mijn medicatie (ai, wat een horror).

Zo is het ook beter om het niet op een zuipen te zetten de avond van te voren, 1 wijntje is prima hoor… dit omdat je anders je bloed verdund. En koffie, liever ook niet! Maar ik had 1 kopje vooraf genomen en dat was geen ramp.

Het is beter voorkomen dan genezen en ik zou als ik jou was de instructies goed nakomen.

Fijn dat Ellis mij nog vooraf zei mijn haar te wassen, want dat mag na de behandeling zeker een week niet! Dus haal die flessen droogshampoo maar in huis!

Powder, ombre, brows, PMu, by Ellis, Arnhem, review, microblading, wenkbrauwen, beauty, schoonheid, semi-permanent, make-up, beautysome, Powder brows

Wat gebeurd er in de salon?

Dat is beroepsgeheim! Hahahaha… nee joh! In de salon geeft Ellis je nog wat uitleg over de procedure. Ze maakt foto’s van hoe je er uitziet, zodat je het ook kunt vergelijken naderhand. En begint dan met het tekenen van de vorm.

Ik kreeg van Ellis diverse complimenten dat ik zo’n mooie eigen vorm had, en dat ik er nog zo jong uitzag! Nou lag ik daar met opvliegers, zweetoksels en nu ook nog met rode bloos wangen!

Ellis bepaald samen met jou de kleur die je gaat schaduwen… ik zou zelf als tip geven het zo dicht mogelijk bij je natuurlijke kleur te houden. In mijn geval was dat een cappuccino, koffie achtig kleurtje! Het was ook 1 van de meest gekozen kleuren, dus wellicht is het ook iets voor jou!

Powder, ombre, brows, PMu, by Ellis, Arnhem, review, microblading, wenkbrauwen, beauty, schoonheid, semi-permanent, make-up, beautysome, Powder brows

Daarna brengt ze een pijnstillende crème aan! Nou deze crème mogen diverse schoonheidssalons ook kopen hoor… serieus bij de PlexR en de injectables had ik een pijn! En bij Ellis voelde ik dus niks! En als iemand door een hel is gegaan bij de PlexR dan ben ik het wel… na 1 verdovingsspuit voelde ik alles nog!

10 punten,… want je hoeft geen pijn te lijden!

Het echte werk

Als je ooit een tatoeage hebt laten zetten, dan heb je al een mooie ervaring te pakken, want het geluid is gelijk… (zie filmpje). Het is een langdurig proces, maar goed werk heeft tijd nodig! En het is iets wat in je gezicht gebeurd, dus wees daar zuinig op. En laat het aub bij iemand doen die echt goede recensies heeft, zoals Ellis.

Ze is naast zeer kundig in haar vak ook een mooie persoonlijkheid en ik vind dat zeer belangrijk, die klik moet er zijn! 

Het pigmenteren gaat in twee sessies. Een eerste laag en een tweede laag, zo krijg je een mooi Ombre effect.

Ellis vraagt je regelmatig even rechtop te gaan zitten zodat ze het resultaat beter kan beoordelen. Ik vond dat prettig, ze gaf mij echt het gevoel dat ze heel niet zomaar wat aan het doen was, nee ze is secuur!
Nu vond mijn rug dat minder fijn, maar ach… het is wat het is!

Afronden

Als alles is ingeschaduwd bekijk je zelf het resultaat en mag je natuurlijk zeggen als je iets mist.
Je krijgt van Ellis een potje crème mee om je wenkbrauwen in te vetten (zie nazorg).

Wij hadden een gieren, brullen moment! Ellis wilt de tube uitknijpen en er spuit zo een kwakje naast mij! Ik zeg zo mooi… ‘UT Cumt’… oh echt weer een Tena momentje!

 

Het was al met al een hele gezellige middag bij Ellis en ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik ja zei tegen mijzelf!

Bekijk mijn filmpje om het resultaat na 1 week te zien!

Ik was de bofkont van de winactie bij Curvacious, maar ook jij kunt nog profiteren van een geweldige aanbieding die Ellis momenteel heeft lopen!

 

Powder, ombre, brows, PMu, by Ellis, Arnhem, review, microblading, wenkbrauwen, beauty, schoonheid, semi-permanent, make-up, beautysome, Powder brows

Volg haar op INSTAGRAM

TIPS
 1. Je haren wassen mag wel, mits je wenkbrauwen niet nat worden! Knip een oude pet kapot en je hebt een mooi afdakje!
 2. Sporten kan wel, maar let op dat het zweet niet in je wenkbrauwen komt! Gebruik zo’n ouderwetse zweetband die tennisspelers vaak dragen! Een petje of handdoek om/op je hoofd helpt ook, maar is niet altijd getolereerd in een gym.
Like
1
  Ria van Dijkhuizen
  21 Dec 2019
  2:43pm

  Mooi hoor Sonja,
  Jammer dat ik niet in de buurt van Arnhem woon, anders ging ik ook.
  Wat staat blauw jou super mooi zeg, vaker dragen😁
  Fijne feestdagen voor jou en gezin.
  Groetjes Ria.

   YuStSoMe
   23 Dec 2019
   8:18am

   Oh dat is idd jammer!
   Dank je voor het compliment 💋

  Daphne - verdraaidmooi
  28 Dec 2019
  12:12pm

  Ik vind het resultaat heel mooi geworden! Wenkbrauwen zijn zo belangrijk voor de uitdrukking van het gezicht.

  Natascha - Beautyopinie
  30 Dec 2019
  12:45pm

  Wat een mooi resultaat zeg! Ik woon wel in de buurt van Arnhem dus ga dit zeker onthouden.

Laat een reactie achter!